Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové, 25. 5. 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Regionální rozvojová agentura Egrensis „Partnerství pro budoucnost“ Karlovy Vary konference 14. – 15. června 2005.
CzechInvest - Regionální kanceláře - představení produktů a služeb, aktuální dotační příležitosti Regionální kancelář pro Královéhradecký a Pardubický.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Program rozvoje cestovního ruchu Královéhradeckého kraje Úvodní setkání řídící skupiny – 28. června 2007– Hradec Králové 1 PROGRAM ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU.
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Krajský úřad Karlovarského kraje
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
ČESKO-POLSKÝ INOVAČNÍ PORTÁL CZESKO-POLSKI PORTAL INNOWACYJNY Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007 – 2013 –Prioritní.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
AGENTURA CZECHINVEST 6. června 2012 CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Ing. Petr Bernát Ředitel regionální pobočky pro Liberecký kraj.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Regionální inovační infrastruktura v ČR JUDr. Vladimír Gašpar, předseda představenstva ČARA 4. prosinec 2007, Praha – Inovace 2007.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
INOVACE 2011 Pražská rada pro výzkum a ekonomiku (PRVEK) Bohuslav Svoboda Primátor hl. m. Prahy
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Cíle regionální inovační strategie –Být impulsem pro rozvoj potřebných aktivit a iniciovat pilotní projekty v rámci akčního plánu –Zvýšit povědomí o důležitosti.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
II. kolo kulatých stolů – SMS ČR MAS Hustopečsko – MěÚ Hustopeče 26. srpna 2015.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
 Evropský sociální fond  Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost  Doba realizace projektu: –
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Regionální stálá konference Středočeského kraje
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,

Operační program Průmysl a podnikání (OPPP) STRATEGICKÉ PODKLADY A) Strategie rozvoje kraje Priorita 1 – Podnikání a zaměstnanost B) Program rozvoje kraje Ekonomický rozvoj, podpora podnikání 1. Rozvoj podnikatelských aktivit, získání investic do velkých a středních podniků 2. Rozvoj malého a středního podnikání 3. Rozvoj cestovního ruchu

Operační program Průmysl a podnikání (OPPP) STRATEGICKÉ PODKLADY C) Strategie rozvoje lidských zdrojů D) Regionální inovační strategie Královéhradeckého kraje E) Dílčí koncepce v jednotlivých oblastech (zemědělství, rozvoj venkova, doprava, školství, CR,…)

Operační program Průmysl a podnikání (OPPP) INVESTIČNÍ PŘÍLEŽITOSTI Aktuální investiční příležitosti v KHK Propagační materiál Internetová aplikace Průmyslové zóny

Operační program Průmysl a podnikání (OPPP) VYUŽITÍ ZAHRNIČNÍCH VZTAHŮ KRAJE VE PROSPĚCH PODNIKATELŮ ICN - Industrial Change Network EASN - European Automotive Strategy Network FAST – Future Automotive Skills Technology ERA-NET Textile

Operační program Průmysl a podnikání (OPPP) DALŠÍ AKTIVITY KRAJE Podpora kraje při zakládání podnikatelských klastrů RVVI - Rada pro výzkum, vývoj a inovace Královéhradeckého kraje Zpracovává nezávislé strategické dokumenty Předkládá orgánům státní správy, samosprávy a dalším partnerům podněty, návrhy a podklady v oblasti VVI Podporuje spolupráci organizací a institucí zainteresovaných na VVI v kraji Slouží jako poradní tým pro vedení kraje v oblasti výzkumu, vývoje a inovací Česko-Polský Inovační portál Vytvoření společné informační platformy

Operační program Průmysl a podnikání (OPPP) DALŠÍ AKTIVITY KRAJE Krajem založená organizace na podporu hospodářského rozvoje Centrum evropského projektování Kdo jsme regionální rozvojová agentura 100% vlastněná Královéhradeckým krajem Cíle  zvýšení toku finančních prostředků do regionu  podpora regionálního rozvoje  rozvoj partnerství v regionu  zvýšení absorpční kapacity Královehradeckého kraje

Operační program Průmysl a podnikání (OPPP) Centrum evropského projektování Služby pro podnikatele Vyhledání vhodného dotačního titulu Kompletní sestavení žádosti o dotaci včetně příloh Řízení projektů Realizace výběrových řízení Drobné služby pro zahraniční investory Vyhledání a aktualizace rozvojových ploch, objektů Databáze inovačního potenciálu ČR Kancelář KHK v Bruselu – společně s CEBRE

Operační program Průmysl a podnikání (OPPP) Centrum evropského projektování Zpracovatel strategických dokumentů Spolupráce s podnikatelským sektorem - z apojování zástupců tohoto sektoru do rozvojových procesů, do procesů strategického plánování a řízení (kraj, obce, mikroregiony) Zpracovatel Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod ve spolupráci s RRA Pardubického kraje a RRA Libereckého kraje Prioritní osa 4: Rozvoj podnikatelského prostředí Opatření 4.1 Podpora rozvoje infrastruktury pro podnikání Prioritní osa 3: Rozvoj základní infrastruktury a doprovodných aktivit v oblasti CR Připomínkování ostatních operačních programů Zpracovatel Strategie rozvoje kraje, Programu rozvoje kraje Zpracovatel Strategie rozvoje lidských zdrojů Tvorba Regionální inovační strategie

Operační program Průmysl a podnikání (OPPP) DALŠÍ AKTIVITY KRAJE RIS – Regionální inovační strategie Základ pro přípravu a realizaci některých rozvojových projektů Zvýšit povědomí o důležitosti inovací Získání přehledu o potřebách a bariérách v regionu Nadefinovat ty oblasti v regionu, které je nutné rozvíjet Návazat regionální inovační strategii na rozpočet kraje Mobilizace místních aktérů a jejich spolupráce RIF – Regionální inovační fond dotační titul na podporu inovací v kraji plán realizace konkrétních projektů a aktivit s vazbou na možné finanční zdroje funkční od roku 2010 provázání RIS KHK s rozpočetem kraje

Operační program Průmysl a podnikání (OPPP) Spolupráce s podnikatelským sektorem Otázka pro Vás: „ Co by mohl kraj dělat pro podnikatele ? “ oPodpora inovací v podnicích ? o„one-stop-shop“ ? oInkubátory ? oKlastry ? oRegenerace brownfields ? o……. ???