1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a 1.3 6. a 8. dubna 2009KrÚ JMK.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Finanční řízení Ing. Lenka Nováková Seminář pro žadatele výzvy Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témat a mezipředmětových.
Vendula Hanzalová ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina 12. června 2013.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. C7 - Projektová kancelář Metodický výklad výzvy C7 Mgr.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
PREZENTUJÍCÍ Proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí a zemědělství.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Výzva č. 29 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání Mgr. Zuzana Plecitá PhDr. Eva Chvalinová,
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Jan Jež Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. C4 – Zvýšení kvality řízení a optimalizace chodu úřadů v.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc Kontrola přijatelnosti Nejčastější chyby.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část (Obecné informace) 3. výzva listopadu 2011 Ústí nad Labem.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR STAV REALIZACE ENERGETICKY ÚSPORNÉHO.
Problémová místa v žádostech o finanční podporu a při realizaci grantových projektů.
Proč je dobré požádat o prostředky ze šablon. Je to jednoduché Není to souboj o peníze – vyjdou na každou školu Žádost o podporu i zprávy o realizaci.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA ZŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové období.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Dotační programy Ústeckého kraje
Výzva OP VVV 02_16_034 Implementace krajských akčních plánů I.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Projektový záměr Projektová žádost a přílohy Seminář pro žadatele Hradec Králové, 23. ledna 2017 Interreg V-A Česká republika – Polsko.
Projektová žádost a přílohy
VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ
ŠKOLENÍ PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU Z OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Jihomoravský kraj Krajský úřad Jihomoravského kraje oddělení.
Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Seminář pro příjemce OPVK
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Podpora nabídky dalšího vzdělávání v JMK
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Benefit7.
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Výzva pro samosprávné celky OPZ odbor regionální politiky duben 2017
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (2007–2013)
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Seminář SoMoPro III. - Právní část Mgr. Klára Benišová/1258
SC 3.3 IROP - dokumenty územního rozvoje se zaměřením na územní studie krajiny Praha Mgr. Ondřej Pešek.
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
FINANČNÍ ZDROJE VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ 9. ledna 2019, Praha.
- CESKY SEVER Seminář výzva č. 1 MAS.
Transkript prezentace:

1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK

2 Kritérium přijatelnosti - cílové skupiny  Znění kritéria: Cílové skupiny projektu jsou v souladu s charakteristikou CS uváděných ve výzvě.  Kritérium je splněno v případě, že cílové skupiny uváděné v projektu jsou v souladu se stanovenými cílovými skupinami v rámci dané výzvy.

3 Kritérium přijatelnosti - cílové skupiny  Není splněno, když mezi CS zařadíte širokou veřejnost, maminky na mateřské dovolené, absolventy vedené na ÚP atd. Chybně:

4 Kritérium přijatelnosti - cílové skupiny  Nelze podpořit  jazykové kurzy pro rodiče žáků  aktivity pro širokou veřejnost  rekvalifikační kurzy pro absolventy SŠ  aktivity pro studenty VOŠ a VŠ  vzdělávání budoucích pedagogických pracovníků  pracovníky firem

5 Kritérium přijatelnosti - způsobilé výdaje  Znění kritéria: Podpora z OP VK je plánována výhradně pro způsobilé výdaje dle pravidel způsobilosti OP VK a respektuje finanční limity v rámci dané výzvy.

6 Kritérium přijatelnosti - způsobilé výdaje  Kritérium je splněno, když: –způsobilé výdaje jsou zařazeny v rámci chybných kapitol rozpočtu, avšak jejich převod nepřekročí výši limitů jednotlivých kapitol rozpočtu –náklady spadající pod KF nebo odpisy jsou chybně zařazeny do jiné kapitoly rozpočtu a jejich převod a sloučení nepřekročí výši limitů jednotlivých kapitol rozpočtu, včetně limitu KF

7 Kritérium přijatelnosti - způsobilé výdaje  Kritérium není splněno, když: –způsobilé výdaje jsou zařazeny v rámci chybných kapitol rozpočtu a jejich převodem se překročí výše limitů jednotlivých kapitol rozpočtu; –dojde k překročení maximálních procentních limitů na vybrané kapitoly rozpočtu; –v rozpočtu jsou plánované nezpůsobilé výdaje vzhledem k pravidlům způsobilosti OP VK.

8 Kritérium přijatelnosti - způsobilé výdaje Chybně:

9 Kritérium přijatelnosti - způsobilé výdaje Chybně: chybně zařazená položka, přesunem by došlo k překročení limitu na kapitolu č. 3

10 Upozornění: položky je třeba řádně specifikovat, NIKOLIV POUZE TAKTO:

11 Správně:

12 Kritérium přijatelnosti - způsobilé výdaje  Nelze podpořit  výdaje nepřiměřené, nehospodárné, neefektivní či neúčelné  výdaje bez vazby na KA projektu  výdaje související s vypracováním žádosti o dotaci  výdaje na audit u projektů do 3 mil. Kč  výdaje na průběžný audit  výdaje na koberec či záclony  atd.

13 Kritérium přijatelnosti - veřejná podpora  Znění kritéria: Požadovaná veřejná podpora respektuje hranici výše veřejné podpory. Projekty předkládané do prioritní osy 1 nezakládají veřejnou podporu

14 Nejčastější důvody vyřazení - HP 1)Rozpočet (struktura, nezpůsobilé výdaje, limity…) 2)Cílové skupiny 3)Klíčové aktivity (podporované aktivity, poměr 30:70) Obecně – nepozorné studium výzvy!

15 Děkuji za pozornost Ing. Dana Stodolová projektová manažerka