TURISTICKÁ SETKÁVÁNÍ ve dnech 18. -19.10.2011 CESTY ZA POZNÁNÍM ORLICKÝCH HOR Tento projekt je realizován s finanční podporou Královéhradeckého kraje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Hornické muzeum v Ostravě – Petřkovicích
Křižánky Vítejte u nás.
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
Valašská Polanka Andrea Polanská.
Valašská Polanka.
„Červenohorské sedlo“
… správný cíl vaší cesty!
Biologicko – zeměpisná exkurze ( ) 1. den Barbora Chytilová Leona Šrámková Eva Janků Klára Vymazalová.
Kostelec nad Černými lesy
Ať již máte raději romantiku ranní mlhy, nebo teplé poledne, rozhodně nezapomeňte ve svůj čas přijít 7. května na start pochodu Ze Zbraslavic do Zruče.
14/1/2010. Lead partner projektu RERA a.s., Regionální rozvojová agentura jižních Čech Realizované mezinárodní projekty - Z jižních ČECH AŽ NA KONEC SVĚTA.
Památky UNESCO v ČR V České republice je do Seznamu
Rozloha: 6 795,7 km² Počet obyvatel: (k ) Statutární město: Jihlava Počet okresů: obcí.
ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Srpen 2011.
Zážitek a poznání přírody z jiné perspektivy První stezka korunami stromů v České republice nabízí návštěvníkům jedinečnou kombinaci zážitků. Stezka.
Místa plná rozhledů v Euroregionu Glacensis v Euroregionu Glacensis.
Chráněná krajinná oblast Mgr. Michal Oblouk
PRAŽSKÉ PARKY Lunick Destin Ondongo Jakub Svoboda Lukáš Ridvan.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Kouřim– naše domovské město
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
Opava.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
III/2 XVI A
Projekt „Stezka technických atraktivit“ Ing. Richard Žabka.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
SÍDELNÍ STRUKTURA ČESKÁ REPUBLIKA.
Královéhradecký kraj. Královéhradecký kraj Obsah Vlajka kraje Základní informace Symboly Historické podoby Okresy.
VYSOČINA.
Příbram.
Tisková konference ku příležitosti slavnostní ho zahájení projektu , Stříbro Obnova vybraných sakrálních památek regionu Český Západ Podpořeno.
PAMÁTKY UNESCO Martin VRZALA.
Vrch Cvilín s kostelem Panny Marie Sedmibolestné a rozhlednou tvoří výraznou dominantu města Krnova. Místo je osídleno již od.
projekty podporující cestovní ruch v obci Modrá
Zimní dovolená na horách Ve skicentru Říčky lyžují za loňské ceny, skibus zdarma, rozšířili modrou sjezdovku. Ski areál Čihalka,
Vítáme Vás v Hlušicích. OBEC HLUŠICE Archeologické nálezy u cesty Maršovky potvrzují osídlení krajiny už od 5. tisíciletí před n.l. První písemný záznam.
Projekty na území Mariánské a Valdštejnovy zahrady Prezentace kulturního dědictví Mariánské a Valdštejnovy zahrady –Fiche 1 - Zahrada s historií je zahradou.
Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s.
 Součást regionu Krkonoše a Podkrkonoší  sdružení založeno v r jako zájmové sdružení měst a obcí  36 členských obcí.
Uhlířský vrch u Bruntálu Vítáme Vás, Vítáme Vás, seznámit se s lokalitou Uhlířského vrchu Vám pomůže naučná stezka se svými pěti zastaveními. Počátek.
DO JABLONCE NAD NISOU ZA SKLEM A BIŽUTERIÍ. navštivte JABLONEC NAD NISOU město sklářských tradic a bohaté bižuterní současnosti bránu do Jizerských hor.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Karta hosta Orlické hory a Podorlicko speciální bonusy nahrané přímo hostovi slevy.
Rekonstrukce bývalé textilní továrny v Hejnicích Ještědská stavební společnost spol. s r.o.
Poznejte regiony České republiky Středočeský kraj.. přirozené centrum České republiky Střední Čechy jsou místem, kam se dá přijet na návštěvu,
VY_32_INOVACE_286_Rozhledny Jesenicka Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana Kašpárková Datum vytvoření: Vzdělávací obor,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název VY_32_INOVACE_12C_14_Litva Téma: Zeměpis.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_11_ZEMĚPIS Téma: Vysočina Ročník: 9. Číslo projektu:
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
CHŘIBY Základní informace: Nejvyšší bod: Brdo – 587 m. n. m.
Rekreační zařízení Merkur – Tvarožná Lhota
SDRUŽENÍ NERATOV,z.s.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Společnost pro destinační management Broumovska o. p. s.
Název školy: ZŠ Průhonice
Koněspřežná dráha České Budějovice - Linec (česká část)
Keltský archeoskanzen Nasavrky
Frenštát pod radhoštěm
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
Revitalizace a zatraktivnění pevnosti Dobrošov „Kulturní dědictví ze strukturálních fondů“ , Sázava.
Královéhradecký kraj. Královéhradecký kraj Obsah Základní informace Navštěvované oblasti Zdroje.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Královské město Rakovník
Osečná Skokan roku 2013 Jiří Hauzer Prezentace
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Odprodej pozemků ulice Lipská v Chomutově
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
Transkript prezentace:

