19.11.2010. CÍL Ocenit a podpořit inovační metody/projekty zaměřené na výuku a studium cizích jazyků, propagaci nových metod/projektů mezi učiteli a studenty.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI MULTIMEDIÁLNÍ TVORBY „UMĚNÍ A MULTIMÉDIA“ INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI.
Advertisements

CLIL Content and Language Integrated Learning
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
, Praha, Goethe institut Tereza Šmídová NÚV.
Problémy spojené se zaváděním CLIL do škol:
Klíčová aktivita 03 l Tuzemské a zahraniční stáže vedoucích pracovníků a učitelů mateřských škol Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání.
CzechInvest Koncepce podpory investic
Mgr. Věra Michalová manažerka kurzů CCV PF UJEP
Klíčová aktivita 01 Příprava budoucích lektorů pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Jazykové vzdělávání v kontextu Lisabonského procesu Schopnost komunikovat v cizích jazycích - jedna ze základních dovedností občana Evropy.
Komunikační techniky užívané v komunikaci sluchově postižených studentů s vyučujícími na vysoké škole Lenka Doležalová Brno, 2007.
ZŠ KUNRATICE ZÁSTUPCE ŘEDITELE PRO ROZVOJ KVALITY PEDAGOGICKÉ PRÁCE MgA. Bc. Olga Králová Foto školy.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
ArtParty uvádí. CM (Community Music ltd.) je nezisková organizace zaměřená na moderní hudbu. Sídlí v Londýně a úspěšně působí již od roku Cílem.
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
Komplementarita zájmového a profesního vzdělávání dospělých
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
PRVOUK – vědecko výzkumné aktivity katedry speciální pedagogiky Praha PedF UK
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty Dialog a Perspektiva reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , Ludmila Muchová
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
Evropská jazyková cena Label Praha, Historie programu iniciativa vycházející z dokumentu vydaného EK v roce 1992 – „White Paper“ v ČR od.
Západočeská univerzita v Plzni
e-learningový kurz na podporu výuky předmětu Němčina pro právníky
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
PŘEDŠKOLNÍ PEDAGOGIKA 1
CENTRUM JAZYKOVÉ PŘÍPRAVY
Pedagogická diagnostika
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
ELearning na počátku nového tisíciletí a pět let poté Miloslava Černá Petra Poulová.
PŘEDŠKOLNÍ PEDAGOGIKA 1
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Přínos studijních návštěv pro experty ve vzdělávání.
PROJEKT ŠABLONY CZ.1.07/1.5.00/ Zpracovala: RNDr. Dagmar Fialová SŠP, Brno, Jílová 36g
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar, Iva Tesařová Diskusní.
SVĚTLANA HANUŠOVÁ NAĎA VOJTKOVÁ JIHLAVA Hlavní principy CLIL CLIL v zahraničí.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Seminář Reg. č: CZ.1.07/1.3.49/
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
Reflexe aktivit a výsledků projektu Reflexe aktivit a výsledků projektu Evaluace a inovativní aplikace bakalářského studijního programu Učitelství pro.
II. Metodický výklad výzvy. Cíl oblasti podpory 1.1 Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Výzva č. 55 je.
Řešení stupňových převodovek
O dborné U čiliště a Z ákladní Š kola praktická Holešov
Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s.
CLIL v ČR a v zahraničí Content and Language Integrated Learning
CLIL Název operačního programu: OP VK
Moderní metodické materiály a metody výuky angličtiny pro 1. a 2
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Zpracoval: Martin Bílek
Cíle, vize a obsah projektu PPUČ
Vysoké učení technické v Brně
Citlivostní analýza a optimalizace II Zpracoval: Martin Bílek
Citlivostní analýza a optimalizace I Zpracoval: Martin Bílek
Zpracoval: Martin Bílek
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 2017/2018.
Š A B L O N Y II.
NÁRODNÍ PROGRAM ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ V ČR
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

CÍL Ocenit a podpořit inovační metody/projekty zaměřené na výuku a studium cizích jazyků, propagaci nových metod/projektů mezi učiteli a studenty a snahu motivovat učitele k implementaci těchto metod do procesu učení

KATEGORIE A PRIORITY EVROPSKÝ UČITEL JAZYKŮ ROKU 2010 Působení v oblasti počátečního a dalšího vzdělávání učitelů jazyků – výuka nejazykových předmětů prostřednictvím cizího jazyka (tzv. CLIL) Inovativní a výjimečné projekty pro žáky předškolního a mladšího školního věku Mimořádný přínos v oblasti výuky menšinových a méně užívaných cizích jazyků EVROPSKÁ JAZYKOVÁ CENA PRO PROJEKTY Jazykové vzdělávání ve společenství Výuka cizích jazyků dětí předškolního a mladšího školního věku Využití ICT při výuce cizích jazyků

Evropský učitel nominací - 5 oceněných osobností 1. MgA. et MgA., PhDr. Zdeněk Vašíček, Ph. D. et Ph. D. Základní umělecká škola Tišnov (novátorské a experimentální využití metody CLIL v anglickém a v německém jazyce při výuce hry na hudební nástroj, inovativní a kreativní přístup, mimořádné osobní nasazení) 2.Mgr. Alexandra Vidláková Základní škola Monty School, Ostrava ( vypracování projektové jazykové metody výuky založené na metodě CLIL v anglickém jazyce pro děti mateřské školy a prvního stupně základní školy) 3.Mgr. Hana Tröglová Střední zdravotnická škola Chomutov (dlouhodobé vzdělávání učitelů mateřských a základních škol v oblasti jazykové a metodické přípravy) 4. Mgr. Hana Nápravníková Základní škola německo-českého porozumění a Gymnázium Thomase Manna (inovativní a výjimečné projekty pro žáky předškolního a mladšího školního věku ) 5. Mgr. Iva Hennová Irislingua s.r.o. (propagace jazykové výuky v předškolním věku)

Projekty 31 nominací – 7 oceněných projektů Amazing Europe Základní škola a Slaměníkova mateřská škola Radslavice Top 10 Favourites for the EU teenagers Gymnázium Česká Lípa, Žitavská 2969 FAME (Fun with American Music for Everyone) Katedra anglického jazyka a literatury, Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity v Brně Legends Alive Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava Class Acts: Komunitní program nabízející dětem a jejich rodinám různé aktivity v anglickém jazyce. Class Acts, o. s. Spreadthesign Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové Don´t Give Up! Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky PELIKÁN, s.r.o