AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Advertisements

Středisko náhradní rodinné péče o. s. Závěry zahraničního výzkumu Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
ECVET v Programu celoživotního učení
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Odbor Evropských programů1 Priorita 3 OP RLZ Rozvoj celoživotního učení Opatření 3.2 Podpora terciárního vzdělávání, výzkumu a vývoje PhDr. Kateřina Pösingerová,
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Nadace Sirius Centrum podpory, o. p. s.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Církve a předsednictví Jak se církve v ČR připravují na české předsednictví v Radě EU.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
KULATÝ STŮL Metodiky práce v náhradní rodinné péči
STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA DALOVICE PŘEDSTAVUJE NOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROJEKT V OBLASTI ROZVOJE A ÚDRŽBY ZELENĚ v KARLOVARSKÉM KRAJI TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Pomáháme dětem, které neměly v životě štěstí.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Zkvalitnění vzdělávání a zvyšování kompetence manažerů v rámci studijního programu Ekonomika a management na Fakultě podnikatelské Vysokého učení technického.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
Výzkumný záměr – zaměření PAS
Inovace kurikula studijního programu Všeobecné lékařství. Reg.č. CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Sociálně-právní ochrana dětí Úvod do předmětu Ukončení: klasifikovaný zápočet Požadavky k zápočtu: 80% účast na seminářích aktivní práce na seminářích.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
KATEDRA PRÁVNÍCH OBORŮ, ŘÍZENÍ A EKONOMIKY MARTIN ŠIMÁK KOLEGIUM DĚKANKY 8. ČERVNA 2012 Jihočeská univerzita V Českých Budějovicích Zdravotně sociální.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
Reflexe aktivit a výsledků projektu Reflexe aktivit a výsledků projektu Evaluace a inovativní aplikace bakalářského studijního programu Učitelství pro.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
náhradní rodinné péče II setkání zástupců KÚ OSPOD a NNO
NÁRODNÍ PROGRAM ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ V ČR
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Transkript prezentace:

AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

ESF napomáhá rozvoji zaměstanosti podporou zaměstnatelnosti, podnikatelského ducha, rovných příležitostí a investicemi do lidských zdrojů Projekt v rámci OP RLZ, číslo priority 3. 3 (Rozvoj celoživotního učení), opatření (Podpora terciárního vzdělávání, výzkumu a vývoje), program podpory: Zkvalitňování vzdělávání na vysokých školách. Realizace projektu probíhá na Katedře pedagogiky s celoškolskou působností Pedagogické fakulty UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

Partneři projektu  Fond ohrožených dětí, pobočka Olomouc  Dětský domov a Školní jídelna, Olomouc  Dům pokojného stáří sv. Anny Velká Bystřice,  Společnost pro ranou péči, Středisko rané péče Olomouc  Středisko sociální prevence Olomouc, příspěvková organizace  Ústav sociální péče Klíč, příspěvková organizace

Vytvořit most mezi akademickým světem a světem praxe

Kvalitativní rozvoj magisterského programu Pedagogika, st. obor Pedagogika-sociální práce Cíle projektu:  inovace kurikula pomocí vytvoření modulového uspořádání nepovinně volitelných předmětů…  systémově zabezpečit pravidelný kontakt s odborníky z praxe, upevňovat kompetence studentů díky hlubšími rozboru klíčových témat – případové studie, účast na akcích partnerských institucí apod.

 provést profesiografický průzkum,  ustanovit tradici Jarních škol sociální práce,  vytvořit publikace, sborníky aj. shrnující poznatky získané v projektu  vytvořit předpoklady pro využívání nových forem komunikace při výuce (internet, videonahrávky…)  …

MODULY (workshopy) 1 Způsoby evaluace v sociální práci 2 Problematika finančních a jiných zdrojů v sociální sféře 3 Moderní trendy ve speciální pedagogice s přesahem do sociální sféry 4 Sociální práce v praxi 5 Právo 6 Rodina a NRP

modul 3 Moderní trendy ve speciální pedagogice s přesahem do sociální sféry garant: Mgr. Eva Rádlová, Ph.D.  Integrace osob se specifickými potřebami. prof. PaedDr. Libuše Ludíková, CSc.  Osoby se specifickými potřebami v systému sociálního zabezpečení. PeadDr. et Mgr. Jan Michalík, Ph.D.  Poradenské služby osobám se specifickými potřebami napříč věkovým spektrem. Mgr. Anna Šarátková  Vybrané aspekty služeb rané péče rodinám dětí se specifickými potřebami. Mgr. Eva Rádlová, Ph.D.  Služby osobám se specifickými potřebami v dospělosti a stáři Mgr. Oldřich Müller, Ph.D.

modul 5 Právo garant: Mgr. Pavel Neumeister  Tvorba, aplikace a interpretace právních norem při sociální práciPhDr. et Mgr. Ivo Svoboda  Rodinné právo v škole a v sociální oblasti PhDr. et Mgr. Ivo Svoboda  Správní právo ve školství a v sociální sféře PhDr. et Mgr. Ivo Svoboda  Sociálně-právní ochrana (zkušenosti Střediska sociální prevence Olomouc) Mgr. Markéta Čožíková (partner)  Vybrané aspekty problematiky obětí trestné činnosti Mgr. Markéta Čožíková (partner)

modul 6 Rodina a NRP garant: PhDr. Antonín Bůžek, Ph.D.  Cesta k přijetí dítěte v náhradní rodinné výchově Mgr. Markéta Čožíková (partner)  Raná péče jako terénní sociální služba Mgr. Pavla Burešová (partner)  Příprava dítěte na vstup do samostatného života po ukončení pobytu v dětském domově Mgr. Dalibor Křepský (partner)  Práce s dítětem po umístění v dětském domově Mgr. Dalibor Křepský (partner)  Sociální práce s dětském domově Mgr. Dalibor Křepský (partner)

Zapojení cílové skupiny- studentů  Účast na seminářích, workshopech zaměřených na aktuální témata  Diskuse s odborníky (web.stránky)  Spolutvůrci web. stránek  Účast na akcích a dobrovolnických praxích v partnerských institucí  Spoluorganizátoři Jarních škol sociální práce  …

„Pomáháme lépe pomáhat“ Mgr. Jana Vašťatková, Ph.D.