MEŠITA SHEIKH ZAYED ABU DHABI Mešita Sheikh Zayed je stavba v Abu Dhabi, hlavním městě Spojených arabských emirátů. Je to jedna z největších takových.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Týdenní dovolená v hotelu Emirates Palace v Abú Zabí stojí více, než vydělá průměrný Čech za celý život. I tak jistě stojí za to nahlédnout, za co je.
Advertisements

před tím velkým šílenstvím…
Martin Vildt Moskva a ruské památky.
Alexandria, perla Středomoří, je, jeden z nejdůležitějších egyptských přístavů, druhé největší město Egypta a hlavní město stejnojmenného guvernátu.
Asie Jihozápadní Asie.
Dolmabahce bylo sídlem šesti sultánů, od roku 1856 až do zrušení kalifátu v říjnu 1923, kdy byla založena Turecká republika..
Mekka a medina Hudba.
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
MILLAU (Francie) Nejvyšší most světa ..
..
STŘEDNÍ VÝCHOD.
Dubai.
Expo Science International 2013 Abu Dhabi 12th – 23th September 2013.
T U R E C K O ISTANBUL HAGIA SOPHIA.
Milánský dóm – Duomo di milano
Politická geografie III
Zeměpis pro 7. ročník Blízký východ Učebnice fraus
Zde vás seznámíme s pár památkami celého USA ( s t r u č n ě )
Největší stavba světa v Pekingu se otevírá.. Za pouhé čtyři roky byl navržen a postaven na původním hlavním mezinárodním letišti v Pekingu nový Terminál.
Stavba podle projektu firmy Atkins Middle East začala v roce Stavba podle projektu firmy Atkins Middle East začala v roce Základy budovy.
BIG BEN El Big Ben 150 let.
DUBAJ.
S Ý R I E SAMAAN.
Arabská říše Islám.
Toskánsko – Florencie I.
LONDON EYE LONDÝNSKÉ OKO.
RISK Náboženství.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s islámským náboženstvím.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Egyptské pyramidy.
Místo : Paríž Výška : 318 metrů Datum ukončení stavby : 1887
Spojené Arabské Perla luxusu, skvelých pláží, teplého more a arabského sveta. Emirát y.
Karolína Moravcová 7. Třída
Egyptské pyramidy.
Dějepis Mgr. Milan Šimek
Londýnské oko London Eye (Londýnské oko), nazývané také Millenium Wheel (Kolo Milenia) nacházi se v Londýně na břehu Temže, mezi mosty Westminster.
Číslo: Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Náboženství Autor: Mgr. Jiřina.
Sloni.
Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Istanbul - 15 mil. obyvatel, druhý visutý most přes Bospor mezi Evropou a Asií
Sedm divů světa.
Byzantské umění.
Ohnisko napětí současného světa
Socha se nachází v horní části Václavského náměstí.
STÁTY SVĚTA VNITŘNÍ USPOŘÁDÁNÍ.
Spojené arabské emiráty (SAE) je stát na Středním východě, rozkládající se v jihozápadní Asii na východě Arabského poloostrova při pobřeží Perského.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov AUTOR: Mgr. Alena Malíková NÁZEV:VY_32_INOVACE_20: Vlastivěda 5.ročník TEMA: Národní divadlo ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_JIHOZÁPADNÍ ASIE ROČNÍK: 7. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda.
Skoro neuvěřitelné fotky. 7,000 vysázených stromků tvoří kytaru na farmě v Argentině.
PEKING VELKÉ NÁRODNÍ DIVADLO W PEKINIE PEKINGSKÉ NÁRODNÍ VELKÉ DIVADLO SE NACHÁZÍ NA AENIDA CHAN, POBLÍŽ ZAKÁZANÉHO MĚSTA.
Anotace: Prezentace pro 7. ročník. K výkladu o Arabské říši a základech islámského náboženství. Slouží též k zápisu do sešitu a procvičení nových pojmů.
kaligrafie architektura vitráže arabesky Ká´ba v Mekce představuje počátek islámské architektury je pokračování předislámské architektury Po smrti Muhammada.
Střední východ Bahrajn Irák, Írán Jemen Katar Kuvajt Omán
Základní škola a mateřská škola Damníkov NAŠE MODERNÍ ŠKOLA
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
JOSEFOV (PRAHA) - městská čtvrť obklopená Starým Městem, pojmenovaná
Dobře se podívejte na tyto fotky
DUBAJ SPOJENÉ ARABSKÉ EMIRÁTY
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Mešita šejka Zayeda Abu dhabi.
Národní divadlo, jeviště, hlediště.
Základní škola, Hradec Králové
Dolmabahce Palace v tureckém Istanbulu, který se nachází na evropské straně
PEKING VELKÉ NÁRODNÍ DIVADLO W PEKINIE.
Největší stavba světa v Pekingu..
Arabská říše.
Dubaj Petr Ambrož 4.A.
Palác.
NeJVĚTŠÍ ZRCADLO SVĚTA.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Transkript prezentace:

MEŠITA SHEIKH ZAYED ABU DHABI

Mešita Sheikh Zayed je stavba v Abu Dhabi, hlavním městě Spojených arabských emirátů. Je to jedna z největších takových staveb na světě. Je pojmenována po emíru Sultan Zayed Al Nahyan,spoluzakladateli a prvním prezidentu Spojených arabských emirátů. Jeho hrob hrob se nachází v základech této mešity. Umřel v r Mešita byla oficiálně otevřena v měsíci ramadánu v r Pojme věřících, jeho čtyři minarety jsou 107 metrů vysoké, kupole nad modlitebním sále je ve výšce 70 m. Pro výstavbu byl použit velice kvalitní materiál, včetně 15 různých druhů mramoru a spousty zlata. V interiéru je 5000 m2 velký, ručně vyrobený koberec z Íránu. Váží 47 tun. Je považován za největší na světě. Také je zde největší lustr dovezený z Německa. Vysoký je 10 m a průměr má 15 m.