TURISTICKÁ SETKÁVÁNÍ ve dnech CESTY ZA POZNÁNÍM ORLICKÝCH HOR Tento projekt je realizován s finanční podporou Královéhradeckého kraje

CHRÁNĚNÉ DÍLNY KOPEČEK BARTOŠOVICE V ORLICKÝCH HORÁCH  Dílny - keramická, tkalcovská, košíkářská  Výrobky s certifikátem ORLICKÉ HORY – originální produkt

MUZEUM PEVNOST HANIČKA  Dělostřelecká tvrz Hanička – výstavba v letech , 6 povrchových objektů propojených 1,5 km chodeb a sálů – součást předválečného opevnění, v roce 1938 nebyla vojensky využita  V 70 letech objekt zabrán Federálním ministerstvem vnitra, úkryt proti atomovému úderu, …  2007 zapsána mezi kulturní technické památky  Expozice přibližuje časy první republiky a časy nedávno minulé, povrchové objekty prochází rekonstrukcí do stavu po 2.světové válce

POUTNÍ KOSTEL NERATOV  Od roku 1661 známé poutní místo se zázračnou soškou a pramenem, tisíce poutníků sem přicházelo na pouť  V 18. století postaven barokní kostel Nanebevzetí Panny Marie  V květnu roku 1945 po zásahu pancéřové pěsti kostel vyhořel  Po roce 1989 Sdružení Neratov o.s., obnovuje kostel i celou obec, provozuje chráněné bydlení, chráněné dílny pro lidi s postižením, obchod a rekreační chatu

ROZHLEDNA ANNA Slavnostní otevření nové rozhledny Anna na Anenském vrchu 28. října m vysoká dřevěná rozhledna s ocelovými kotvícími a vyztužujícími prvky. Jako nosné sloupy byly použity modříny vybrané z porostů Lesů ČR v oblasti Rychnova nad Kněžnou. Podlaha odpočinkových plošin je ze dřeva dubového. Středem stavby prochází ocelové schodiště se zábradlím s výplněmi z borového dřeva. Investorem stavby jsou Lesy České republiky.

REKREAČNÍ AREÁL U SUPA DEŠTNÉ V ORLICKÝCH HORÁCH - DŘÍŠ Stylová horská chalupa s venkovním posezením v romantickém prostředí uprostřed lesů. Zázemí pro setkání s přáteli, sportovní soustředění, rodinné oslavy a pohodovou dovolenou.

KAČENČINA POHÁDKOVÁ ŘÍŠE  Vandrování po 28 obcích Dobrovolného svazku Regionu Orlické hory a získávání příběhů a legend o jejich pohádkových bytostech spolu s razítky: VSTUPTE JSTE VÍTÁNI !  S Vandrovní knížkou platnou vždy 1 kalendářní rok, pravidly pro získávání cen a slev při vandrování pohádkovou říší  Registrace Vandrovní knížky na „Mýtných stanicích“ v informačních centrech  Odměnou za 20 razítek ve Vandrovní knížce jsou keramické figurky pohádkových bytostí - patronů obcí

LANOVÝ PARK DEŠTNÉ V ORLICKÝCH HORÁCH

ARCHEOSKANZEN VILLA NOVA UHŘÍNOV POD DEŠTNOU

„HISTORIE TAVENÍ SKLA“ NAUČNÁ STEZKA S KAČENKOU PO STOPÁCH SKLÁŘŮ  Na trase z Deštného v Orlických horách do Orlického Záhoří (či naopak)je umístěno 7 informačních tabulí, které seznamují návštěvníky s historií spjatou se sklářstvím.  Informace o získávání odměn za opisování kódů z jednotlivých tabulí obdržíte spolu s pravidly v informačních centrech: Deštné v Orl.h.,Orlické Záhoří, Nové Město nad Metují, Dobruška, Opočno, Rokytnice v Orl.h., Rychnov nad Kněžnou, Kostelec nad Orlicí,Žamberk, Vamberk, Letohrad,Jablonné n. Orl.,Bystrzyca Klodzka, Duszniki Zdrój.  Stálá expozice naučné stezky věnovaná sklářství - barokním malířům skla a porcelánu Danielovi a Ignáci Preisslerovým z Kunštátu (Orlické Záhoří) se nachází v kostele sv. Jana Křtitele v Orlickém Záhoří, u kostela je umístěna informační tabule č.7.

DĚKUJEME ZA POZORNOST Obec a Informační centrum Orlické Záhoří Jana Matyášová a PhDr. Miroslava Nováková