Mp4 Co je to? MP4 MP4 je multimediální kontejner. Je také známý pod názvem MPEG-4 Part 14, je tedy součástí MPEG-4 standardu. Jako jeho základ posloužil.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítače v běžném životě kolem
Advertisements

Multimediální soubory
Úvod do multimediálních technologií
Můj mobilní telefon Nokia 6303 classic.
Formáty grafických souborů
Multimédia ve vzdělávání VIDEO Litomyšl.
Základy informatiky část 10
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01C11 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření březen.
Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia Bohumil Bareš.
Multimédia  Digitální obraz je reprezentace dvojrozměrného obrazu, který používá jedničky a nuly (binární soustavu). Rozlišují se dva typy obrázků. vektorový.
Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU
Opakování učiva pro 7. ročník
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Jak učit práci s videem.. Body učiva k práci s videem: 1. Co jsou videosoubory. 2. Typy videosouborů. 3. Kvalita videosouborů. 4. Jak přehrávat videosoubory.
Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia – Instalace přehrávače Bohumil Bareš.
Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia – nastavení počítače Bohumil Bareš.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.04 Téma: Multimédia Číslo.
MULTIMÉDIA. Multimédia  oblast informačních a komunikačních technologií  multimediální systém se označuje souhrn technických prostředků(kamera, video,
MULTIMÉDIA Dvořáková, 4.C.
Úvod do multimediálních technologií Lukáš Čívrný Milan Přibyl.
 oblast informačních a komunikačních technologií  sloučení audiovizuálních technických prostředků s počítači či dalšími zařízeními  multimediální systém.
IPod. Vznik firma Apple první verze iPodu byla uvedena na trh 23.října 2001.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01C12 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření březen.
Ondřej Kostka 3IT.  Je technologie pro zachycování, zaznamenávání, přehrávání, přenos a obnovu pohyblivých obrázků používající elektronické signály nebo.
NERO 11 praktický kurz Ing. Jaroslav Parma.
Multimédia Autor: Ivana Hampelová Třída: 4. B. Vytvořeno:
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Regina Žáková, 4.B Multimédia. oblast informa č ních a komunika č ních technologií multimediální systém se ozna č uje souhrn technických prost ř edk ů.
GRAFIKA.
Opakování učiva pro 8. ročník
Zvukové formáty Úvod Úvod Komprimační zvukové algoritmy Komprimační zvukové algoritmy.
Referát č.8 Daniela Venusová.
Optická média.
Porovnání kodeků standardu MPEG 4
Stažení videopřehrávače Bohumil Bareš. Internetové servery Prvním krokem je přejití na jeden z možných serverů, kde najdete daný program Přiklady stránek.
Multimédia.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Multimedia – Obrázky, Video a Hudba.
Multimédia Žlutířová Eva.
SKLADBA PC 12 OP VK VYT 2.12 Televizní karty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
Slovník základních pojmů
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro multimédia Číslo DUM: III/2/VT/2/2/33 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Informatika Soubory a složky
Špionážní kamera v propisce. Nová Originální Špionážní kamera skrytá v propisce a flashdisk 4GB v jednom s 30 FPS ( obrázků za sekundu ) + webkamera Využití:
IPhone. iPhone… produkt společnosti Apple spojuje funkce mobilního telefonu s digitálním fotoaparátem, multimediálního přehrávače (iPod) a zařízení pro.
Funkce operačního systému (11). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
VIDEO. Co je video… Video je sekvence po sobě jdoucích obrázků Lidské oko (z důvodu setrvačnosti) nevnímá jednotlivé obrázky, ale plynulý pohyb Počet.
Multimédia základní informace Co to jsou „multimédia“?   multi: více   média: tisk (text, obrázky), rozhlas (zvuk), televize (video), internet 
Inf Ztrátová a bezztrátová komprese zvuku. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
Inf Formáty zvukových souborů a videosouborů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Jak na Video do Powerpointu Marek Stehlík, ÚK PřF MU
NEPOČÍTAČE – DALŠÍ DIGITÁLNÍ PŘÍSTROJE. OBSAH 1) Počítače Počítače 2) Pojem „digitální“ Pojem „digitální“ 3) Využití dig. technologií ve spotřební elektronice.
Inf Mutlimédia. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
Mobilní telefony a tablety
Operační systém Windows
Rastrová grafika Základní termíny – Formáty rastrové grafiky.
MULTIMEDIÁLNÍ FORMÁTY
Ondřej Pavlas, Tomáš Karhut
Záznamová media Vaníčková Zdeňka 1.L.
Vlastnosti souborů Jaroslava Černá.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro multimédia
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
TVORBA VIDEA Pinnacle Studio Michal Přidálek 3ma
Opakování učiva pro 7. ročník
Počítače v běžném životě kolem
Opakování učiva pro 8. ročník
Můj mobilní telefon Nokia X2.
Transkript prezentace:

Mp4

Co je to? MP4 MP4 je multimediální kontejner. Je také známý pod názvem MPEG-4 Part 14, je tedy součástí MPEG-4 standardu. Jako jeho základ posloužil kontejner QuickTime od společnosti Apple. Je to moderní a otevřená alternativa k zastaralému AVI kontejneru. Oproti AVI může MP4 obsahovat menu, více titulků i zvukových stop a dokonce i 3D objekty. Umožňuje také bezproblémové streamování videa.multimediální kontejnerMPEG-4QuickTimeAppleAVIzvukových stop3Dstreamování videa

MP4 – Oproti AVI má MP4 trochu jiné možnosti v použití kompresí. Je to MPEG-1, MPEG-2 a MPEG-4 pro obraz a MP3 a AAC pro zvuk, tedy kompresní audiovizuální formáty skupiny MPEG. Mezi uživateli PC je velmi známá video komprese MPEG-4 part 2 (MPEG-4 ASP), které se drží například kodeky DivX a Xvid. Další známá video komprese je MPEG-4 part 10 (MPEG-4 AVC, H.264), kterou implementuje například kodér x264. Zvuková komprese AAC (Advanced Audio Coding) je potom definována standardem MPEG-2 part 7 a taky jako jedna z více formátů kompresí definovaných v standardu MPEG-4 part 3 - subpart 4. Formát titulkových stop Timed Text (TTXT) je potom definován v MPEG-4 part 17.

