Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy povlakových podlah.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PRŮMYSLOVÉ A DEKORATIVNÍ PODLAHY
Advertisements

TECHNOLOGIE VÝSTAVBY OBJEKTŮ
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Název operačního programu:
VIP – vakuové izolační panely Prezentace společnosti VIRTUAL, s.r.o. Připravil: Zdeněk Hastrman.
Izolace proti vodě a zemní vlhkosti (materiály, vlastnosti, použití), technologie provádění, způsoby kontroly těsnosti.
MOČOVINO-FORMALDEHYDOVÉ PRYSKYŘICE
Číslo projektu CZ.1.07/ / Číslo projektu: Rozvoj vzdělanosti
VY_52_INOVACE_ZBO2_4964HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Povrchová úprava Plní dvě funkce – ochrannou a estetickou. Ochranná funkce spočívá v odolnosti proti mechanickému poškození, vlhkosti, působení různých.
Sikafloor® 262 AS Barevný elektrostaticky vodivý systém (Elektrostatické podlahy) Kontrola TDI INZ 2011/2012 Ivana Schönová.
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Vytápění Otopná tělesa – rozdělení (STA 42) Článková otopná tělesa Ing. Vladimíra Straková.
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Terasové palubky Kateřina TÓTHOVÁ.
Obklady stěn a stropů Mají praktický, hygienický a estetický význam.
První univerzální stěrka nové generace na trhu – Multi-Baudicht 2K
Podlahy a podlahové konstrukce.
S T R O P Y Z K E R A M I C K Ý C H P R E F A B R I K Á T Ů
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: MIROSLAV MAJCHER Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_ELEKTRICKÁ.
Varianty řešení nízkoenergetického domu pro bydlení
zatížitelnost podlahy
Koroze Povlaky.
TDI – anhydritové potěry
Úprava dílců fóliemi Používají se nejčastěji fólie PVC, řidčeji polyesterové (PE) a další. PVC fólie se vyrábějí v různých stupních tvrdostí a tloušťkách.
7. podlahy I. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_MATERIÁL HYDROIZOLACE_Z1
8. podlahy II. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch panelových staveb.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 24 AnotaceDefinice.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dlažeb.
PLASTY. PVC – polyvinylchlorid odolný proti vodě, nevede el. proud ● Desky.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad druhů materiálů a jejich použití pro tepelné.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dřevěných podlah.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky plastů ve stavebnictví. všechny.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky bourání postupným rozebíráním.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky střešních plášťů a druhů krytin.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky oprav obkladů a dlažeb.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie pokládání dlažeb.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje popis obložení stropu a montáž pracovního postupu.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_MARTA_KAFKOVA_PRODEJ_TEXTILNIHO_ZBOZI_TE XTILNI_ZBOZI_PREZENTACE_18 Název školy Střední.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad druhů mazanin, jejich úpravy, lité podlahy.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie zateplování staveb a povrchových.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada09 Anotace.
Plasty. Plast je materiál, jehož podstatu tvoří syntetické makromolekulární látky Makromolekuly jsou částice složené z velkého počtu (až tisíců) atomů.
ELEKTROTECHNICKÉ MATERIÁLY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Materiály na okna
Brusné prostředky, tmely a plniče
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
podlahy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_16 Ing. Josef Kůra
Požární ochrana 2015 BJ13 - Speciální izolace
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
VRSTVY PODLAH nášlapné vrstvy podlah:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
všechny animace a obrázky - archiv autora
Obklady vnější CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_15
Povrchové úpravy.
Izolace na stavbě RADON.
Ploché střechy dvouplášťové
Transkript prezentace:

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy povlakových podlah.

Povlakové podlahy Jsou tenké nášlapné vrstvy z podlahových krytin, nebo vrstvy lité z plastických hmot. Podlahové krytiny z linolea, z pryže, PVC, z textilií a z jiných plastických materiálů se kladou na podkladní vrstvu na sucho, nebo se k ní lepí. Lité podlahoviny se nanášejí jako tenké vrstvy, které se obvykle roztírají stěrkou (tzv. "stěrkové podlahy"). Podkladem povlakových podlah může být betonová nebo xylolitová mazanina, desky ze dřeva i jiné hmoty. Povlakové podlahy Jsou tenké nášlapné vrstvy z podlahových krytin, nebo vrstvy lité z plastických hmot. Podlahové krytiny z linolea, z pryže, PVC, z textilií a z jiných plastických materiálů se kladou na podkladní vrstvu na sucho, nebo se k ní lepí. Lité podlahoviny se nanášejí jako tenké vrstvy, které se obvykle roztírají stěrkou (tzv. "stěrkové podlahy"). Podkladem povlakových podlah může být betonová nebo xylolitová mazanina, desky ze dřeva i jiné hmoty. Linoleové povlaky Jsou hygienické, snadno čistitelné. Linoleová hmota (směs oleje, pryskyřice, korkové a dřevěné moučky) nanesená na jutové tkanivo, vytváří povlak o tl. 2 až 3 mm, který se k podkladu lepí. Linoleové povlaky se používají v obytných budovách, ve zdravotnických zařízeních, v administrativních budovách apod. Linoleové povlaky Jsou hygienické, snadno čistitelné. Linoleová hmota (směs oleje, pryskyřice, korkové a dřevěné moučky) nanesená na jutové tkanivo, vytváří povlak o tl. 2 až 3 mm, který se k podkladu lepí. Linoleové povlaky se používají v obytných budovách, ve zdravotnických zařízeních, v administrativních budovách apod.

