Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
European Commission Enterprise and Industry Enterprise Europe Network v České republice 16. mezinárodní sympozium Inovace
Advertisements

MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Vlivy vnějšího a vnitřního prostředí
Passport PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.
1 Grantové schéma Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Národní vzdělávací fond.
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Projektové poradenství Lukáš PROCHÁZKA Technologické centrum AV ČR.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
HESLO Fórum „HLEDÁNÍ INVESTIČNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ V EVROPĚ A ASII A MOŽNOSTI JEJICH FINANCOVÁNÍ“ Zuzana Synková CENTRUM INFORMAČNÍCH SLUŽEB 1.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Technologický profil ČR Databáze kontaktů pro spolupráci v inovačním podnikání Projekt je podporován MŠMT v rámci programu KONTAKT (projekt ME 950).
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Konkurenceschopnost ČR v rámci středoevropského regionu SpeedChain 13/11/2013 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek státního tajemníka pro evropské záležitosti.
Enterprise Europe Network mezinárodní spolupráce v inovacích a výzkumu 17. prosince 2012.
Enterprise Europe Network Síť pro podporu nových a inovačních firem Ing. Daniela Váchová Seminář „Podniková inkubace“ 8. prosince 2008.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
PROINCOR – Inovační audit Liberec – PROINCOR - Inovační audit 2 INOVACE Změna je jedinou jistotou dnešního světa Předpoklad udržení zákazníka.
Operační program Podnikání a inovace (OPPI) Vladimír Kebo, Sněm RVŠ 22.listopadu 2007.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Ing. Petra Andrlová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR INOVAČNÍ PODNIKÁNÍ A JEHO PODPORA Jan Kofroň Seminář Efektivní marketing PARDUBICE,
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
Aktivní inovační podpora malých a středních firem v koridoru od Baltického po Středozemní moře.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Ing. Josef Zrůst PEF MZLU v Brně Ústav managementu
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Důvody vstupu na zahraniční trhy
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Petr Štoček, SPZ, part 11 Strategie prodeje textilního zboží Ing. Petr Štoček LS 2005/ 2006 FT, TM3.
ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY A INFORMACÍ V Praze 6. května 2015.
EKOINKUBÁTOR PODNIKOVÁ EKONOMIKA ENVIRONMENTÁLNÍ MANAGEMENT Ing. Eva Štěpánková ESF MU Katedra podnikového hospodářství
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Podpora inovačních podniků prostřednictvím sítě Enterprise Europe Network Lukáš Procházka, TC AV ČR European Commission Enterprise and Industry.
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Služby pro podporu podnikání – síť Enterprise Europe Network Andrea.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
TECHNOLOGICKÉ CENTRUM AV ČR a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
PODPORUJEME LIDI VE VYTVÁŘENÍ A ROZVOJI FIREM, KTERÉ MĚNÍ SVĚT
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Elektronický obchod z pohledu České republiky
Regionální inovační systémy a podpora inovací v regionech ČR
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Rozvoj inovací v EU.
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Presentation Title 1st September 2002
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.

Technologické centrum AV ČR Oddělení rozvoje podnikání Národní informační centrum pro evropský výzkum Strategické studie CZELO

Enterprise Europe Network ve světě 63 zemí 580 hostitelských organizací Rámcový program EU COSME Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora MSP:  mezinárodní spolupráce  informace o trzích  nové znalosti a technologie  legislativa a podmínky k podnikání  programy a finanční nástroje  poradenství IPR  služby podle potřeby firmy

Enterprise Europe Network v ČR

Aktivity sítě

Databáze poptávek a nabídek Enterprise Europe Network

Akce Enterprise Europe Network ČR

Nástroj smE-MPOWER smE-MPOWER– stručný nástroj pro analýzu inovačního řízení ve firmě, který sestává z – analýzy, plánu opatření a finální zprávy. smE-MPOWER Analýza firmy nahlíží na firmu z pohledu Identifikace Kontextová analýza Klíčové vektory Myšlenky Zdroje Partnerství Business Innovation Roadmap Tool Přehled – tab. závěry a priority Plán opatření tab. s grafem Další kroky – tab. opatření Report Export upraveného textu do.pdf – výstupem je finální zpráva prezentovaná firmě

Aktivity zaměřené na design Akce zaměřené na kreativitu a design  Seminář „Design služeb” Seminář odpovídající na otázky zjišťování spokojenosti zákazníků s poskytovanými službami či percepcí značky firmy.  Seminář „Produktové inovace jako součást moderní firemní strategie” Seminář uspořádaný na konci roku 2012 zaměřený na faktory ovlivňující zavádění produktových inovací, včetně výrobkového designu.  Celodenní seminář prof. Dr. Zdeňka Součka, DrSc. Seminář uspořádaný v rámci Global Entrepreneurship Weeku zaměřený na moderní strategie řízení umožňující převádět nové nápady do tržních aplikací.  Seminář „Design výrobků a služeb pro konkurenceschopnost českých firem Celodenní seminář pořádaný během týdne inovací 2015 dne Spolupráce studia Rokos a sklárny Novosad  Producing glass with class Výroba vázy tradičním foukáním křišťálového skla, která již není skláři běžně využívána. Česká firma nejen že umí tento výrobní postup ve vysoké kvalitě aplikovat, ale dokonce se jim podařilo snížit výrobní náklady. 9

Seminář „Design výrobků a služeb“ Kdy: 2. prosince 2015 od 9:00 do 16:00 Kde: Konferenční centrum Technologického centra AV ČR Seminář pokryje témata: -Design ve strategii firmy -Průmyslový design a možnosti jeho podpory -Nové materiály -Designér jako inovátor -Právní prostředí kolem 3D tisku -… a další 10

Ing. Petr Hladík, Ph.D. Technologické centrum AV ČR Enterprise Europe Network / D ě kuji za pozornost!