PRVNÍ KARIÉRA Stipendijní programy ČUS Ing. Pavel Benda Generální ředitel ekonomických agend ČUS.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Finanční gramotnost: Hospodaření s penězi. PROČ CHTÍT VĚDĚT VÍC … 06 Hospodaření s penězi „Peníze Vás neudělají šťastnými, umožní Vám však být nešťastnými.
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
VÝPOČET ČISTÉ MZDY VY_32_INOVACE_12_1_5 VÝPOČET ČISTÉ MZDY Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace Gymnázium a Střední.
Zákon o sociálním podnikání Průběžné informace o připravovaném předpisu.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Sociální politika státu N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Státní sociální podpora zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů.
Roman Kozma Petra Voborníková Lucie Vomlelová. Obsah prezentace: 1. Stavební spoření – fáze spoření 2. Historie stavebního spoření 3. Stavební spoření.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | ŽIVOTNÍ PODMÍNKY ČESKÝCH DOMÁCNOSTÍ Michaela Brázdilová Šárka Šustová Tisková konference,
Ekonomika organizací Pracovní výkon a jeho odměňování.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_251_TÉMA_ Zaměstnanec ve firmě Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
EKONOMIKA DAŇ Z PŘÍJMŮ FYZICKÝCH OSOB ČÁST 1.. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 18 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: listopad 2012 Ročník: 8. Vzdělávací.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název:VY_62_IVOVACE_3402_PaN POJIŠTĚNÍ Téma: Pojem F. G._ POVINNÉ A NEPOVINNÉ POJIŠTĚNÍ.
Základní škola a Mateřská škola, Osečná, okres Liberec, příspěvková organizace -základní škola žáků, 35 sociálně znevýhodnění žáků -mateřská škola.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Daňová evidence.
PRACOVNÍ PRÁVO III. Pracovní doba. Mzda.. Definice pracovní doby. Je to stanovená doba, v níž je zaměstnanec povinen vykonávat práci pro zaměstnavatele.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Klára Lysová Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování stipendia pro studium na zahraničních středních školách v partnerských regionech.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Daňová evidence.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_255_TÉMA_ Rezervy a fondy Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Pojistný trh nabídka a poptávka po pojistných produktech investování prostředků technických rezerv.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 13 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: říjen 2012 Ročník: 9. Vzdělávací.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
PŘÍJMY A VÝDAJE DOMÁCNOSTÍ
Ing. Veronika Dostálková MBA
Finanční gramotnost: Platební karty.
Návrhy opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života
Digitální učební materiál
Podpora v nezaměstnanosti
Efektivní úřad 2011 MěÚ Uherské Hradiště
Prospěchová stipendia
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Stipendijní řád MU Jiří Nantl 17. května 2006.
Jednoduché účetnictví
ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ
Téma 6: Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Zákon o sociálním podnikání
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
Název projektu: Moderní škola
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Odměňování zaměstnanců
Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity
Správa sociálního zabezpečení
Evropský rok výchovy prostřednictvím sportu – EYES 2004
Finanční gramotnost Inflace ZŠ Hejnice Mgr. Jan Kašpar.
Katedra veřejné ekonomie
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
Správa sociálního zabezpečení
Sousedský efekt v senátních volbách
Stipendia a Krajský akční plán rozvoje vzdělávání
Setkání kariérových poradců
Řízení podnikových procesů od A do Z
Odhalení příčin studijních neúspěchů u studentů EF TUL a jejich řešení
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Text zápatí (edituje se v menu Vložení / Záhlaví a zápatí)
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník
Právo sociálního zabezpečení
Gymnázium Na Vítězné pláni, Praha 4
Náhradní formy rodiny.
Doktorské studijní programy v biomedicíně
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Srovnání zdanění 1 mil. Kč: a) Majitel SRO vykáže zisk 1 mil
Transkript prezentace:

PRVNÍ KARIÉRA Stipendijní programy ČUS Ing. Pavel Benda Generální ředitel ekonomických agend ČUS

