Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0029 Číslo materiáluVY_32_INOVACE_21-20 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace poznámka.
Advertisements

Specifika Tvorby prezentací pro žáky 1. stupně ZŠ
Prezentační prostředky Pavel Dvořák Úspěch prezentace nespočívá jen  v dobře připraveném obsahu,  ve skvělých řečnických obratech řečníka, ale do značné.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno,
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Animovaný film Jak na to? Ruční animování pohyblivých částí
Didaktická média v dějepisném vyučování
Modul II - Příprava lektora na výuku
Virtuální lektor? Miroslava Dvořáková Jiří Votava.
Digitální učební materiál
MS Office PowerPoint 2007 Ing. Jaroslav Parma.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Vicherková Datum: Název: VY_32_INOVACE_2.1.1.
PRAVIDLA PRO Tvorbu PREZENTACÍ
ŠTĚPÁN LÍSKOVEC, 4.A Prezentace. Principy úspěšné prezentace Vhodný styl pro příslušnou prezentaci S posluchači je nutné aktivně komunikovat Přednášející.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_21-19 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU
Power Point– úvod Ing. Bohumil Bareš.
SMART Board - náš kamarád
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Digitální technika Tematická oblast:Digitální technika Téma:Paměti – úvod, základní pojmy Ročník:3. Datum.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE II. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
Multimédia Mikuláš Fořt. Multimedia S trochou nadsázky lze říci, že snad již ani neexistují počítače domácích uživatelů, které by neměly schopnost pracovat.
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
VŠE – Fakulta podnikohospodářská Interaktivní tabule 3MA381 - Manažerská informatika 1 Praha, 29. dubna 2008 Petr Pinka.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Autor:Mgr. Iveta Semencová Předmět/vzdělávací oblast:Matematika Tematická oblast:Funkce a její průběh, rovnice a nerovnice Téma:Exponenciální funkce a.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Digitální učební materiál
Prezentujeme výsledky projektu Výpočetní technika.
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Projektory Projektory se používají pro velkoplošné zobrazení počítačového nebo video signálu. Promítaný obraz může být mnohem větší než obraz na klasickém.
Jak sestavit referát „Kuchařka“ pro žáky.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.18 PowerPoint - Zásady pro zpracování počítačové prezentace Anotace: Žák se seznámí se zásadami zpracování počítačové prezentace.
Autor:Mgr. Iveta Semencová Předmět/vzdělávací oblast:Matematika Tematická oblast:Funkce a její průběh, rovnice a nerovnice Téma:Logaritmické rovnice Ročník:2.
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Prezentační dovednosti Michal Kindl. CÍL ŠKOLENÍ/PREZENTACE Seznámit se základními prezentačními dovednostmi, technikami a postupy používanými při tvorbě.
Příprava na vyučovací hodinu a její vyhodnocení
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_REGULOVÁNÍ.
Autor:Ing. Eva Peterková Předmět/vzdělávací oblast:Matematika Tematická oblast:Funkce a její průběh, rovnice a nerovnice Téma:Lineární funkce – řešené.
PREZENTAČNÍ DOVEDNOSTI
Autor:Ing. Eva Peterková Předmět/vzdělávací oblast:Matematika Tematická oblast: Funkce a její průběh, rovnice a nerovnice Téma:Lineární funkce Ročník:1.,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_21-18 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Vytvoření dokumentu bylo financováno ze zdrojů Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.32/ Počítačová.
Didaktické prostředky Předměty a jevy sloužící k dosažení vytýčených cílů, zahrnují vše, co vede ke splnění výchovně-vzdělávacích cílů (Maňák, Švec, 2003)
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-04 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Projektor Číslo DUM: III/2/VT/2/1/12 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
1 Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Zápočtové cvičení ZEMÁNEK, Z. - PLUSKAL, D. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Informatika – Prezentace informací. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Prezentace informací.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-12
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Inf Prezentace informací
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-19
Základy maskování v Adobe Photoshop
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Výběr pomocí nástrojů v Adobe Photoshop
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_15-12
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_06-05
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Transkript prezentace:

Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_21-20 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr. Vladimír Kostka Tematický celekSeminář komunikačních dovedností Ročník4. ročník Datum tvorby Anotacevýklad nové látky Metodický pokynvyučující má k dispozici kompletní výkladový text Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora

SEMINÁŘ KOMUNIKAČNÍCH DOVEDNOSTÍ ZÁKLADY POUŽÍVÁNÍ PREZENTAČNÍ TECHNIKY

Nejdůležitější média pro prezentaci flipchart zpětný projektor diaprojektor promítání filmů dataprojektor interaktivní tabule

