TEST od Tescomy: jak se vyznáte v dobré kuchyni 1./ Který italský sýr se dává do dezertu Tiramisu? a) mozzarella b) mascarpone c) ricotta 2./ Aby se těsto.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Linecké těsto Milena Ungerová, SŠŽ Sokolov
Advertisements

Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)1.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPřílohy z mouky - knedlíky.
Mgr. Adéla Kostrounová Mgr. Marcela Rychlá
VY_32_INOVACE_ 19_ Rozmanitost přírody Zelenina (SADA ČÍSLO 2)
Vánoční cukroví od Adély Pracovní postup
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Pokrmy z brambor.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Tepelná úprava pokrmů Vaření
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Recept na perník.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.19 SOU Obořiště
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Potraviny rostlinného původu
Moje Vánoční kuchařka Jako 1.je nezapomenutelný kapřík Naporcovaného a kostí zbaveného kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme alespoň.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Jak upéct perníky Klikni zde..
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Mexická kuchyně.
Hovězí vnitřnosti žáludky.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb a.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Jednoduché restaurační moučníky
Vanilkové Rohlíčky Co potřebuješ? Připrav si…
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Recept jak udělat krtkův dort…
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
©Jiří Kos g hladké mouky 130 g moučkového cukru g tuku 2 celá vejce 1/2 čajové lžičky sody 1 lžička perníkového koření 3 lžíce medu.
Frankfurtská hovězí pečeně
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Vaření vepřového masa Vařením nejčastěji upravujeme hlavu, koleno a bůček.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 3. ročník
Štědrovečerní večeře.
Lasaně zapečené se zeleninou
Omáčky Základy omáček Zahuštění omáček Ochucení omáček
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Vánoční stromeček Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
GASTRONOMIE V EVROPSKÉM KONTEXTU
Omáčky.
Ivana Francová, SOU LIběchov Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:
Smažení vepřového masa
CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie
HKATENKWAN (Mustafa) 04/05/15 | Recept | GhanaGhana
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky Číslo.
CHAČAPURI SE TŘEMI DRUHY SÝRŮ (Tamara) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
  Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky.
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Zdravý oběd VY_52_INOVACE_31
DUM - Digitální Učební Materiál
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Sada 3 Práce v domácnosti MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
OMÁČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
  Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky.
Kuchařské repetorium 3. ročník – kuchař
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Transkript prezentace:

TEST od Tescomy: jak se vyznáte v dobré kuchyni 1./ Který italský sýr se dává do dezertu Tiramisu? a) mozzarella b) mascarpone c) ricotta 2./ Aby se těsto na povrchu moučníku krásně lesklo, potřeme ho před pečením.... a) žloutkem b) máslem c) bílkem 3./ Co přidáme do vody, aby nám vejce při vaření nepraskla? a) sůl b) cukr c) kmín 4./ Co uděláme s cibulí, abychom při krájení neslzeli? a) obalíme ji v mouce b) opláchneme ji studenou vodou c) namočíme do medu 5./ Jaká je optimální tloušťka syrového steaku? a) 1 cm b) 2,5 cm c) 4 cm 6./ Ideální teplota syrového masa pro přípravu steaku je.... a) 0 o C b) 7 o C c) pokojová teplota 7./ Do těsta se nejlépe hodí.... a) vlašské a lískové ořechy b) kešu ořechy c) para ořechy 8./ Hlávkový salát vydrží v ledničce nejdéle, když ho.... a) zabalíme vcelku do plastového sáčku b) rozebereme na listy c) před vložením do ledničky umyjeme

9./ Koření snadno rozvoníme, když ho.... a) zalijemehorkou vodou b) jemně a krátce opražíme na pánvi c) promneme mezi prsty 10./ Aby semínka, mák či sůl na pečivu pěkně držely, a) budeme pečícím plechem hýbat co nejméně b) zamáčkneme posyp do těsta c) pokropíme těsto před vložením posypu vodou 11./ Z jaké části keře čeledi kaparovitých jsou kapary? a) poupata b) plody c) semínka 12./ Co je základní surovinou pro výrobu sirupu grenadina? a) skořice b) granátové jablko c) esence z hořkých mandlí 13./ Křupavou kůrčičku při pečení vytvoříme, když.... a) dáme maso do studené trouby b) troubu před pečením alespoň 15 minut dobře rozehřejeme c) maso pravidelně podléváme 14./ Který z níže uvedených pepřů se připravuje z chilli papriček? a) kajenský pepř b) sečuánský pepř c) bílý pepř 15./ Nezbytnou součástí italské lahůdky caprese je.... a) parmská šunka b) bazalka c) kapie 16./ Pokud vaříme pokrm v páře,.... a) solíme ho až po uvaření b) nesolíme ho vůbec c) solíme ho ještě před vložením na mřížku či do pařáčku

17./ při dušení.... a) pokrm pečlivě podléváme, aby se nepřipálil b) necháme vodu úplně odpařit c) pravidelně jídlo mícháme 18./ Med do těsta přidáváme vždy.... a) zahřátý b) zkaramelizovaný c) tekutý a chladný 19./ Při vaření kukuřičných klasů.... a) nikdy nepřidáváme do vody sůl, zrna by ztvrdla b) osolíme vodu ještě před vařením c) obalíme v soli ještě syrové klasy 20./ Dokonale propečené kuře poznáme podle toho, že a) maso jde snadno oddělit od kosti b) kůžička už získala barvu c) pečína hezky voní 21./ Jak se jmenuje vyhlášený francouzský krémový dezert s karamelovou krustičkou? a) Je t´aime b) Créme brülée c) Créme caramélisée 22./ Pro zachování syté barvy vaříme červené zelí spolu s.... a) octem b) česnekem c) novým kořením Vyhodnocení: 22 – 19 bodů: Gratulujeme. Nejenom, že dokonale ovládáte nejrůznější kuchařské vychytávky, ale také rozumíte surovinám, ze kterých pokrmy připravujete. A to navíc v české i světové kuchyni. U vás doma bychom se klidně mohli učit. 18 – 8 bodů: Velmi slušný výsledek. Není nutné znát perfektně každou maličkost. Je vidět, že vás vaření baví a že u plotny víte co a jak. 7 – 0 bodů: Ano, dokonce i uvařit čaj nebo umíchat vajíčka vyžaduje jistou dávku sebevědomí. Proto rozhodně neházejte flintu do žita. Vyzkoušejte některý z našich vynikajících receptů a není vyloučeno, že Řád zlaté vařečky čeká jednou právě na vás.

Za každou správnou odpověď si připočtěte 1 bod. 1 b 2 c 3 a 4 b 5 b 6 c 7 a 8 a 9 b 10 c 11 a 12 b 13 b 14 a 15 b 16 c 17 a 18 c 19 a 20 a 21 b 22 a

Za každou správnou odpověď si připočtěte 1 bod. 1 b 2 c 3 a 4 b 5 b 6 c 7 a 8 a 9 b 10 c 11 a 12 b 13 b 14 a 15 b 16 c 17 a 18 c 19 a 20 a 21 b 22 a