VY_32_INOVACE_47A_TÁBORSKO - SOBĚSLAV Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Trutnov Centrem města, obklopeného až do roku 1861 kamennými hradbami ze 14. století, je Krakonošovo náměstí . Jeho domy se středověkým podloubím, rekonstruované.
Advertisements

Památky Unesco Česká republika.
Vytvořila Beata Duchková
Významné památky ČR.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
klikej Malebné středověké městečko s hradbami kolem historického středu leží ve Středních Francích (Mittelfranken) na řece Tauber asi 70 km západně od.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Ž A M B E R K ŽAMBERK LEŽÍ NA VÝCHODĚ ČECH V PARDUBICKÉM KRAJI MĚSTO JE ROZPROSTŘENO V ÚDOLÍ KOLEM ŘEKY DIVOKÉ ORLICE A NACHÁZÍME JEJ I NA OKOLNÍCH KOPCÍCH.
KOSTELY A KAPLE V MĚSTSKÝCH ČÁSTECH BRNA Foto grafie pořízeny v roce 2012 První část-střed města.
Gotická kultura.
Baroko v českých zemích
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
Gotická kultura.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Vývoj stavebních slohů
Historické památky v Lokti Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv.
Česká gotika.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Gotická architektura v Čechách
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Český Krumlov,
PRAHA – hl. město ČR Mgr. Ivana Antonová.
Opava.
Kubásková Petra Prezentace 5MB
Plzeň Plzeň.
Realizátorem projektu je Střední odborná škola ekologická a potravinářská, Veselí nad Lužnicí, Blatské sídliště 600/I Název projektu: Zkvalitnění vzdělávání.
Bechyně …tip na výlet.
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_13_CJL_NP2 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
PETR PARLÉŘ Mgr. Michaela Psíková.
Český Brod.
PAMÁTKY UNESCO Martin VRZALA.
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.1.3 Města Jihočeského kraje Téma: Česká republika jako součást.
Třeboň Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pozdně gotická architektura v Čechách Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802 – 4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.
VY_32_INOVACE_D7.16 Autor: Mgr. Nováková Jana Datum vytvoření: prosinec 2012 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vzdělávací obor: Dějepis.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
Uherský Brod. Informace Okres: Uherské Hradiště Kraj: Zlínský PSČ: Starosta: Patrik Kunčar Části města: Havřice Újezdec Těšov Maršov.
VELKÁ MĚSTA ČR Školní projekt 2015/2016. BRNO · 2. Největší město v ČR · obyvatel · Soutok Svratky a Svitavy · Centrum soudní moci · Kulturní.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
pol. 12. století - konec 15. stol.
ZA PRAMENEM RADBUZY Pramen Radbuzy Bělá nad Radbuzou Poběžovický zámek
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
D o b ř i c h o v i c e - Karlík - K a r l š t e j n
Rožmberkové a jejich sídla
VY_32_INOVACE_206_Gotika Šablona Identifikátor školy:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Pozdně gotická architektura v Čechách
JIHOČESKÝ KRAJ.
Česká republika - Kutná Hora
Frenštát pod radhoštěm
Architektura do začátku 20. století.
Svitavské památky – kostel svatého Jiljí
Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Realizace logistiky při povodních ve vybraném okrese
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Jihočeský kraj. Jihočeský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
KUTNÁ HORA unikátně zachované a neporušené historické jádro města s chrámem sv. Barbory je zapsáno na seznamu UNESCO od r ve středověku byla druhé.
Královské město Rakovník
Architektonické slohy města Veselí nad Moravou ÚKOL Č. 23
Gotické památky v Čechách
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_47A_TÁBORSKO - SOBĚSLAV Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor

Táborsko Soběslav [cit ]

Soběslav Soběslav je město, kde v současné době žije necelých 7300 obyvatel. Leží na soutoku Lužnice a Černovického potoka v malebné jihočeské krajině 20 km jižně od Tábora. [cit ] e/fotogalerie.php

Soběslav Na počátku svého vzniku byla Soběslav osadou na křižovatce dvou zemských cest - cesty Vitorazské vedoucí z Rakouska a Solné (Zlaté) stezky. [cit ]

První písemná zmínka o Soběslavi je z roku 1293, kdy již byla majetkem pánů z Rožmberka. V současné době je město rozprostřeno daleko za své původní hradby. [cit ] e/fotogalerie.php

Kostel sv. Petra a Pavla Raně gotický kostel sv. Petra a Pavla z let se síťovou klenbou nad kněžištěm a v chrámové lodi vzácnou sklípkovou klenbou z let m vysoká věž. Cibulovitá barokní báň z roku 1750 jí dodává povznešený obdiv. [cit ] e/fotogalerie.html?op=zobraz_galerii&galerie= 2

Kostel sv. Víta Krásnou stavbou a klenotem městských památek je kostel sv. Víta. památka české gotiky z doby Václava IV. Originální je obraz sv. Michaela Archanděla. Nad kostelem se vypíná krásná štíhlá věžička, která je bez základů a je postavena přímo na vítězném oblouku. [cit ] e/fotogalerie.html?op=zobraz_galerii&galerie= 2

Smrčkův dům Na náměstí Republiky. Výstavně renesanční dům se dvěma štíty a arkýřem. Je to Smrčkův dům z roku 1564, Je památný tím, že se zde tajně scházeli čeští bratři. Dnes - národopisné oddělení husitského muzea. [cit ] e/fotogalerie.html?op=zobraz_galerii&galerie= 2

Rožmberský dům 15. století. Koupil ho Petr Vok z Rožmberka od Václava Špulíře z Jiter pro své přechodné sídlo. V Rožmberském domě pobývala i Zuzana Vojířová. Dnes jsou zde umístěny přírodovědné sbírky Táborska a Blat. [cit ] e/fotogalerie.html?op=zobraz_galerii&galerie= 2

Soběslavsko - Veselská blata Rozsáhlá oblast blat, prostírajících se zhruba v trojúhelníku mezi Soběslaví, Veselím nad Lužnicí a Bechyní, je ze všech stran obklopena rázovitými blatskými vesnicemi. [cit ]

Soběslavsko - Veselská blata Lidové stavby a nádherně zdobené fasády- selské baroko. Právě tady je k vidění to nejkrásnější, co ruce lidových umělců 19. a začátku 20 století dokázaly v jižních Čechách vytvořit. [cit ]