Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Památky Unesco Česká republika.
Advertisements

Kraj Vysočina.
VY_32_INOVACE_ICT2.5_3-50 Anotace
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
Památky UNESCO v České republice 4. ročník
CESTOVNÍ RUCH A REKREACE
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
Památky UNESCO v ČR V České republice je do Seznamu
VY_52_INOVACE_ZE.9.40 Označení vzdělávacího materiálu (kód):
Poznámky pro výuku Předmět: Základy práva
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VY_32_INOVACE_DEJEPIS2_13 Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor
PŘÍRODNÍ A KULTURNÍ BOHATSTVÍ
CESTOVÁNÍ.
ČESKÉ DĚDICTVÍ UNESCO Jan Janeček.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Kutná Hora,
Kulturní dědictví Monotematický den. UNESCO Organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO) byla ustavena v roce UNESCO plní úkoly v oblasti.
Památky UNESCO v ČR Praha – historické jádro, Vyšehrad.
Památky UNESCO v České republice
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Krajinou Vysočiny, ZŠ Stonařov
Památky UNESCO v ČR Jiří Novák
ČR – PAMÁTKY UNESCO K/41, M/01
Kulturní památky UNESCO České republiky – 1. část
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Český Krumlov,
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, UNESCO,
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Štěpánková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Město Brno.
Některé památky Unesco Mgr. Petra Polášková. Seznam otázek: Otázka č. 1 Otázka č.2 Otázka č. 3 Otázka č. 4 Otázka č. 5.
PAMÁTKY UNESCO Martin VRZALA.
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školy Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. Název materiálu VY_32_INOVACE_375_VES_15 Autor Mgr.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
VY_32_INOVACE_Vac_III_12 Památky UNESCO v ČR Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Jihomoravský.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
TŘEBÍČ – BAZILIKA SV. PROKOPA A ŽIDOVSKÁ ČTVRŤ
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
PŘÍRODNÍ ZAJÍMAVOSTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
PUTUJEME PO JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Metodický list / anotace:
Česká republika - Kutná Hora
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Jihočeský kraj. Jihočeský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
BAROKNÍ STAVBY – JIHOMORAVSKÝ KRAJ
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
KUTNÁ HORA unikátně zachované a neporušené historické jádro města s chrámem sv. Barbory je zapsáno na seznamu UNESCO od r ve středověku byla druhé.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Města České republiky kvíz 3.část Autor materiálu: Mgr. Martin Holý
UNESCO Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_02_UNESCO.
Předmět:Vlastivěda Ročník: IV. Tematický celek: Česká republika
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_17_VLASTIVĚDA
LITOMYŠL velkolepé renesanční zámecké sídlo ve stylu italské renesance
Transkript prezentace:

Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky UNESCO v ČR Žáci se seznámí s památkami UNESCO v České republice. Mgr. Iva Hanáková

Anotace  Turisticky atraktivní oblasti ČR – památky UNESCO. Práce s mapou. Ročník:4. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Předmět:Vlastivěda

 Brno  Český Krumlov  Holašovice  Kroměříž  Kutná Hora  Lednicko – valtický areál  Litomyšl  Olomouc  Praha  Telč  Třebíč  Žďár nad Sázavou Úkol č. 1 Vyhledej památky v mapě ČR a zaznamenej si je do slepé mapy.

Nejvýznamnější evropská stavba architekta Ludwiga Miese van der Rohe. Byla postavena pro manžele Tugendhatovi. Dnes slouží jako muzeum. Na seznam památek UNESCO byla zapsána v roce 2001.

Na seznam památek UNESCO byl zapsán již v roce Historické sídlo rodu Rožmberků. Obsahuje řadu zámeckých budov, maškarní sál, barokní divadlo, zámeckou zahradu s rokokovou fontánou. Letohrádek Bellarie s otáčivým hledištěm.

Vesnice leží asi 16km jihozápadně od Českých Budějovic. Komplex na seznamu čítá 23 památkových usedlostí se 120 budovami. K unikátním patří např. studny s dřevěnou pístovou pumpou nebo Selský dvůr č.p. 6, který je rodinným selským sídlem od roku 1530.

Na seznam UNESCO zapsán v roce Vznik a vývoj zámku je spjat s olomouckým biskupstvím a arcibiskupstvím. Vnitřní místnosti zámku jsou bohatě vybaveny množstvím původního dobového zařízení. Květná zahrada je geometricky pravidelná.

Na seznam zapsána v roce Historické jádro představuje neobyčejnou středověkou urbanistickou strukturu s řadou renesančních, gotických a barokních domů. o chrám sv. Barbory o katedrála Nanebevzetí Panny Marie v Sedlci

Na seznam zapsán v roce Rozloha 300m² Hranice: jih Rakousko západ Pálava sever a východ hranice řeky Dyje Je považován za nejrozsáhlejší člověkem uměle vytvořené území v Evropě.

Na seznam zapsán v roce Renesanční zámek z pol 16.stol. je významným dokladem arkádového zámku italského typu. Přímo na zámku se narodil hudební skladatel Bedřich Smetana, v rodině sládků.

Na seznam UNESCO zapsán v roce Morový sloup. Jako projev díků za přečkanou morovou epidemii v Olomouci sloužil Mariánský sloup na Dolním náměstí (zdál se málo honosný) = na Horním náměstí vystaven sloup mnohem velkolepější.

Na seznam UNESCO zapsán v roce Nejvýznamnější městská památková rezervace v ČR. Dokážeš vyjmenovat některé části, které do centra Prahy patří? Pražský hrad, Hradčany, Malá Strana, Karlův most, Staré Město, Nové Město, Vyšehrad i jednotlivé památky.

Na seznamu od r Telč = Moravské Benátky Nejstarší stavební památkou je 49m vysoká, pozdně románská Svatodušní věž.

V seznamu UNESCO od r Za dlouhá staletí svého trvání se Třebíč stala důležitým hospodářským, správním, politickým i kulturním centrem jihozápadní Moravy. Co nejdříve po Jeruzalému jsou třebíčské židovské památky jedinými, které byly samostatně zapsány na seznam UNESCO.

Na seznamu od r Město dvou tváří, jehož současná podoba se snoubí se Santiniho mistrovstvím, dává této části země mystický nádech.

1.[cit ] Dostupný z WWW:< [cit ] Dostupný pod licencí Creative Commons z WWW: 3.[cit ] Dostupný z WWW: [cit ] Dostupný pod licencí Creative Commons z WWW: %C5%99%C3%AD%C5%BE_-1.jpg 5.[cit ] Dostupný pod licencí Creative Commons z WWW: ew_01.JPG 6.[cit ] Dostupný pod licencí Creative Commons z WWW: 7.[cit ] Dostupný pod licencí Creative Commons z WWW: 8.[cit ] Dostupný z WWW: 9.Ostatní fotografie: archiv autora