Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1 460 05 Liberec 5

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
HANDI JOBS, občanské sdružení
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Finanční možností svépomocných skupin
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Veřejné projednání návrhu 2
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Projekt je spolufinancován ESF a SR ČR VZDĚLÁVACÍ, PORADENSKÉ A RELAXAČNÍ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ ZNEVÝHODNĚNÉ OSOBY A JEJICH RODINY V LIBERECKÉM KRAJI OBCHODNÍ.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Ing. Dominika Prchlíková
SOCIÁLNÍ DOPADY FINANČNÍ NEGRAMOTNOSTI U HANDICAPOVANÝCH OBČANŮ Mgr. Olga Rosenbergerová předsedkyně Asociace TRIGON místopředsedkyně pro projekty a fondy.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Květen Historie sociálního podniku Vznik v červenci 2005 v sekci sociálně podnikatelských aktivit Ligy 16 pracovních míst pro cílové skupiny osob.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Konference Net ZP – Síť péče o osoby se zdravotním postižením Včasná pracovní diagnostika pro tělesně postižené CZ.1.04/5.1.01/B Mgr. Martin Korych.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
SOCIÁLNÍ FIRMA. Od roku 1990 usiluje o integraci osob s postižením do běžného života Podporuje: –bezbariérovou individuální dopravu, –služby osobní asistence,
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR Krajská pobočka v Brně Mgr. Ivana Ondráková
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Logo Úřad práce ČR - krajská pobočka v Brně Mgr. Pavel Ondrák, Ing. Jiří Šimbera.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Zkušenosti s fungováním sociálního podniku 3B sociální firma s.r.o.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Ostravě Ing. Petra Prouzová.
Komunitní plán sociálních služeb města Žatce na roky Mgr. Petr Antoni Dne
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Koordinační skupina OZP Vít Kaška. Seznam členů Agentura Naděje Agentura Osmý den, o. p. s. Agentura osobní asistenční služby o. s. Asociace vozíčkářů.
 Do tvorby strategie jsou zapojení pracovníci příslušných odborů KÚ LK a zároveň další zainteresované subjekty ze sociální oblasti, služeb a vzdělávání.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Sociální podnikání a jeho potřeby v ČR
Aktuálně vyhlášené a připravované výzvy operačních programů
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
Regionální seminář „sociální podnikání“ v Opavě
Společensky odpovědného podnikání
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Výzva k předkládání žádostí
Občanské sdružení ProCit, z. s
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Výzvy mas OP Zaměstnanost Mas boleslavsko, 5
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Sociálně aktivizační služby
Transkript prezentace:

Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5

V ZNIK A NÁZEV SDRUŽENÍ Vznik 2003 ze svépomocné skupiny rodičů těžce tělesně postižených dětí Důvod vzniku Reakce na potřeby pečujících rodin a postižených dětí (nedostatek informací, absence pracovních příležitostí a příležitostí ke vzdělávání, potřeba volnočasových aktivit) Název D.R.A.K D -domov R -rodina A -aktivita K -komunikace

ČINNOST SDRUŽENÍ Provoz chráněných dílen Poskytování sociálních služeb Vzdělávání zdravotně postižených a pečujících osob Volnočasové aktivity pro zdravotně postižené a členy pečujících rodin Přeshraniční spolupráce

CHRÁNĚNÉ DÍLNY Provoz 2 chráněných dílen. V CHD je zaměstnáno 19 TZP osob. Zaměstnanci CHD : provádí lehké montážní práce, balí zboží vyrábí dekorační předměty, dárkové balíčky, šperky lepí obaly a třídí výrobky kompletují reklamní předměty s potisky dle zadání precizně zajistí šicí a vyšívací práce na míru pracují na vytvoření vlastního E-shopu

SOCIÁLNÍ SLUŽBY D.R.A.K poskytuje 4 registrované sociální služby, které podporují prevenci sociálního vyloučení osob se zdravotním znevýhodněním a jejich pečujících rodin a rodin s dětmi. Terénní programy Odborné sociální poradenství Sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi (služba financována z IP1 –služby sociální prevence)

VZDĚLÁVÁNÍ Vzdělávání pečujících osob Projekt „Podpora integrace osob pečujících o závislého člena rodiny“ CZ.1.04/3.4.04/ byl realizován od července 2009 po dobu 15 měsíců. Do projektu vstoupilo 20 pečujících žen. Od prosince 2011 bude probíhat vzdělávací projekt „Vracíme se mezi Vás“, který v průběhu 23 měsíců podpoří též 20 pečujících osob.

N ABÍDKA AKTIVIT PRO PEČUJÍCÍ V RÁMCI PROJEKTU „ VRACÍME SE MEZI VÁS “ Motivační aktivity Diagnostické aktivity (bilanční diagnostika) Poradenství Rekvalifikační kurzy PC Odborné vzdělávání -kurz projektové administrativy a fundraisingu -kurz pracovníka v sociálních službách Psychorehabilitační pobyt Zprostředkování pracovního uplatnění

VZDĚLÁVÁNÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH OSOB Od listopadu 2010 probíhá ve sdružení vzdělávací projekt „Práce bez bariér v Libereckém kraji“. Cílem projektu je zvýšení kvalifikace a uplatnitelnosti na trhu práce tělesně postižených osob. V projektu je vzděláváno 20 osob se středně těžkým a těžkým zdravotním postižením. Od července 2011 probíhá ve sdružení vzdělávací projekt,,Hledám práci“, jehož cílem je podpora pracovního uplatnění pro osoby s lehkým postižením.

N ABÍDKA AKTIVIT V RÁMCI VZDĚLÁVACÍCH PROJEKTŮ PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ Motivační aktivity Diagnostika (bilanční a ergodiagnostika) Poradenství Rekvalifikační kurzy PC Další rekvalifikační kurzy: - základy podnikání, grafické práce, kurzy AJ v projektu „Práce bez bariér“ - zahradnické práce, šička, pracovník grafického studia a prodavač v projektu „Hledám práci“ Odborná praxe Zprostředkování pracovního uplatnění

MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE Od roku 2009 probíhá projekt „Mezinárodní spolupráce rodin s postiženými dětmi“ Projekt probíhá v rámci „Porgramu Cíl 3/Ziel 3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko„. Cílem spolupráce je zamezit sociální izolaci rodin se zdravotně znevýhodněnými dětmi a dětí na české i na saské straně.

VOLNOČASOVÉ AKTIVITY D.R.A.K zajišťuje a podporuje volnočasové aktivity pro osoby tělesně znevýhodněné a jejich pečující rodiny. kurzy plavání pro děti a mládež psychorehabilitační pobyty společná víkendová setkávání pečujících rodin akce na bezbariérové ekologické zahradě, jež se nachází v areálu sdružení klubové aktivity pečujících maminek

K ONTAKT Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5 Telefon: sociální služby chráněná dílna Webové stránky:

Děkuji za pozornost.