Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele 2. výzva Krajský úřad Ústeckého kraje Ústí nad.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Advertisements

Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen VÝZVA GG OK.
Globální granty Olomouckého kraje na léta Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Obecné informace Projektová část Ústí nad Labem, 11. února 2009.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování kapacit pro rozvoj škol I. Ing. Irena Havlová Praha, 12. února 2016.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OP.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace Seminář pro žadatele Ústí nad Labem, 20. dubna 2010 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast.
OBLAST PODPORY 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání globální grant:Zvyšování kvality ve vzdělávání v Ústeckém kraji II seminář pro žadatele
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 10. dubna 2014.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Globální granty OP VK ve Středočeském kraji PhDr. Ivo Říha Praha,
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témat a mezipředmětových vztahů.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele v 1. výzvě Ústí nad Labem
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Individuální projekt OP VVV
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 3.2. Podpora nabídky dalšího vzdělávání 3.výzva Ústí n.L TATO PREZENTACE.
Výzva k předkládání žádostí
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Výzva k předkládání žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele 2. výzva Krajský úřad Ústeckého kraje Ústí nad Labem

2 Globální granty – Prioritní osa 1 GG dle oblastí podpory  1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání  1.2 Rovné příležitosti žáků, včetně žáků se speciálními vzdělávacími potřebami  1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení

3 2. výzvy k předkládání grantových projektů (GP) průběžné výzvy vyhlášení: počátek příjmu žádostí: ! ukončení: do vyčerpání alokace na danou výzvu - do výběrového procesu pro jednání VK v září 2008 budou zařazeny GP předložené ZS nejpozději do hod info na Benefit7 – on-line žádost:

4 Základní dokumenty Prováděcí dokument OPVK z Příručka pro žadatele OPVK verze ze Metodika způsobilých výdajů Text výzvy včetně příloh aktuální informace na stránkách ZS:

5 Alokace na 2. výzvu135 mil  min. výše na GP 3 mil.  max. výše na GP 15 mil Podporované činnosti  všechny aktivity podle Prováděcího dokumentu (příloha č.1 výzvy Popis činností) GG 1.1 Zkvalitnění počátečního vzdělávání v ÚK

6 Specifické požadavky pro 2. výzvu GG 1.1 ÚK OPVK  Cíle projektu reflektují lokální specifika na území kraje  Aktivity projektu podporují provázanost základního i středního školství  Soulad cíle projektu s Dlouhodobým záměrem vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy Ústeckého kraje

7 Cílové skupiny GG 1.1 žáci základních a středních škol (musí být převažující CS) pracovníci škol a školských zařízení vedoucí pracovníci škol a školských zařízení pracovníci organizací působících v oblasti vzdělávání v oblasti volného času dětí a mládeže

8 města a obce školy a školská zařízení; sdružení asociace škol; organizace působící ve vzdělávání a kariérovém poradenství; profesní organizace zaměstnavatelů; profesní organizace odborové, zaměstnanecké, zaměstnavatelské, oborové; hospodářská komora podle zákona č. 301/1992 Sb., o hospodářské komoře České republiky a Agrární komoře České republiky; zaměstnavatelé, pokud v souladu s předmětem své činnosti poskytují plnění v souvislosti s aktivitami, které mohou být předmětem podpory OP VK, nebo s vytvářením nezbytných podmínek pro takové aktivity nestátní neziskové organizace vysoké školy Oprávnění žadatelé GG 1.1

9 Alokace na 2. výzvu40 mil min. výše na GP 3 mil. max. výše na GP 15 mil Podporované činnosti Všechny aktivity podle Prováděcího dokumentu (příloha č.1 výzvy Popis činností) GG 1.2 Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami

10 Specifické požadavky pro 2. výzvu GG 1.2 ÚK OPVK (1)  Cíle projektu reflektují lokální specifika na území kraje  Zaměření projektu na různé typy vzdělávacích institucí/zařízení  Zkušenosti žadatele s prací s danou cílovou skupinou na území Ústeckého kraje:  Soulad cíle projektu s Dlouhodobým záměrem vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy Ústeckého kraje

11 Cílové skupiny GG 1.2 děti se speciálními vzdělávacími potřebami z mateřských škol a přípravných tříd základních škol; děti a mladiství (do 18 let), kteří předčasně opustili systém počátečního vzdělávání; žáci základních a středních škol se speciálními vzdělávacími potřebami a ti žáci, kteří jsou ohroženi předčasným odchodem ze vzdělávání; žáci základních a středních škol v případě realizace aktivity „Prevence rasismu a xenofobie prostřednictvím podpory multikulturní výchovy a vzdělávání“; rodiče dětí a žáků se sociálním či zdravotním znevýhodněním; děti a žáci mimořádně nadaní pracovníci škol a školských zařízení; vedoucí pracovníci škol a školských zařízení; pracovníci organizací působících v oblasti vzdělávání nebo asistenčních služeb a v oblasti volného času dětí a mládeže

12 města a obce školy a školská zařízení; sdružení asociace škol; organizace působící ve vzdělávání a kariérovém poradenství organizace působící v oblasti volného času a mládeže nestátní neziskové organizace vysoké školy ostatní vzdělávací instituce Oprávnění žadatelé GG 1.2

13 Alokace na 2. výzvu70 mil – min. výše na GP 3 mil. – max. výše na GP 15 mil Podporované činnosti Všechny aktivity podle Prováděcího dokumentu (příloha č.1 výzvy Popis činností) Akreditované vzdělávání Již stávající (možno doložit jako nepovinnou přílohu k žádosti) Získání akreditace nejpozději do skončení realizace GP GG 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v ÚK