Flipchart vhodné pro prezentace do cca 30 účastníků zachycení nejdůležitějších výroků, hesel, čísel, nápadů a příspěvků na workshopech záznamy lze aktualizovat převracením listů a dopisováním

rukopis musí být čitelný pište krátké věty, hesla, upoutávky doporučené barvy – červená, černá, modrá a zelená poznámky tužkou po okrajích předem připraveného textu jako pomůcka pro přednášejícího (posluchači je nevidí)

Zpětný projektor vhodné pro prezentace do cca 150 účastníků umožňuje dramaturgii kladením fólií přes sebe (pozor na přesnost) fólie lze připravovat ručně i tiskem (pozor na typy fólií) lze použít i pro zápis příspěvků z publika

včas se seznamte s konkrétním projektorem a jeho stavem (svítivost, zaostření, zvětšení, hlučnost větráku) fólie číslovat, pozor na zpřeházení při vysvětlování fólie buď u plátna (s velkým ukazovátkem) nebo u projektoru (s malým ukazovátkem) pokud nepromítáte nějakou dobu, projektor zhasněte

Diaprojektor už málo využíván pozor při zatemnění na udržení pozornosti posluchačů vhodné pro prezentace s malým i velkým počtem účastníků existují projektory s možností podmalování zvukem téměř vše lze převést na diapozitivy

obrazová informace je obvykle dobře přijímána dobře vybírejte působivé diapozitivy pozor na dramaturgii – nepřerušujte plynulost prezentace kvůli jednomu diapozitivu, byť sebelepšímu střídání diapozitivů si pečlivě poznamenejte do scénáře, aby nedošlo k chybám

Promítání filmů tv a kino jsou u většiny lidí v oblibě projektory pro domácí kina, střední kina LCD / DLP projektory

použít jen kvalitní film (raději digitalizovaný) přípravu svěřte odborníkům pozor na stav techniky, včetně ozvučení sálu, seznamte se s obsluhou film vyžaduje plnou pozornost publika, věnujte pozornost přechodu k další části projevu

Dataprojektor nejvíce využívaná technika kombinuje výhody všech předchozích prostředků a umožňuje též použít multimediální prezentace vyžaduje vše dopředu vyzkoušet – propojení PC a dataprojektoru, stav dataprojektoru

Interaktivní tabule spojuje výhody projekční plochy, bílé popisovatelné tabule, dotykové obrazovky

interaktivní tabule umožňuje ovládat počítač z projekční plochy dotykem ruky nebo pera oživit vystoupení poznámkami ručně psanými přímo do promítaného obrazu přenést a zaznamenat napsané informace či zakreslené obrázky do počítače

Účinnost prezentací s multimédii multimediální prezentace jsou na postupu umožňují přehrávat texty, obrázky, grafy a zvuky prezentace se nemusí přidržovat předem stanoveného pořadí, lze využívat ikony na ploše podle potřeby

Přednosti flexibilita v průběhu předvádění – reakce na náladu účastníků, na otázky z pléna šetří čas – digitální forma (není potřeba vyvolávat filmy), úprava krátce před vystoupením zvyšují hodnověrnost – např. krátké video s reakcí zákazníků

Co je potřeba k přípravě multimediální prezentace správný a výkonný hw techniku na pořizování vstupních dat – scanner – videorekordér s digitálním převodníkem – videokameru sw na zpracování multimediálních dat pozor na autorská práva!

Na co dát pozor postup musí být stejný jako při přípravě kterékoliv jiné prezentace hlavní je vždy CÍL prezentace je potřebné si vypracovat scénář (zachytit všechny použité formy prezentace s časovými údaji) je potřebné rozmyslet možné změny v reálném čase

prezentaci procvičte – musíte přesně vědět, kde se nachází každá část a ověřit reakci PC procvičte si možnost zastavení a vracení prezentace připravte se na variantu „technické katastrofy“ věnujte velikou pozornost přípravě všech částí podle pravidel nenechejte se unést technikou, pamatujte na cíl

Každou prezentaci vyhodnoťte, poznamenejte si doporučení pro zlepšení a neustále se zdokonalujte. JEN CVIČENÍ DĚLÁ MISTRA.

Literatura HIERHOLD, Emil. Rétorika a prezentace : Jak s jistotou prezentovat a působivě přednášet. Překl. Ing. Petr Kunst, CSc.. 1. vyd. Praha : Grada Publishing, a. s., s. ISBN