Ondřej Hýsek, Gymnázium INTEGRA BRNO Učíme o Moravě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt : „EU peníze školám“ - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
Advertisements

1. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany Nýřany
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Projekt Národního technického muzea V technice je budoucnost Projekt „V technice je budoucnost“ (reg. číslo CZ.1.07/1.1.32/ ) je finančně podpořen.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Projekt: Cesta rozvoje středních škol v JmK CZ.1.07/1.3.10/ název operačního programu: OP VK číslo prioritní osy: 7.1 název prioritní osy: Počáteční.
Dětské umění překonává hranice. Principy přeshraniční spolupráce projektu Možnost poskytnutí širší nabídky oborů i v případech, kdy by pro školu (samostatně)
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Grantový projekt OP VK oblast podpory 1.3 DVPP škol a školských zařízení Mozaika nových inspirací pro pedagogy mateřské školy CZ.1.07/1.3.02/
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky Výuka cizích jazyků s akcentem na kombinované studium a.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Ú STAVNÍ SOUD Mgr. Vladimír Velešík. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy ANOTACE 1.Kód DUMu: VY_32_INOVACE_6.SV.20 2.Číslo.
1 Koordinátor S 1 Příprava vedoucích pracovníků a koordinátorů středních odborných škol na tvorbu a realizaci ŠVP.
BAREVNÝ ŠNEK VY_32_I NOVACE _09MD-2 Dagmar Matúšů ZŠ a MŠ Nedašov.
Evropské jazykové portfolio v praxi TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Motivační seminář projektu Motivační seminář projektu „Motivace žáků ke studiu technických předmětů“
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/3.2.04/ Název projektu:Inovace do praxe Název a číslo globálního grantu:Podpora nabídky dalšího vzdělávání v.
Registrační číslo: CZ.1.07/2.4.00/ O PROJEKTU Cílem projektu E-SYNERGIE je vytvořit funkční vědeckovýzkumnou, aplikační, komunikační a vzdělávací.
Základní škola a mateřská škola Damníkov NAŠE MODERNÍ ŠKOLA Základní škola a mateřská škola Damníkov NAŠE MODERNÍ ŠKOLA Reg. č. CZ.1.07/1.4.00/
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_119 Téma hodiny: Michal Viewegh Doporučeno pro: 9. ročník.
Inkluzivní vzdělávání pro Olomoucký kraj
VÝKON REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ V ROCE 2016
VZDĚLÁVACÍ SYSTÉM Vzdělávání v ČR a EU.
Rozvoj žákovských kompetencí pro 21. století
VÝKON REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ V ROCE 2016
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Znáš kraj, ve kterém žiješ? VY_32_Inovace_15KR-7
Člověk a vývoj civilizace
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Označení materiálu:VY_32_INOVACE_10_Kocůrková
Název projektu: Drogové závislosti - násilníci a oběti Bc
Absorpční kapacita Jihomoravského kraje
Názvosloví a typy střech
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Problémy a specifika pedagogiky
Anotace : Prezentace je určena pro výuku předmětu Člověk a příroda
Název projektu: Moderní škola
Science Gate / Brána k poznání přírodních věd
Název projektu: Moderní škola
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Gymnasium Jižní Město Praha
Ukončení: Zkouška Písemný test nebo ústní zkouška Obsah Zk: vysvětlení 4 didaktických pojmů + 2 otázky.
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Pedagogika školního sportu
Autor: Předmět: Ročník: Název: Označení: DUM vytvořen:
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Děti jsou naše budoucnost
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Představení projektu.
Kurikulum předškolního vzdělávání (plánování vzdělávací práce)
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ26 Excel – funkce Současná hodnota.
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Co dělá Olomoucký kraj pro podporu polytechnického vzdělávání?
Analýza komunikativních kompetencí žáků s narušenou komunikační schopností v systému běžných základních škol Mgr. Veronika Girglová.
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_264_ČJ
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ PRO UDRŽITELNOU BUDOUCNOST
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_19 Fyzika,
Počítač ve škole a MŠMT Mgr. Jaroslav Faltýn
Transkript prezentace:

Ondřej Hýsek, Gymnázium INTEGRA BRNO Učíme o Moravě

Proč a jak mizivé povědomí žáků i pedagogů o Moravě, její minulosti a kultuře nedostatek učebních materiálů k moravským reáliím grant cca 3,5 mil. Kč realizace udržitelnost

Lidé cílová skupina – žáci a učitelé JMK, ZŠ a SŠ zprostředkovatel peněz z EU – Jihomoravský kraj – děkujeme! projektový tým – převážně vyučující Gymnázia INTEGRA BRNO partneři projektu – ZŠ Adamov, SOU Mikulov, SOU Charbulova, ZŠ Horníkova podporovatelé – Moravská národní obec a další moravské kulturní instituce, Grafex, HD Productions ad.

Souvislosti a medializace vazba na školní vzdělávací programy Gymnázia INTEGRA BRNO, provázanost s dalšími projekty ESF na škole (moderní metody výuky, exkurze, konference) projektový web, školní web, Líšeňské noviny, další média výstupy rozeslány do všech středních škol Jihomoravského kraje + na požádání dalším školám a institucím; veřejnosti zdarma dostupné na projektovém webu

Klíčové aktivity Vytvoření učebnice Morava – dějiny země uprostřed Evropy Vytvoření pracovních listů k učebnici a jejich ověřování Vytvoření metodiky k učebnici a její ověření Vytvoření webových stránek projektu

Klíčové aktivity Vytvoření regionální čítanky a její ověření Vytvoření zásobníku aktivit k oblasti Jazyk a jazyková komunikace a jeho ověření Vytvoření zásobníku aktivit k oblasti Literární komunikace a jeho ověření Vytvoření skript literární teorie a jejich ověření Modernizace učebních pomůcek

Klíčové aktivity Humanitní projektové výuky – vytvoření a ověření metodiky Zpracování antologie filosofických textů a její ověření Natočení filmů (DVD) Poznáváme minulost Moravy I., II. Vytvoření publikace Jihomoravský region (Brno) v hodinách německého jazyka a její ověření Pedagogické konference Učíme o Moravě Workshopy pro žáky

Udržitelnost a budoucnost Matriály jsou k dispozici a využívány Probíhají každoroční konference a workshopy Nově vytvořeno 20 power-pointových prezentací o moravských dějinách s vazbou na učebnici Prosazování témat do učebnic jiných nakladatelství Snaha prosadit témata do RVP Nové rozpočtové období EU – Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Vzhledem k požadavku na „trvalou změnu“ další občansko-společenské a politické aktivity 2017 – příprava přepracovaných dějin Moravy

První prorada týmu, 2010

První exkurze na Velkou Moravu

První přírodovědná projektová výuka

První studentský workshop

První humanitní projektová výuka

Představení projektu v Polsku

Představení projektu v Izraeli

První pedagogická konference

Část vytvořených materiálů…

Fotografie z novin, 2012

Zemský dům II. postavený pro potřeby moravské zemské samosprávy

Děkuji Vám za pozornost…