VY_32_INOVACE_Čp.16.04 1 z 1 Rok v lese Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podstatná jména- zvířata na dvorku
Advertisements

Podstatná jména STROM, KEŘ
Téma: Určování oxidačních čísel
Státy jižní Afriky VY_32_INOVACE_Ze z 2
JAK MLUVÍ ZVÍŘATA II. Bc. Jana Vaňkátová
JAK MLUVÍ ZVÍŘATA Bc. Jana Vaňkátová
Pohyby Země VY_32_INOVACE_Ze z 2
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Tropické deštné lesy VY_32_INOVACE_Ze z 2
Život v lese na podzim Mgr. Iveta Honzejková.
KVETE A VONÍ VY_32_INOVACE_Čt z 1
VY_32_INOVACE_Čt z 1 PLAVE KOPE Bc. Zuzana Uhrinová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Severní Afrika VY_32_INOVACE_Ze z 2
Austrálie a Oceánie orientace na mapě VY_32_INOVACE_Ze z 2
Příbuzná slova k vyjmenovaným slovům po:
Z Vyjmenovaná slova po VY_32_INOVACE_Čj z 2
Procvičování vyjmenovaných slov po
Afrika – státy Sahelu VY_32_INOVACE_Ze z 2
Procvičování vyjmenovaných slov po
Procvičování vyjmenovaných slov po
Afrika – státy Guinejského záliv
Afrika orientace na mapě VY_32_INOVACE_Ze z 2
Amerika orientace na mapě VY_32_INOVACE_Ze z 2
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
L Vyjmenovaná slova po VY_32_INOVACE_Čj z 2
Název školy Základní škola a Mateřská škola Ploskovice, p.o., okr. Litoměřice Číslo projektuCZ.1.7/1.4.00/ Název projektu „Zlepšení kvality vzdělávání.
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Procvičování vyjmenovaných slov po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická.
Hlava - obličej VY_32_INOVACE_Čp z 1
Procvičování vyjmenovaných slov po
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Vyjmenovaná slova po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, Příspěvková.
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Hlava – nos Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Pexeso lidské tělo VY_32_INOVACE_Čp z 1
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Vyjmenovaná slova po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Vyjmenovaná slova po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Hlava - pusa Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
V Vyjmenovaná slova po VY_32_INOVACE_Čj z 2
Ruce - paže VY_32_INOVACE_Čp z 1
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Vyjmenovaná slova po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Procvičování vyjmenovaných slov po
Jídlo a chuť VY_32_INOVACE_Čp z 1
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Hlava - uši Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Opakování vyjmenovaných slov po B
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Hlava - oči Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Hlava - vlasy Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
VY_32_INOVACE_Čj z 1 Vyjmenovaná slova po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Brabcová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
S Vyjmenovaná slova po VY_32_INOVACE_Čj z 1
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Anotace: Podzim – viditelné proměny, co dělá člověk na podzim Autor: Mgr. Renata Hacaperková Jazyk: český Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Očekávaný.
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Č í slo š ablony: Jak si žije strom po celý rok? Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené,
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Jak se oblékáme během roku? Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická.
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_07_Les_opakování Téma:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Stromy a rostliny v lese Zařazení: Autor: Jana Fabiánková Škola:
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
CZ.1.07/1.4.00/ číslo a název klíčové aktivity III/2
CZ.1.07/1.4.00/ číslo a název klíčové aktivity III/2
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
CZ.1.07/1.4.00/ číslo a název klíčové aktivity III/2
Sada 1 MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_17_ lesní zvířata
VY_32_INOVACE_213 Tomáš Nový šestý krajinná sféra
Základní škola a mateřská škola Bukovec
Léto v lese - rostliny Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Projekt:. Pomoc škole a žákům, registrační číslo projektu CZ /1
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Roční období – znaky, svátky a tradice
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_Čp z 1 Rok v lese Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková organizace Číslo šablony: Ročník: VIII. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Byl uskutečněn z prostředků grantového projektu OPVK.

Škola: Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: Kvalita, interaktivita a kreativita (KIK) Název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název výukového materiálu: Rok na zahradě Autor výukového materiálu: Mgr. Pavlína Šantrochová Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – speciální I. Vzdělávací obor a tematický okruh: např. Člověk a příroda Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII. Druh učebního materiálu: prezentace Anotace: Prezentace slouží k seznámení žáků interaktivním způsobem se změnami v přírodě v závislosti na střídání ročních období. Přibližuje život v lese během ročního období. Klíčová slova: les, roční období, zvířata, rostliny, počasí Druh interaktivity: kombinovaná

Jaro

Léto

Podzim

Zima

Metodický postup: Hodina: Člověk a příroda – Rok v lese Čas: 30 minut 3. snímek - seznámení s názvem hodiny Rok v lese 4. snímek – Jaro - žák popíše, co vidí na obrázku – co se děje na jaře v lese - postupně uvidí, co se všechno v lese – šišky, sasanky, fialky, hnízdo, konvalinky, blatouchy, srna, zajíc 5. snímek – Léto - žák popíše, co vidí na obrázku – co se děje v létě v lese - postupně uvidí, co se všechno děje v lese – mraveniště, had, borůvky, datel, maliny, ostružiny, houby, veverka, jelen 6. snímek – Podzim - žák popíše, co vidí na obrázku – co se děje na podzim v lese - postupně uvidí, co se všechno děje v lese – houby, pavučina, pták, zajíc, divočák, jelen 7. snímek – Zima - žák popíše, co vidí na obrázku – co se děje v zimě v lese - postupně uvidí, co se všechno děje v lese – krmelec, liška, srna, ledňáček 8. snímek - opakování - žák popíše, co vidí na obrázku – závěrečné opakování, porovnání všech obrázků– hledání a popsání rozdílů

Zdroje: Snímky 3, 4, 5, 6, 7, 8 – © Pavlína Šantrochová