Projekt VOŠ ČUS, s.r.o. – PRVNÍ KARIÉRA Připraven především pro sportovce = „čekatele“ na smlouvu vrcholového sportovce Proč První kariéra a proč ČUS? = PYRAMIDOVÉ USPOŘÁDÁNÍ SPORTU Konec SŠ=NADĚJNÝ SPORTOVEC Vrcholový/profesionální SPORTOVEC Sportovní základna Neprosadili se mezi seniory Vrcholový/profesionální SPORTOVEC Neprosadili se mezi seniory Vrcholový/profesionální SPORTOVEC Konec SŠ=NADĚJNÝ SPORTOVEC Neprosadili se mezi seniory Vrcholový/profesionální SPORTOVEC Konec SŠ=NADĚJNÝ SPORTOVEC Neprosadili se mezi seniory Vrcholový/profesionální SPORTOVEC Sportovní základna Konec SŠ=NADĚJNÝ SPORTOVEC Neprosadili se mezi seniory Vrcholový/profesionální SPORTOVEC

PRVNÍ KARIÉRA - DŮVODY: Prosadit se je loterie….nelze vsadit na jednu kartu Eliminuje negativní vlivy mezi tréninky –Volný čas trávit u PC, Televize, hospodě? NE!!! LEPŠÍ JE BÝT VE ŠKOLE!!!! Pro rodiče: ŠKOLA I FORMA DOHLEDU NAD VOLNÝM ČASEM Udržme sportovce junior/senior ve ŠKOLE!!! VOŠ ČUS = škola na míru = Využití stipendijních programů v kombinaci s daňovou politikou státu

Projekt VOŠ ČUS, s.r.o. – PRVNÍ KARIÉRA JAK ZAJISTIT PRO JUNIORY PLÁN „B“ – JE LEPŠÍ BÝT VE ŠKOLE? = PRVNÍ KARIÉRA!!! Vhodné pro sportovce do 26 ti let Využití stipendijních programů ČUS, tj. –Sociálního stipendia –Sportovního stipendia –Individuálního studijního plánu Daňová politika státu

Daňová politika státu: – Daňové zvýhodnění dětí-Denní ( tis./rok za 1-3 dítě=LETOS NAVÝŠENO ZPĚTNĚ!!!) – Slevy na studenta Kč/rok – Výživné, Sirotčí důchody, Přídavky na děti (2,4 násobek ŽM; Kč/rok) Využití stipendijních programů v kombinaci s daňovou politikou státu Ti co splní podmínky mají „ŠKOLNÉ NA MÍRU “

ČUS – SOCIÁLNÍ STIPENDIUM ČUS uvolní 200 tis. Kč na WS a 200 tis. Kč na Management (v případě zájmu bude navýšeno) Podmínky: –Pro rodiny do 4 násobku ŽM –Stipendium až do výše 23 tis. a vyčerpání prostředků Podrobné informace na:

ČUS – SOCIÁLNÍ STIPENDIUM NEÚPLNÁ rodina (JEDEN RODIČ) s počtem nezaopatřených dětí Životní minimum rodiny ČISTÝ měs. příjem v Kč (přídavky =2,4*ŽM) ČISTÝ měs. příjem v Kč (soc. stip. ČUS=4*ŽM) jedno let dvě let tři let čtyři let

ČUS – SOCIÁLNÍ STIPENDIUM Úplná rodina (oba rodiče) s počtem nezaopatřených dětí Životní minimum rodiny ČISTÝ měs. příjem v Kč (přídavky =2,4*ŽM) ČISTÝ měs. příjem v Kč (soc. stip. ČUS=4*ŽM) jedno let dvě let tři let čtyři let

ČUS – SPORTOVNÍ STIPENDIUM ČUS uvolní 30 tis. Kč na WS a 30 tis. Kč na Management (v případě zájmu bude navýšeno) Podmínky: –Student nebo rodič musí být člen Svazu/TJ/SK –Hradí včas a řádně členské příspěvky –Členem min. 6 měsíců před podáním žádosti Podrobné informace na:

INDIVIDUÁLNÍ STUDIJNÍ PLÁN Kdo získá? – sportovec v aktivním tréninku s časově náročnou sportovní přípravou –Bez finančního příspěvku ČUS Podrobné informace na:

PRVNÍ KARIÉRA – ZÁVĚRY: Funguje za podpory individuálního studijního plánu a stipendií ČUS Eliminuje negativní vlivy mezi tréninky (TV, restaurace, PC, kouření….) Pro rodiče: ŠKOLA I FORMA DOHLEDU NAD VOLNÝM ČASEM Udržme sportovce junior/senior ve ŠKOLE!!! Školné na míru = Využití stipendijních programů v kombinaci s daňovou politikou státu