SPOV – POR - červen 2011 Cíl SPOV  nastolit toto téma v přesvědčení, že právě venkov a zejména malé obce mohou sehrát velmi důležitou roli při obnově.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Advertisements

Reforma systému péče o ohrožené děti a služby pro rodinu
Soutěž Obec přátelská rodině P etr Nečas ministr práce a sociálních věcí 15. května 2008.
SPOV - POR Úvod Odkud, proč a nač je všechno zlé, veškerá bolest, neštěstí, války a pohromy? To nevyložím. Nedovedu vyložit… poctivě vyložit k čemu slouží.
Program obnovy rodiny Spolku pro obnovu venkova ČR Předmluva 10 tématických okruhů (schváleno schůzí Spolku 7. června 2011) Aktivity Spolku (vzato na vědomí.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Spolek pro obnovu venkova Ústeckého kraje Liběšice 17. října 2013
Finanční mechanismy EHP / Norsko Celková alokace pro ČR 105,850 mil. € Evropský hospodářský prostor - 46,600 mil. Eur Norsko - 59,252 mil Eur.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Obsahová stránka předsednictví ČR v Radě EU Ing. Marek Mora, náměstek místopředsedy vlády pro evropské záležitosti, Sekce pro evropské záležitosti Prezentace.
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
14. jednání Monitorovacího výboru pro Operační program Průmysl a podnikání hotel Yasmin Praha 20. listopadu 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Celostátní síť pro venkov
OMC Pracovní expertní skupina
Setkání členů SPIS 13. června 2007 Sahara Café.
Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2010 RNDr. Josef Postránecký.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Církve a předsednictví Jak se církve v ČR připravují na české předsednictví v Radě EU.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Koordinace Evropského roku dobrovolnictví /10 Michal Urban 31. ledna 2011.
Vzpomínka k mezinárodnímu dni BOZP a informace k aktivitám Evropské agentury pro BOZP v roce 2007 RNDr. Sedlák, ředitel odboru bezpečnosti práce a pracovního.
Program obnovy rodiny Spolek pro obnovu venkova Svaz knihovníků a informačních pracovníků.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
B. Agenda představenstva - Prosazování Politiky architektury Gesce: Pracovní skupina pro Politiku architektury předseda Dalibor Borák CÍL : Zvýraznění.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Koncepce environmentální bezpečnosti a snižování rizika katastrof
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Sekce veřejných knihoven SKIP Částečně úplná zpráva o činnosti sekce v roce 2013 Gabriela Jarkulišová.
MÍSTNÍ SPRÁVA III. ..
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
1 Neziskové organizace Neziskovky jsou nedělitelnou součástí občanské společnosti a jako takové mají nezastupitelnou roli v rozvoji demokracie a řešení.
Celostátní porada vysokoškolských knihoven 2005, Praha, Asociace knihoven vysokých škol ČR v roce 2005 Barbora Ramajzlová
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Reforma systému péče o ohrožené děti 25. listopadu 2011 Miloslav Macela Odbor 21 rodiny a dávkových systémů MPSV.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Informace pro schůzi Spolku pro obnovu venkova ČR 7. května 2013 Realizace Programu obnovy rodiny Předkládá: Bc. Jan Tomiczek předseda pracovní skupiny.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
16. prosince 2015 Jednání Rady vlády pro národnostní menšiny.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Evropské fondy a budoucnost obcí a měst Městská a územní dimenze politiky soudržnosti Oldřich Vlasák Místopředseda Evropského parlamentu Místopředseda.
Regionální akční plán Libereckého kraje Inovační platforma pro Strategii inteligentní specializace 6. března 2015, science centrum iQLANDIA.
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
Setkání s hejtmanem. Setkání s vedením Středočeského kraje a zástupci Krajského úřadu Dne ve 13,00 hodin v budově KOKOSU proběhne setkání starostů.
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Sociální práce TEĎ a TADY II
SmoČR a senioři v obcích
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Poznámky z pohledu rodiny Ing. arch. Jan Florian
Ing. Stanislava Správková
NNO partner pro rozvoj kraje
Zasedání RSK
Prorodinné aktivity Olomouckého kraje
Transkript prezentace:

SPOV – POR - červen 2011 Cíl SPOV  nastolit toto téma v přesvědčení, že právě venkov a zejména malé obce mohou sehrát velmi důležitou roli při obnově rodiny a s tím souvisejících vztahů v celé naší společnosti a že stejně tak dobře fungující rodiny sehrávají vysoce pozitivní roli při obnově a stabilizaci venkovských obcí a celého venkovského prostoru.

SPOV - POR  1. Rodina a Veřejná správa  2. Rodina a Legislativa  3. Rodina a Škola  4. Rodina a Zdravotnictví + Sociální péče  5. Rodina a Média  6. Rodina a Vzory  7. Rodina a Bioetika + Psychologie  8. Rodina a Práce  9. Rodina a Prostředí pro život  10. Rodina a trvalé hodnoty

POR - aktivity Prezentace  Celostátní setkání ŠOV Ředice  Národní konference Venkov 2011 v Prčici „MAS“  Krajská setkání členů SPOV?  Krajská konference v Malenovicích ŠOV Třanovice  Konference „Udržitelný rozvoj“ ŠOV Třanovice

POR- aktivity Veřejná správa – PSPČR, starostové  Dopis předsedy SPOV – střídavá péče  Účast zástupce SPOV na jednáních výborů – komisí  Dopis obcím jako námět k uspořádání Dne otců  Účast zástupců ministerstev na diskusi (chat)

POR - aktivity Pravidelná diskuse - chat  – úvodní chat  POR  – Obec přátelská rodině  – Pro rodinné aktivity  Občanský zákoník  demografie

POR - aktivity Pravidelná diskuse - chat  – Národní koncepce rodinné politiky  – Úmluva o právech dítěte a sociálně – právní ochrana dětí v ČR  – Rodina a škola  – Rodina, zdravotnictví, bioetika  – Rodina, vzory, práce  Rodina, vzory – táta dneska frčí

POR-aktivity Pravidelná diskuse - chat  září – Rodina a prostředí pro život  říjen – Evropský rok mezigenerační solidarity  listopad – Rodina a media  prosinec – Rodina a trvalé hodnoty

POR- návrh dalších aktivit  možnost pravidelného vstupu zástupce pracovní skupiny POR s informacemi na SPOV  Vypracování manuálu pro starosty „Krok za krokem“  Návrh na zřízení krajských koordinátorů  Doporučení uspořádání na téma POR konferencí v jednotlivých krajích  Jednat s MPSV o možnostech vydání publikace „Obec přátelská rodině“

POR-informace (sekce obnova rodiny)