Strategický plán města Vodňany Setkání představitelů partnerských měst na téma plánování rozvoje Vodňany 21.5.2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
Projekt Kreativní města Future City Game Snímek 2 „Rozvoj města stojí na pomezí řádu a chaosu. Nemá žádný počátek ani konec. Rozvoj města je.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Aktualizace Programu rozvoje města Dobřany Ukázka postupu zapojení veřejnosti do procesu strategického plánování Vojtěch Černý Agora Central Europe, o.p.s.
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
Gateshead – město s inspirací Gateshead – město s inspirací Havlíčkův Brod Havlíčkův Brod duben 2004 duben 2004 Zlata Houšková Zlata Houšková.
Účast veřejnosti při naplňování Karpatské úmluvy Setkání se zástupci krajů Barbora Šafářová Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Komunitní a otevřená škola
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Vodafone - případová studie „Integrace Společenské odpovědnosti (CR) do firmy“ Přemysl Filip Senior Manager Společenské odpovědnosti Listopad 2007, VŠE.
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Diskuse u kulatého stolu na téma Sociálně prostorová diferenciace obyvatelstva a její vliv na kvalitu života ve městech a obcích České republiky Univerzita.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ JIHLAVSKÉ SÍDELNÍ AGLOMERACE Mgr. Tereza Chloupková, oddělení strategického rozvoje města Jihlavy Mgr. Tomáš Koukal, vedoucí.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Představení Czech Smart City Clusteru Radovan Polanský, výkonný ředitel.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
 Evropský sociální fond  Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost  Doba realizace projektu: –
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Sopop.cz Městská knihovna a komunitní plánování Web SOciální POmoci Písecka.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 2 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Setkání s aktéry projektu „MAP ORP Karlovy Vary“
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Místní plán inkluze + OP VVV
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Strategie regionu, obce
Společensky odpovědné podnikání
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Česká národní koalice pro digitální pracovní místa
ORP a NNO Petr Holý.
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Intenzivní podpora škol
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Strategický plán města Vodňany Setkání představitelů partnerských měst na téma plánování rozvoje Vodňany

Jaké chceme Vodňany? První otázka, kterou jsme si položili po svém příchodu na radnici. Vodňany musí vědět, jaké chtějí být – mít vizi, plán, cíl.

Jaký strategický plán? Komunitní versus expertní přístup -komunitní: plán rozvoje si vytvoří sami obyvatelé, zpracovatel v roli koordinátora a sběratele informací („živý“ dokument, větší šance na realizaci) - expertní: expertní zpracovatelská firma zvenčí (hrozí neztotožnění obyvatel, nižší realizace projektů) Zacílený versus komplexní přístup -komplexní: řeší všechny témata a oblasti života obyvatel ve městě - zacílený: zvolí si na počátku pouze několik priorit (výhoda: spíše se projeví důsledky v praxi, město si vytváří konkrétní zapamatovatelnou image

Kdo SP zpracuje? Expertní firma versus akademické prostředí - propojení s Katedrou sociální geografie a regionálního rozvoje Přírodovědecké fakulty Univerzity Karolovy v Praze - výhody: ekonomičtější, zaručená kvalita, studentky z Vodňan

Jak se SP zpracuje? - komunitně s maximální snahou o zapojení veřejnosti - zacíleně (neřeší vše, ale vybrané oblasti)

Kdo tvorbu SP řídí? O prioritách rozvoje rozhoduje tzv. Řídící orgán, který je složen z: - Radních města - části koaličních a opozičních zastupitelů - klíčoví hráči města (velcí podnikatelé, ředitelé škol,…) - zástupci neziskového sektoru Na základě priorit jsou vytvořeny Pracovní skupiny, které se pravidelně scházejí a společně s koordinátory vymýšlejí strategii, která je následně prezentována spolu se záměry a projekty ke schválení Řídícímu orgánu.

Celá struktura SP

Konkrétní příklad ze SP 3 Priority: Kultura, Sport, Podpora podnikání 21 záměrů, 94 projektů Konkrétně: Záměr: Podporovat přeshraniční spolupráci Projekt: Rozvíjet spolupráci s partnerskými městy v oblasti kultury Realizace: Tady a teď!

Vize města: Stavíme na sobě! - Víme, že máme dobré základy a na čem stavět. -Vodňany jsou sebevědomé město s bohatou kulturní a rybářskou historií. -Probouzíme vlastní aktivitu - sportovní, kulturní i podnikatelskou. -Stavíme na místní komunitě i otevřené spolupráci. -Obnovujeme tradici královského a rybářského města a kulturního centra jižních Čech.

Výtvarná soutěž na školách: Vodňany za 15 let, (vy)tvoř, jaké budou!

Podrobnosti na © Pavel Janšta Karel Burda Děkuji za pozornost!