28.9.2016 Policie České republiky Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje Odbor cizinecké policie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SVNIT Přednáška M. Horáková
Advertisements

Evidence obyvatel.
Nový systém ekonomické migrace
Cestovní doklady, víza, pojištění, směnárenské služby v CR
Daňová soustava Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.. Téma : Majetkové daně (II) – Daň silniční 1.Poplatník daně. 2.Předmět daně. 3.Základ daně. 4.Sazby daně.
EVROPSKÁ UNIE.
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_50_Měsíce v roce AUTOR: Mgr. Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM:
Zajišťování majetku v trestním řízení v roce 2012 POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ ÚSTECKÉHO KRAJE.
Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje Odbor cizinecké policie
Vyhodnocení činnosti hospodářské kriminality za rok 2012.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Zpráva o činnosti odboru cizinecké policie 2015.
Situace v oblasti nelegální migrace v ČR Údaje platné ke dni
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY Krajské ředitelství policie Středočeského kraje Odbor obecné kriminality.
plk. Ing. Leoš Tržil Brno 29. ledna 2015 ROK 2014 Policie ČR, bezpečnostní situace Krajské ředitelství Jihomoravského kraje plk. Ing. Leoš Tržil.
Prázdniny 2016 Vyhodnocení opatření v Ústeckém kraji.
Tisková konference odboru služby dopravní policie KŘP Ústeckého kraje.
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY ÚTVAR ODHALOVÁNÍ KORUPCE A FINANČNÍ KRIMINALITY Vyhodnocení činnosti za rok 2014 Praha,
Činnost dopravní policie v roce Dopravní přestupky řidičů motorových vozidel Celkem řešeno řidičů motorových vozidel na místě uloženo.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
B E Z P E Č N O S T n a ž e l e z n i c i
VÝVOJ DOPRAVNĚ BEZPEČNOSTNÍ SITUACE NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZA ROK LEDNA 2011 KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE.
Činnost Policie ČR za I. pololetí r.2010 v dohledu nad sil. provozem plk. Mgr. Ing. Ivan Bílek Policejní prezidium ČR Praha 19. července 2010.
AKCE ČISTKA listopad 2011 – červen AUTOKRIMINALITA ZJIŠTĚNO KRÁDEŽÍ DVOUSTOPÝCH MOTOROVÝCH VOZIDEL
Mezinárodní policejní akce na železnici 24–BLUE.
Prázdniny nehod (- 423, tj. - 3,2%) 140 osob usmrceno (- 30, tj. -17,6%) 598 osob těžce zraněno (- 48, tj. – 7,4%) osob zraněno lehce.
Martin Klika 1. místostarosta města Litvínov Vyhodnocení projektu „NULOVÁ TOLERANCE“ II. etapa.
Pravidelná veřejná osobní lodní doprava. červenec 2007 Inspirace k obnovení tradice osobní lodní dopravy na Labi na Litoměřicku listopad 2007 Nastavení.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Činnost služby dopravní policie v I. čtvrtletí r.2010 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 15. dubna 2010.
(a srovnání s předchozími lety). Nové příchody do PřS a PoS v období leden – prosinec 2015: Srovnání se stejným obdobím roku 2014: +343 (ve stejném.
Pozměněný občanský průkaz České republiky Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje Odbor cizinecké policie Oddělení dokladů a specializovaných.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Určeno pro:  žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor:
KŘP Středočeského kraje prezentace vnější služby Praha,
Nelegální zaměstnávání cizinců
Dočasná změna režimu na státních hranicích s Rakouskem
Činnost Policie ČR v dohledu nad silničním provozem, rozbor činnosti dopravní policie za rok plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha.
Dobrovolné návraty a zajištění bezpečnostní situace ČR
Mezinárodní policejní akce na železnici 24–BLUE
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Činnost Krajského ředitelství policie Zlínského kraje v roce 2016
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ ÚSTECKÉHO KRAJE ODBOR HOSPODÁŘSKÉ KRIMINALIY Padělání bankovek.
Rozšíření funkcionalit systému ZC-CIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
KŘP Středočeského kraje Kriminalita a trestní řízení 2011
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Evropský návratový fond (ENF)
DUM I. / 10. měsíce Bc. Zdeněk Klíma.
Letní prázdniny lepší než 2009 ?
Krajské ředitelství policie Středočeského kraje Služba kriminální policie a vyšetřování Odbor obecné kriminality LOUPEŽE ZLATNICTVÍ.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Prázdniny vyhodnocení plk. Ing. Tomáš LERCH.
Předávání údajů o cestujících leteckými dopravci Policii České republiky projekt spolufinancovaný z ročního programu 2010 Fond pro vnější hranice.
Vyhodnocení bezpečnostních opatření PČR na úseku požívání alkoholických nápojů nezletilými a mladistvými osobami „MLÁDEŽ - LÉTO 2010“
S heslem roku: Dohnat a předehnat Ameriku
plk. JUDr. Jaromír TKADLEČEK
Policejní prezidium České republiky
Nelegální migrace na území České republiky
Časová osa opatření Analýza bezpečnostních rizik
Krajské ředitelství policie hl. m
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za období leden až září roku 2013 a technický stav vozidel plk.
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje Odbor cizinecké policie
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za období leden až říjen roku 2013 plk. Ing. Tomáš LERCH
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD
Krajské ředitelství policie hl. m
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Odbor cizinecké policie Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje v roce 2013 Pro orientaci počet legálně pobývajících cizinců (údaje.
Dopravní nehodovost v Pardubickém kraji 2018
Transkript prezentace:

