PRÓZA S DĚTSKÝM HRDINOU CHARAKTERISTIKA Mgr. Michal Oblouk.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cíl této brožury je podat ve stručné formě a z praktického pohledu základní informace o sledování růstu dítěte, zjištění jeho odchylky, určení příčiny.
Advertisements

V RODINĚ, V RODINNÉM ŽIVOTĚ jsou uspokojovány psychické potřeby dítěte (ale také rodičů): 1. přísun podnětů 2. smysluplný svět 3. životní jistota 4. vlastní.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_11_Test.
DRUHY POHÁDEK Mgr. Michal Oblouk
Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastLiteratura – Psychologická próza 1. poloviny 20. století Datum vytvoření8.
AnotacePracovní listy jako příprava pro práci v terénu. Seznamují žáky se základními pojmy a regionální tematikou. Vycházka do přírody, fotodokumentace,
5. Klíčové kompetence a základní dovednosti Stanoviska sociálních partnerů.
Mgr. Jana Křehlíková. Próza pro mládež tematické a tvarové proměny nepřesnost termínu próza příběhy epizodického charakteru výchovná a vzdělávací funkce.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Šablona 32 VY_32_INOVACE_18_24_Ernest Hemingway.  ANOTACE: Prezentace, která může sloužit jako výklad o životě a díle Ernesta Hemingwaye  AUTOR: Mgr.
Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorŠárka Matějová Datum NázevVY_52_INOVACE_4_Josef Lada Ročník2. Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Dětské dopravní hřiště Hřiště bylo vybudováno Statutárním městem Teplice v roce 2007 Hřiště bylo vybudováno Statutárním městem Teplice v roce 2007 Náklady.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_17.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Michaela Blažková Název DUM: VY_32_Inovace_ Karel Poláček Název sady: Český jazyk 9. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Michaela Blažková Název DUM: VY_32_Inovace_ Ruchovci Název sady: Český jazyk 8. ročník Číslo projektu:
Anotace: Prezentace pro hodinu literatury v devátém ročníku. Osobnost a dílo Karla Čapka.
Marcela Hrdličková, ÚČL FF MU1 Proměny české příběhové prózy ze života dětí a mládeže mezi lety
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Lektorské dovednosti I. Komunikace v NNO.
Práce s pohádkou Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1 Jak pejsek s kočičkou.
Zdravá škola Křižánky Dotace Kraje Vysočina – MA 21, Zdraví 21
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Co se přihodí … než se fotka narodí?
Pohádka.
Autor: Mgr. Radana Marelová
Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308
PhDr. Irena Martínková, Ph.D.
Dobrodružná literatura Název projektu: OP VK
ŠABLONA III/2 Literatura 8. ročník Test osobností „ KDO TO JE. “Mgr. L
STRUKTURA A JAZYK LITERÁRNÍHO DÍLA
Sada 2 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
STRUKTURA LITERÁRNÍHO DÍLA Mgr. Michal Oblouk
EMPATIE - JAK SE MAMINKA CÍTÍ… CO BY SE STALO KDYBY…
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 11/04 Název materiálu: Duchovní a světská hudba Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
PRÓZA S DĚTSKÝM HRDINOU
Čísla kolem nás Martin Panáček Michal Pavlínek.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Prevence kyberšikany Veronika Skřenková.
VYPRAVOVÁNÍ Mgr. Michal Oblouk.
ZAJÍMAVÉ WEBOVÉ STRÁNKY
Učebnice s. 8 – 9 DÚ – Rodinný erb
POHÁDKY PRO DĚTI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
9. Heterogenní a homogenní skupiny
Goethe-Institut Praha S knížkou do života (Bookstart) 23. října 2017
CHARAKTERISTICKÉ RYSY Mgr. Michal Oblouk
Alzheimerova choroba Markéta Suráková.
Jan Neruda Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
jak budovat kulturu školy společně
ŠABLONA III/2 Literární test 8. ročník Mgr
Životní cyklus.
Děti odsouzených rodičů
Čtoucí rodiny regionu Blansko
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Specifikace cíle odborného textu
Pohádky pro děti Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Phdr. hana pazlarová ph.d.
ČÍSLO DUM: VY_32_INOVACE_CJL_1_25
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_264_ČJ
ČÍST JE STEJNĚ KRÁSNÉ A ZDRAVÉ JAKO BĚHAT...
Vztah k životnímu prostředí
Estetická výchova Jak rozvíjet estetické vnímání světa u dětí předškolního věku. Propojení hry a umění estetického vnímání, hledání významů uměleckých.
Jean Jacques Rousseau (1712–1778)
ZŠ Brána Nová Paka Přírodopis, 6. – 9. tř. Autor: Ing. Michal Koťátko
Informační a komunikační technologie Informatika
DOMÁCÍ NÁSILÍ UTEČ, DOKUD JE ČAS
Dopravní prostředky A jejich řidiči.
MATEŘSKÁ ŠKOLA Pardubice - Dubina, Erno Košťála 991
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Na poli a v lese stroje.
Transkript prezentace:

PRÓZA S DĚTSKÝM HRDINOU CHARAKTERISTIKA Mgr. Michal Oblouk

PRÓZA S DĚTSKÝM HRDINOU vyprávění z reálného života dětí vyprávění z reálného života dětí čtenářům představuje typické a základní mezilidské vztahy a situace (řeší problémy ve vztazích s rodiči, kamarády) čtenářům představuje typické a základní mezilidské vztahy a situace (řeší problémy ve vztazích s rodiči, kamarády) prostřednictvím příběhů mají děti nacházet snadnější orientaci v okolním světě prostřednictvím příběhů mají děti nacházet snadnější orientaci v okolním světě podává obraz o životě dítěte podává obraz o životě dítěte autor může čerpat inspiraci z vlastního dětství autor může čerpat inspiraci z vlastního dětství základem je dramatický děj, který má podobu morálních a sociálních konfliktů dětského hrdiny s okolním prostředím základem je dramatický děj, který má podobu morálních a sociálních konfliktů dětského hrdiny s okolním prostředím nejčastější témata - dospívání, vztahy mezi dětmi a rodiči, vztahy dětí s kamarády, osamělost, útěk z domova, šikana, týrání,… nejčastější témata - dospívání, vztahy mezi dětmi a rodiči, vztahy dětí s kamarády, osamělost, útěk z domova, šikana, týrání,… v knihách můžeme najít i znaky jiných žánrů, např. detektivky, dobrodružství, cestopisu, pohádky v knihách můžeme najít i znaky jiných žánrů, např. detektivky, dobrodružství, cestopisu, pohádky novela, povídka, román novela, povídka, román

ZÁKLADNÍ FORMY 1) prázdninový příběh 2) příběh s dívčí hrdinkou 3) příběh s chlapeckým hrdinou