Typy pg network.com/direct/dbimage/ /MP4_Player.jpg Y6PyQHIyZMYaU

Mp4 a počítač Pro přehrávání MP4 na počítači se systémem Windows je možné použít mnoho přehrávačů a filtrů. Přehrávače, které nespolupracují se systémem DirectShow a umí přehrávat MP4, jsou například MPlayer a VLC media player nebo QuickTime Player. Jeden z nejpopulárnějších přehrávačů videa Media Player Classic má MP4 podporu také zabudovanou. Pro ostatní DirectShow přehrávače je nutné nainstalovat systémový MP4 splitter. Nabízí jej jako součást svých balíků například firmy Nero nebo 3ivx. Příkladem samotného MP4 splitteru je Haali Media Splitter, který kromě MP4 zvládá také formáty AVI, Ogg a Matroska. Jako DirectShow splitter lze také použít MP4/QuickTime splitter obsažený v Media Playeru Classic. Pro úspěšné přehrání videa je ale nutné nainstalovat také dekodéry videa a zvuku. DirectShow filtr ffdshow obsahuje dekodéry videa MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 ASP, MPEG-4 AVC, H.263 a dekodéry zvuku MPEG-1 (MP3), MPEG-4 (AAC) i AMR.MPlayerVLC media playerQuickTime PlayerMedia Player ClassicDirectShow3ivxHaali Media SplitterAVIOggMatroskaffdshowMPEG-1MPEG-2MPEG-4 ASPMPEG-4 AVCH.263MPEG-1MP3MPEG-4AACAMR MP4 je dnes často používáno pro ukládání HD videa v digitálních fotoaparátech (i kamerách). To ovšem přináší problémy při střihání, ale někdy i při prohlížení zaznamenaného HD videa - řada nových fotoaparátů i videokamer ho totiž ukládá v nějaké vlastní, ne zcela standardní variantě MP4. Jednou z nich je třeba AVCHD LITE.

O rozšíření MP4 do povědomí lidí se stará hlavně firma Nero, která tento formát používá pro ukládání videa s kompresí MPEG-4. A potom také firma Apple, která opouští své proprietární formáty (Sorenson, QuickTime) a přechází ke standardizovanému MPEG-4. Obě firmy si ale standardy upravují k obrazu svému. Nero používá pro titulky v rozporu s ISO formát VobSub, Apple začlenil do MP4 DRM systém FairPlay omezující práva uživatele multimediálních souborů. Existují ještě další úpravy MP4, které například umožňují použít Vorbis nebo AC-3 (Dolby Digital) kompresi zvuku v MP4 kontejneru. Samozřejmě všechny tyto úpravy jsou neoficiální a nedá se tedy očekávat jejich široká podpora.NeroAppleMPEG-4VobSubDRM FairPlayVorbis AC-3Dolby Digital Jedinou oficiální a rozšířenou modifikací MP4 je formát 3GPP (3GP, 3GP2) používaný v mobilních telefonech. Ten standardizuje pro obraz kompresi H.263, odvozenou od MPEG-4, a pro zvuk kompresi AMR používanou standardně pro přenos hovorů mezi mobilními telefony.3GPPH.263MPEG-4AMR

K tomu, abyste si naplno užili výhody všech vlastností, které formát MP4 a jím podporované multimediální funkce nabízí, je přehrávač JETT-8681 vybaven téměř dokonale. MP4-ka JETT GB disponuje velkým a kvalitním TFT displejem o velikosti 2,8 palců, na němž je prohlížení fotografií i sledování filmů velmi pohodlné. Velikost displeje MP4 přehrávače také oceníte při pohybu v menu či jiných aplikacích přehrávače, kdy je vše dostatečně velké a nepotřebujete tedy k práci s přehrávačem lupu. Velice módním, ale také praktickým způsobem je řešeno ovládání MP4 přehrávače. Na těle přístroje naleznete pouze jediné tlačítko - ostatní tlačítka jsou řešena pomocí dotykového ovladače. Stačí tedy pouze lehce klepnout na tlačítko zobrazené na displeji MP4-ky. Díky dotykové technologii MP4 přehrávače si tak výrobce mohl dovolit vybavit tento model velkým displejem zabírajícím takřka celou čelní stranu, což by při nutnosti umístění ovládacích tlačítek nebylo možné, nebo by kapesní přehrávač přeměnilo na malého obra. MP4 JETT 8681

MP4 JETT OBRÁZKY s?AUChyoZF6Nwe1AjJJwSo LHWepcUQmYCqXe- N4XfG6XI = &id=ccaf26e4ff39b1db8f6e e9be &id=d859701da22680de9f2c6fd d9 q= &id=8d8b51e01d8e7a0 0c9400d9e712b50c6 = &id=2d8e15355d58c668c 0e27ffa79f7f7b3