V YJMENOVANÁ SLOVA PO L Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Vyjmenovaná slova L. Vyjmenovaná slova L polykat, plynout, plýtvat, Nauč se zpaměti: slyšet, mlýn, blýskat se, polykat, plynout, plýtvat, vzlykat,
EUpenizeskolam.cz Název projektu: Moderní škola 2010
Název šablony: Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT 32/ Č J02/ , Beranová Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Název výukového.
Křížovky s VS po L II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.B.14 Název pro školu:
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ5_07 Sada DUMČeský jazyk 5 Předmět Český jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po L Anotace Prezentace.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ6_14 Sada DUMČeský jazyk 6 PředmětČeský jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po L – význam vyjmenovaných.
TÉMA: VYJMENOVANÁ SLOVA PO L Vytvořila: Mgr
Český jazyk 3.ročník ZŠ Vyjmenovaná slova po „L“
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Mgr. Vladimíra Mikulášková
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Lyžař Libor– vyjmenovaná
Číslo v digitálním archivu školy
VYJMENOVANÁ SLOVA. VYJMENOVANÁ SLOVA slyšet lysý mlýn lýtko blýskat se lýko polykat lyže plynout pelyněk plýtvat plyš vzlykat.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1. 4 – Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základní škole OP VK.
Vyjmenovaná slova L Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Elektronická učebnice - I
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět: Český jazyk Ročník: 4.
TÉMA:OPAKOVÁNÍ VYJMENOVANÝCH SLOV B, L, M, P, S, V, Z. Vytvořila: Mgr. Alena Zicháčková VY_32_Inovace/8_470 Datum:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO M Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu
VYJMENOVANÁ SLOVA PO P Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu
VYJMENOVANÁ SLOVA PO Z Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu
VYJMENOVANÁ SLOVA PO B Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Miluše Vosáhlová NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_CJ_17.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO S Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_03 Autor: Mgr. Kateřina Sigmundová Vytvořeno: Anotace: Tento materiál slouží k výuce vyjmenovaných slov po L ve 3.
Autor: Mgr. Tereza Mačková ZŠ a MŠ Nedašov. Anotace Prezentace slouží jako motivace k úvodní hodině vyjmenovaných slov. Prezentace seznamuje žáky s pořadím.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO V Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí n.M., Kollárova 1045 AUTOR: Iveta Salfická NÁZEV: VY_32_INOVACE_13/05_PŘÍBUZNÁ SLOVA PO L TEMA: Příbuzná slova po L ČÍSLO PROJEKTU:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_06.
OBČANSKÝ PRŮKAZ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Pracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích Autor
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA
Autor : Mgr. Ludmila Jakubcová Jazyk : Čeština
Pracovní list k procvičení základních poznatků o práci a výkonu Autor
Speciální vzdělávací potřeby - žádné -
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_184_ČJ3
Zvládnutí jednoduchých cviků s krátkou tyčí pro správné držení těla.
Zvládnutí jednoduchých cviků s krátkou tyčí pro správné držení těla.
Vyjmenovaná slova po L Jazyk a jazyková komunikace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Vyjmenovaná slova L Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné.
VY_32_INOVACE_Sib_I_04 Vyjmenovaná slova L
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Dělení desetinného čísla desetinným číslem
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Metodický list: Vyjmenovaná slova po „L“
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Český jazyk – interaktivní procvičování vyjmenovaných slov po L
Vyjmenovaná slova po L Příbuzná slova
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Český jazyk 3 Vyjmenovaná slova po L.
Transkript prezentace:

V YJMENOVANÁ SLOVA PO L Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Anotace Prezentace seznamuje žáky s pořadím vyjmenovaných slov po l a slov příbuzných. S pomocí krátkých, srozumitelných vět a obrázků vysvětluje význam vyjmenovaných slov. Autor Mgr. Marcela Zemanová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Osvojení a procvičení vyjmenovaných slov po l a slov příbuzných. Správné doplnění i, í, y, ý a odůvodnění. Speciální vzdělávací potřeby Lehké mentální postižení Klíčová slova Vyjmenovaná slova po l Druh učebního materiálu Výukový materiál- prezentace Druh interaktivity Aktivita Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání Typická věková skupina let Celková velikost 1,77 MB

SLYŠETMLÝNBLÝSKAT SE POLYKATPLYNOUTPLÝTVAT LÝKOLÝTKOLYŽE VZLYKATPLYŠ LYSÝ PELYNĚK

SLYŠET Bylo slyšet hřmění. Náš dědeček nedoslýchá.

MLÝN Do mlýna svážejí rolníci obilí. V mlýně hospodaří starý mlynář.

BLÝSKAT SE Drahokam se blýská. V dálce se zablýsklo.

POLYKAT Had polyká celou žábu. Mluv zřetelně a nepolykej konce slov.

PLYNOUT Údolím plyne řeka. Čas plyne jako voda.

PLÝTVAT Neplýtvej jídlem! Neplývej vodou!

LÝKO Lýko je pod kůrou stromů. Z lýka se vyráběly ošatky.

LÝTKO Lýtko je sval na noze. O tělocviku si protahujeme lýtkový sval.

LYŽE K Vánocům jsem dostal nové lyže. Lyžař si připnul lyže.

VZLYKAT Je slyšet lítostivé vzlykání. Malé miminko vzlyká.

PLYŠ Plyš je látka. K narozeninám jsem dostal plyšového medvídka.

LYSÝ Dědeček má na hlavě lysinu. Byli jsme na výletě na Lysé hoře.

PELYNĚK Pelyněk je bylina. Pelyňkový čaj je léčivý.

SPRÁVNĚ DOPLŇ I, Í, Y, Ý Nesl_chaná událost, černá hl_na, kabelka z l_ka, poraněné l_tko, l_žařský oblek, l_hnou se housátka, vel_ký ml_n, l_ska kvete, l_dové tance, zlomená l_že, můj mal_ček, skl_zeň ovoce, venku se bl_ská, l_dská práce, vysoká l_pa, dálkové pl_novody, upl_nulý rok, nedosl_chavá babička, kl_dný obl_čej, nepl_tvej jídlem, ml_nské kolo, l_tostivý vzl_kot

SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ Neslýchaná událost, černá hlína, kabelka z lýka, poraněné lýtko, lyžařský oblek, líhnou se housátka, veliký mlýn, líska kvete, lidové tance, zlomená lyže, můj malíček, sklizeň ovoce, venku se blýská, lidská práce, vysoká lípa, dálkové plynovody, uplynulý rok, nedoslýchavá babička, klidný obličej, neplýtvej jídlem, mlýnské kolo, lítostivý vzlykot

Zdroje: Polnická, Marie: Vyjmenovaná slova. Pracovní sešit pro 3. a 4. ročník, Nová škola, Brno ISBN Použité obrázky: