Teplo Seminární práce z fyziky Vypracoval: Tomáš Pařízek a Jan Šplíchal Základní škola a Mateřská škola, Nový Hradec Králové, Pešinova 146 Leden 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
FYZIKA PRO II. ROČNÍK GYMNÁZIA 2. VNITŘNÍ ENERGIE TĚLESA
Advertisements

TEPLO DALŠÍ FORMA ENERGIE.
Tepelná výměna prouděním
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
KALORIMETR.
Vnitřní energie, práce, teplo
Teplo jako fyzikální veličina
Přenos tepla Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Petr Jeřábek. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
Já vím, že je něco horké, ale proč?
Teplota Termodynamická (absolutní) teplota, T
Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 Šablona: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název projektu: Inovace výuky na GSN prostřednictvím.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Karolína Hadrbolcová Materiál: VY_52_INOVACE_PV14.31 Téma: Hustota látek.
VNITŘNÍ ENERGIE TĚLESA
Teplo jako fyzikální veličina
potřebné ke změně teploty nebo přeměně skupenství látky
Název příjemce Základní škola, Bojanov, okres Chrudim Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Škola nás baví Výukový materiál.
Teplo.
FYZIKA 8. ROČNÍK ŠÍŘENÍ TEPLA
Tato prezentace byla vytvořena
Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7
Tepelné jevy.
Teplo přijaté a odevzdané © Petr Špína, 2011
Vnitřní energie II. část
V ý u k o v ý m a t e r i á l zpracovaný v rámci projektu Šablona: Sada: Ověření ve výuce: Třída:Datum: Pořadové číslo projektu: VIII.A CZ.1.07/
Šíření tepla Pavlína Králová, Jana Neuhauserová, Vladislav Orna, Jan Láska, Zdeněk Vrňák.
-14- Vnitřní energie, práce a teplo, 1. td. Zákon Jan Klíma
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:Fyzika Ročník:8. ročník Klíčová slova:Tepelná výměna Autor:Mgr.
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Šíření tepla Milena Gruberová Jan Hofmeister Lukáš Baťha Tomáš Brdek
Vodivost látek.
Šíření tepla TEPLO Q.
Elektrické teplo - základy Teplo 1 Elektrické teplo - základy.
Prezentace tepla Skupina A.
Název materiálu: TEPLO – výklad učiva.
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Šíření tepla prouděním a zářením
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Karolína Hadrbolcová Materiál: VY_52_INOVACE_PV14.34 Téma: Teplo Číslo.
Měrná tepelná kapacita
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Vedení tepla (kondukce)
Teplo ZŠ Velké Březno.
Na této prezentaci spolupracovali:
Šíření tepla Dominik Pech Olina Křivánková Sabina Mrázková
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr.Jiří Macháček Název: VY_32_INOVACE_09_F8 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Vnitřní energie.
Vnitřní energie, teplo, teplota. Celková energie soustavy Kinetická energie – makroskopický pohyb Potenciální energie – vzájemné působení těles (makroskopicky)
T EPLO A TEPLOTA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby.
Základní škola Emila Zátopka Zlín, příspěvková organizace, Štefánikova 2701, Zlín EU PENÍZE ŠKOLÁM OP VK Zlepšení podmínek pro vzdělávání.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_42_06 Název materiáluPřenos vnitřní.
Změny vnitřní energie. Struktura prezentace otázky na úvod teorie příklad využití v praxi otázky k zopakování shrnutí.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 8 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Jaký druh energie předávají následující tělesa?
Z MĚNA VNITŘNÍ ENERGIE TEPELNOU VÝMĚNOU Mgr. Kamil Kučera.
Geotermální energie.
Základy astronomie, Slunce
TEPELNÉ VODIČE A IZOLANTY
-14- Vnitřní energie, práce a teplo, 1. td. Zákon Jan Klíma
Datum: Název školy: Základní škola Městec Králové
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Teplo Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_01_32.
Vytápění Teplo.
Teplo VY_32_INOVACE_19_Teplo Autor: Pavlína Čermáková
Interaktivní test ze znalostí vnitřní energie a tepla
NÁZEV ŠKOLY: 2. ZÁKLADNÍ ŠKOLA, RAKOVNÍK, HUSOVO NÁMĚSTÍ 3
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Libor Zemánek NÁZEV: Měrná tepelná kapacita látky TÉMATICKÝ CELEK:
zpracovaný v rámci projektu
Třída 3.A 15. hodina.
Změna vnitřní energie.
Tání = děj, při kterém se pevná látka mění na kapalinu.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_04 Vnitřní.
Transkript prezentace:

Teplo Seminární práce z fyziky Vypracoval: Tomáš Pařízek a Jan Šplíchal Základní škola a Mateřská škola, Nový Hradec Králové, Pešinova 146 Leden 2013

Teplo fyzikální veličina značíme ji písmenem Q udáváme v joulech (J)

Tepelná kapacita tepelná kapacita říká kolik tepla musíme látce dodat, aby se ohřála o 1 °C, a nebo kolik tepla musíme látce vzít, aby se ochladila o 1 °C značíme ji písmenem c

Měrná tepelná kapacita Měrná tepelná kapacita říká, jakou tepelnou kapacitu má jeden kilogram látky. Tedy kolik tepla musíme dodat 1 kg látky, aby se ohřál o 1 °C.

Zdroje tepla chemickým procesem spalování paliva fyzikálně chemickým procesem štěpení atomových jader některých chemických prvků z přírodního prostředí v podobě geotermální energie ze slunečního záření třením se přemění kinetická energie na tepelnou

Tepelná energie naší planety geotermální energie je přirozený projev tepelné energie zemského jádra jejími projevy jsou erupce sopek a gejzírů, horké prameny či parní výrony nejstarší energie na planetě Zemi

Slunce zdroj tepla pro naši planetu koule žhavého plazmatu základní podmínka pro možnost života jeho výkon činí zhruba 4×10 26 W energie Slunce je vyzařována ve formě elektromagnetického záření

Tepelné izolanty špatně vedou teplo nejlepšími tepelnými izolanty jsou plyny a kapaliny, které rychleji než vedením přenášejí teplo prouděním mají nízký součinitel tepelné vodivosti součinitel tepelné vodivosti = veličina, která umožňuje porovnání látek podle tepelné vodivosti

Tepelné vodiče dobře vedou teplo mají vysoký součinitel tepelné vodivosti nejlepšími vodiči tepla jsou kovy např.: stříbro, měď, hliník, wolfram a mosaz

Tepelná výměna děj, při kterém jedno těleso předává svoje teplo druhému teplejší těleso předává část své vnitřní energie chladnějšímu tělesu

Použité zdroje: a a kapacita-merna-tepelna-kapacita.php kapacita-merna-tepelna-kapacita.php