Pryžové povlaky Vyrábějí se ze směsi vulkanizovaného kaučuku, z různých plniv s přísadou barviv. Pryžové povlaky jsou vhodné pro podlahy s akustickými požadavky. Jsou odolné proti vodě a plísním, avšak neodolávají chemikáliím (působením olejů a benzínu bobtnají). Lepí se na podkladní betonovou mazaninu. Pryžové povlaky Vyrábějí se ze směsi vulkanizovaného kaučuku, z různých plniv s přísadou barviv. Pryžové povlaky jsou vhodné pro podlahy s akustickými požadavky. Jsou odolné proti vodě a plísním, avšak neodolávají chemikáliím (působením olejů a benzínu bobtnají). Lepí se na podkladní betonovou mazaninu. Povlaky z plastických hmot Jsou vhodné pro provozy se zvýšenými nároky na hygienu, vzhled a snadnou čistitelnost. Nejrozšířenější jsou povlaky z PVC a z PVC s textilní podložkou. Pro provozy, ohrožené účinky elektrostatických vodivých nábojů (operační sály, pracoviště RTG, výpočetní střediska) se používají podlahy z elektrostatického vodivého povlaku. Tato podlahovina se klade na síť z Cu vodivých pásů, uloženou na podkladní vrstvu z betonové mazaniny. Systém elektrostaticky vodivých podlah zaručuje bezpečný svod elektrostatických nábojů, vzniklých na osobách a zařízeních. Uzemnění musí být samostatné, oddělené od energetického uzemnění. Povlaky z plastických hmot Jsou vhodné pro provozy se zvýšenými nároky na hygienu, vzhled a snadnou čistitelnost. Nejrozšířenější jsou povlaky z PVC a z PVC s textilní podložkou. Pro provozy, ohrožené účinky elektrostatických vodivých nábojů (operační sály, pracoviště RTG, výpočetní střediska) se používají podlahy z elektrostatického vodivého povlaku. Tato podlahovina se klade na síť z Cu vodivých pásů, uloženou na podkladní vrstvu z betonové mazaniny. Systém elektrostaticky vodivých podlah zaručuje bezpečný svod elektrostatických nábojů, vzniklých na osobách a zařízeních. Uzemnění musí být samostatné, oddělené od energetického uzemnění.

Textilní povlaky Jsou vhodné pro suché a čisté provozy s nároky na dobrý vzhled, akustiku a tepelnou pohodu prostředí (malá odnímatelnost tepla). Textilní podlahoviny se lepí na podkladní betonovou mazaninu, vyrovnanou vyhlazovací a vyrovnávací hmotou. Textilní povlaky Jsou vhodné pro suché a čisté provozy s nároky na dobrý vzhled, akustiku a tepelnou pohodu prostředí (malá odnímatelnost tepla). Textilní podlahoviny se lepí na podkladní betonovou mazaninu, vyrovnanou vyhlazovací a vyrovnávací hmotou. Lité podlahoviny Vytváří se z různě upravených plastických hmot a tvoří celistvé, bezespáré vrstvy. Jsou hygienické, odolné proti působení chemikálií, jsou snadno čistitelné, proto se používají v laboratořích, ve výrobních halách s chemickým provozem, v obchodních domech, ve skladištích, ve zdravotnických zařízeních. Pro lité podlahoviny se používají pryskyřice plněné různými plnivy a upravené pigmenty. Lité podlahoviny se zpravidla roztírají stěrkami v jedné nebo několika vrstvách o tl. 2 až 8 mm. Podklad (betonová mazanina) musí mít upravený, mimořádně rovný povrch. Lité podlahoviny Vytváří se z různě upravených plastických hmot a tvoří celistvé, bezespáré vrstvy. Jsou hygienické, odolné proti působení chemikálií, jsou snadno čistitelné, proto se používají v laboratořích, ve výrobních halách s chemickým provozem, v obchodních domech, ve skladištích, ve zdravotnických zařízeních. Pro lité podlahoviny se používají pryskyřice plněné různými plnivy a upravené pigmenty. Lité podlahoviny se zpravidla roztírají stěrkami v jedné nebo několika vrstvách o tl. 2 až 8 mm. Podklad (betonová mazanina) musí mít upravený, mimořádně rovný povrch.

linolea, pryže, PVC, textilie, lité podlahy Zajišťují tepelnou pohodu Použité zdroje: archiv autora Povlaky z plastických hmot Podklad musí mít mimořádně rovný povrch.