Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ 14_ Místo, kde žijeme Bezpečné přecházení
Advertisements

Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Soutěžní úkol. Naším společným úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky na konec cesty. Musí ujet celých 10 kilometrů. Musíme mu pomoci správně.
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Dopravní výchova TÉMA:
Cesta do školy a z ačátek školního roku Karel Loprais zmocněnec ministra dopravy.
VY_32_INOVACE_ 16_ Místo, kde žijeme Dopravní značky (SADA ČÍSLO 2)
ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová – vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k procvičení pravidel.
Dopravní výchova Mgr. Petra Polášková.
121.1 Dopravní výchova - chodec
Poměr Prvouka 2. ročník ZŠ
DOPRAVNÍ ZNAČKY 3. ročník
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_175.
Dopravní značky.
VY_32_INOVACE_11_Cesta do školy. Jméno: Vendula Báčová Ročník: 3. Období vytvoření: září 2011 Téma: Cesta do školy Anotace: Učivo je podáno formou prezentace.
VY_32_INOVACE_01_DOPRAVNÍ VÝCHOVA_ bezpečná cesta do školy (dopravní značky) AUTOR: Mgr.Petra Kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Krajina v okolí domova Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Využití krajiny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Násobení a dělení v oboru do 1000 Název sady: Matematika 3.
Cesta do školy VY_32_INOVACE_11 Sada 8 Místo, kde žijeme Autor: Jana Nikrmajerová ZŠ a MŠ Dešná IT ve skole 1622/21/7.1.4/2010.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Vzduch Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořenízáří 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 01 ) Místo,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.1 Dopravní prostředky Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.2 Spolužáci, kamarádi Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Sčítání a odčítání v oboru do 1000 s přechodem Název sady:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.1 Škola, třída Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Svobodová Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_Výchova k občanství TEMA: Pravidla silničního.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.4 Obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_02_Cyklista.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
MOJE CESTA DO ŠKOLY Bezpečnost v silničním provozu
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CHODEC JAK SE CHOVAT NA CHODNÍKU
Autor: Mgr. Radana Marelová
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_15_PRVOUKA
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_01_ Dopravní značky
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov
VY_32_Inovace_ Písemné odčítání v oboru do 100
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_16_PRVOUKA
NeRiskuj.
VY_32_Inovace_4.3.7 Násobení a dělení 7 Matematika 3. ročník
  AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková
Autor: PaedDr. Jana Čechová
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova 1045
VY_32_Inovace_ Sčítání a odčítání v oboru do 1000 bez přechodu
DUM_008/ ČLOVĚK A JEHO SVĚT/BEZPEČNĚ NA SILNICI/ VYDMUCHOV/ŠŤÁSTKOVÁ/ 2012 Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace.
VY_32_Inovace_4.3.6 Násobení a dělení 6 Matematika 3. ročník
Název: VY_52_INOVACE_PRV_01   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
VY_32_Inovace_ Násobení a dělení 10 Matematika 3. ročník
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_20_CHOVÁNÍ CHODCE TÉMA: CHOVÁNÍ CHODCE
Cesta do školy VY_32_INOVACE_56_Cesta_do_skoly Prvouka - 2. ročník
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Materiál slouží k výkladu učiva dopravní výchovy pro žáky 3. ročníku
Cesta do školy NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Bezpečně na silnici VY_32_INOVACE_20_03
VY_32_Inovace_4.3.1 Opakování učiva 2.ročníku (1)
VY_32_Inovace_4.3.8 Násobení a dělení 8 Matematika 3. ročník
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
VY_32_Inovace_4.2.8 Využití krajiny
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
VY_32_Inovace_4.2.2 Spolužáci, kamarádi
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Věcné učení Doprava, dopravní prostředky.
VY_32_Inovace_2.2.1 Dopravní prostředky a značky
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Dětské dopravní hřiště Liberec
VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy
Transkript prezentace:

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: Materiál je určen k upevnění poznatků v oblasti dopravní výchovy. Seznamuje s účastníky silničního provozu a s pravidly pro chodce a cyklisty. Prezentace byla vytvořena pro práci s interaktivní tabulí nebo dataprojektorem a obsahuje animace.

CESTA DO ŠKOLY

Účastníci dopravního provozu Každý den se stáváme účastníky silničního provozu. Když jdeme do školy, ke kamarádovi, nakoupit nebo se jdeme jen tak projít. Jdeme-li pěšky, jsme chodci. Jedeme-li na kole, jsme cyklisti. Na chodníku a na vozovce jsou umístěny dopravní značky a semafory. Říkají nám jak se máme chovat. Proto bychom je měli znát a řídit se podle nich.

Vyprávěj o obrázku

PRAVIDLA PRO CHODCE 1. Tam, kde je chodník, musí jej chodec použít. 2. Kde není chodník, musíme jít po levém okraji vozovky. Vidíme tak včas auto, které jede proti nám. 3. Pokud je v blízkosti přechod, podchod nebo nadchod pro chodce, musíme přecházet tam. 4. Při přecházení vozovky se chodec musí velmi dobře rozhlédnou na obě strany. 5. Oblečení chodce (hlavně dětí) by mělo být barevné, s reflexními prvky, aby byly dobře vidět.

Jak se chodí po přechodu Za zábradlím stojí škola, rozzlobený řidič volá: Toníku, ty kluku hloupá, tak se chodí přes cesty? Kudy to jdeš? Já nemít brzdy, stalo by se neštěstí! Lucka spěchá do školy, vzorně má napsané úkoly. I když jde rychle, nemá strach, vždy přechází jen po zebrách.

PŘECHOD PRO CHODCE

Vybarvi správně semafor pro řidiče a semafor pro chodce. Vysvětli, co jednotlivé barvy znamenají.

SEMAFOR Na ulici pozor dáme, na světla se zadíváme. Červená nám radí: Stůj! Na svůj život pamatuj! Zelená zas volá nás: Přejdi, žáčku, přejdi včas! Žlutá volá: Bude změna, běda, kdo si pozor nedá! Toník spěchal do školy, nechtěl dostat kouli. Porazil však cyklistu, na hlavě má bouli. Pan Červený láteří:,,Marně jsem na Toníka mrkal. Měl oči jenom pro Lucku a do cyklisty strkal!“ Paní učitelka vlastním očí nevěří: Jdeš pozdě, Toníku a s boulí! Žes na červenou přebíhal, já napíšu ti kouli!

Vymysli si dopravní značky

TAJENKA – Při přecházení buďme vždy …………………… Tam, kde je chodník, chodíme po………………….. Silnici přecházíme po……. Příkazové……………….něco přikazují. …………..značky vysvětlují. Přechod pro chodce nazýváme……………………… Zelená na semaforu znamená……………………….. Silnice jsou vedlejší a ……..

TAJENKA Při přecházení buďme vždy opatrní. Tam, kde je chodník, chodíme po………………….. Silnici přecházíme po……. Příkazové……………….něco přikazují. …………..značky vysvětlují. Přechod pro chodce nazýváme……………………… Zelená na semaforu znamená……………………….. Silnice jsou vedlejší a …….. CHODNÍKU PŘE ODU ZNAČKY INFORMATIVNÍ ZEBRA VOLNO HLAVNÍ

Použité materiály: Fotografie a obrázky z archivu autora Obrázky z galerie Klipart