14 Specifické požadavky pro 2. výzvu GG 1.3  Cíle projektu reflektují lokální specifika na území kraje  Zaměření projektu na další vzdělávání ostatních pracovníků škol a školských zařízení  Akreditace pro oblast vzdělávání dospělých  Soulad cíle projektu s Dlouhodobým záměrem vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy Ústeckého kraje

15 Cílové skupiny GG 1.3 pracovníci škol a školských zařízení vedoucí pracovníci škol a školských zařízení Oprávnění žadatelé GG 1.3 města a obce školy a školská zařízení; sdružení asociace škol; nestátní neziskové organizace ostatní vzdělávací instituce vysoké školy ostatní vzdělávací instituce

16 Délka trvání GP - max. 3 roky Pro 2. výzvu – začátek realizace GP (tj. max 36 měsíců) Realizace aktivit Pouze na území Ústeckého kraje Křížové financování Ve 2. výzvách 20% ze závěrečných způsobilých výdajů (viz prezentace k rozpočtu) Udržitelnost 5 let od skončení realizace projektu viz PpŽ Nutnost popsat podrobně v žádosti Doporučení pro zpracování žádosti

17 Podporované činnosti výzvou Možnost kombinace 1 – 3 činností Uvést v popisu klíčových aktivit Klíčové aktivity (KA) NEUVÁDĚT Řízení projektu jako KA Řadit KA podle harmonogramu realizace Zdůvodnění a popis včetně nákladů vzhledem k rozpočtu Náklady na KA = 70% nákladů projektu Doporučení pro zpracování žádosti (2)

18 Výchozí stav projektu NE zjišťování výchozího stavu v rámci projektu Měl by být žadateli znám Cílová skupina Pro koho, povědomí o zájmu CS Motivace a zapojení CS Popis motivace, oslovení, zapojení a výběru zástupců CS Inovativnost NE pokračování a financování stávajících aktivit Zdůvodnění co přinese projekt nového – výstupy a výsledky Doporučení pro zpracování žádosti (3)

Monitorovací indikátory Příloha č. 2 textu výzvy Realistická kvantifikace – omezenost CS Nastavení MI vzhledem k rozpočtu projektu sankce za nenaplnění jakéhokoliv indikátoru 50% a více = vrácení 100% dotace 15% - 50% = vrácení 25% dotace 5% - 15% = vrácení 5% dotace 19

20 Oprávněnost žadatele 1 Právnická osoba se sídlem v ČR Podnikající subjekty a NNO –více než 2letá historie společnosti –zřízeny nebo založeny za účelem vzdělávání nebo vědecké a výzkumné činnosti v hlavní činnosti

21 Oprávněnost žadatele 2 –vzdělávání zapsáno ve vedlejší činnosti Odvětvové klasifikace ekonomických činností (OKEČ) – např. M 80 Klasifikace ekonomických činností (CZ- NACE) Sekce P, 85 – Vzdělávání živností volnou obor činnosti č Mimoškolní výchova a vzdělávání, pořádání kurzů, školení, včetně lektorské činnosti (s platností od ) obory živnosti č. 100 – Poradenská činnost v oblasti společenských věd a rozvoje osobnosti, č. 114 – Mimoškolní výchova a vzdělávání č. 112 – Pořádání odborných kurzů, školení a jiných vzdělávacích akcí včetně lektorské činnosti podle přílohy k nařízení vlády č. 140/2000 Sb., kterým se stanoví seznam oborů živností volných.

22 Náležitosti pro předložení GP Správný formulář – finálně uložená žádost se specifickým klíčem (tzv.hash) k dané výzvě vytištěná z + CD se žádostí ve formátu *pdf včetně přílohwww.eu-zadost.cz –všechny přílohy musí být doloženy i v elektronické podobě a musí být totožné s listinnou podobou.

23 Náležitosti pro předložení GP Povinné přílohy a jejich řazení –Právní subjektivita (Viz PpŽ) –Prohlášení o partnerství (Benefit7 po finalizaci) –Souhlas zřizovatele – pouze příspěvkové organizace kraje, měst a obcí) NENÍ NUTNÝ SOUHLAS RADY !!! Žádost musí být PEVNĚ spojena např.provázkem, přelepena pásku a podepsána statut. zástupcem (viz Příručka pro žadatele) LISTY NEMOHOU BÝT VOLNĚ VYJÍMATELNÉ!!

24 Hodnocení GP Hodnocení formálních kritérií – opravitelné Hodnocení kritérií přijatelnosti – neopravitelné Věcné hodnocení – min.2 hodnotitelé zaregistrovaní v Centrální databázi hodnotitelů MŠMT –min. počet dosažených bodů – 65 ze všech obdržených hodnocení –jména hodnotitelů se nesdělují Výběrová komise Rada Ústeckého kraje Zastupitelstvo Ústeckého kraje –do 30 dnů Smlouva o realizaci GP –do 30 dnů od podpisu Smlouvy 1. zálohová platba

25 Realizace GG v Ústeckém kraji Ústecký kraj jako Zprostředkující subjekt: výkon ZS vykonává: Odbor regionálního rozvoje oddělení grantů EU pro vzdělávání 5. patro – budova A KÚ

26 Za pozornost děkuje a mnoho dobrých nápadů přeje Martina Černá