Policie České republiky Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje Odbor cizinecké policie

Specifické činnosti Odboru cizinecké policie KŘP ÚL v roce 2014  Odhalování nelegální migrace na teritoriu Ústeckého kraje  Celorepubliková akce k vozidlům„ČISTKA“  Lázeňští hosté Odbor cizinecké policie KŘP Ústí nad Labem, plk. Ing. Bc. Pavel Češka 2

Odbor cizinecké policie KŘP Ústí nad Labem, plk. Ing. Bc. Pavel Češka 3 Tranzitní nelegální migrace na teritoriu Ústeckého kraje v roce 2014 Na hlavních migračních trasách bylo OCP odhaleno celkem 155 nelegálně pobývajících cizinců, z toho:  62 osob v mezinárodních vlakových spojích (popř. nádražních halách)  51 osob v mezinárodních autobusových spojích na dálnici D8  42 osob v osobních a dodávkových motorových vozidlech na dálnici D8.

Odhalená nelegální migrace na hlavních migračních trasách Ústeckého kraje Odbor cizinecké policie KŘP Ústí nad Labem, plk. Ing. Bc. Pavel Češka 4 měsícpočet osob při NMz toho vlak+nádražíz toho D8 autobusz toho D8 OA leden4400 únor0000 březen3300 duben1100 květen0000 červen1100 červenec3210 srpen7160 září říjen listopad prosinec celkem

Název prezentace, nadpis prezentace l jméno příjmení 5

Odbor cizinecké policie KŘP Ústí nad Labem, plk. Ing. Bc. Pavel Češka 6  v 2. polovině roku 2014 došlo k obrovskému nárůstu počtu tranzitujících uprchlíků  migrační vlna se projevila i ve zvyšujících se počtech odhalených nelegálních migrantů odborem cizinecké policie KŘP ÚL  z hlediska státní příslušnosti pocházelo nejvíce nelegálně pobývajících cizinců ze zemí Kosova (60), Sýrie (39) a Afghánistánu (11)  cílovou zemí je zejména Spolková republika Německo, popř. skandinávské země  v 9 případech se nelegální migranti prokazovali padělanými doklady, ve 3 případech se prokázali doklady jiné osoby, tzv. „na podobu“

Příklady dobré praxe  Na dálnici D8 ve směru do SRN bylo kontrolováno dodávkové vozidlo VW Transporter maďarské registrační značky. Řidič vozidla (občan Maďarska) předložil maďarský cestovní doklad. Ve vozidle cestovali kromě 4 občanů Maďarska i 2 občané Afghánistánu, kteří ke kontrole předložili francouzské průkazy totožnosti. Kontrolou těchto francouzských dokladů bylo zjištěno, že se jedná o totální padělky.  Na dálnici D8 ve směru do SRN bylo kontrolováno osobní motorové vozidlo registrační značky státu Bosna a Hercegovina. Řidič vozidla (občan Bosny a Hercegoviny) převážel 4 občany Sýrie, kteří nedisponovali žádnými pobytovými oprávněními. S řidičem byly zahájeny úkony trestního řízení dle § 340/1 TZ pro přečin organizování a umožnění nedovoleného překročení SH. Řidič byl eskortován do vazební věznice v Litoměřicích Název prezentace, nadpis prezentace l jméno příjmení 7

Příklady dobré praxe  Na dálnici D8 ve směru do SRN byl kontrolován mezinárodní linkový autobus Student Agency. Kontrolou cestujících byla odhalena osoba se státní příslušností Nigérie, která předložila cestovní pas jiné osoby. Na základě portrétní identifikace osoby a fotografie v cestovním pase bylo zjištěno, že podoba osoby, která se prokazovala tímto cestovním pasem, neodpovídá podobě osoby na fotografii v CD.  V mezinárodní autobusové lince EUROLINES jedoucí z Rumunska byla kontrolována osoba státní příslušnosti Somálska, která se prokázala padělaným cestovním pasem Nizozemska Název prezentace, nadpis prezentace l jméno příjmení 8

Celorepubliková akce k vozidlům „ČISTKA“ Odbor cizinecké policie KŘP Ústí nad Labem, plk. Ing. Bc. Pavel Češka 9 rok zkontrolováno spisů odebráno podezřelých spisů předáno spisů na SKPV počet potvrzených neregulérních dokladů škoda v Kč - odhad dle tržních cen celkem

Lázeňští hosté  Lázně Teplice a Dubí  přijíždějí na krátkodobá víza za účelem léčby  setrvávají na území i po uplynutí doby platnosti víza, odvoláním se proti správnímu vyhoštění si „legalizují“ svůj pobyt po dobu léčby  v roce 2014 bylo řešeno OCP celkem 769 lázeňských hostů pro nelegální pobyt  nejčastěji se jednalo o občany Kuvajtu (390), Libye (199) a Saudské Arábie (78) Odbor cizinecké policie KŘP Ústí nad Labem, plk. Ing. Bc. Pavel Češka 10

Děkuji za pozornost. plk. Ing. Bc. Pavel Češka