Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEZNAM PŘÍLOH Řešení obvodových plášťů: statické působení: nosné nenosné podle materiálů: vyzdívané,
Advertisements

STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Ztužující věnce ST14 Ing. Naděžda Bártová.
LEHKÁ NESILIKÁTOVÁ PREFABRIKACE
Zateplování rodinných domů
Pasivní dům Marek Švestka.
Kontrola TDI – laminátové podlahy
STROPY 225 Katedra pozemního stavitelství, Fakulta stavební Ostrava
dřevěné STROPY 225 Katedra pozemního stavitelství,
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
VIP – vakuové izolační panely Prezentace společnosti VIRTUAL, s.r.o. Připravil: Zdeněk Hastrman.
Podlahy Normativní základna Skladby vrstev Ing. Vladimír Veselý
STAVEBNICTVÍ Technologie
KONOPNÁ VLNA VE STAVEBNICTVÍ Zkušenosti a doporučené konstrukce Pořádá: Veletrh hospodářského využití konopí KONO- BUSINESS 2005 Přednášející: ing. David.
Stavitelství 2 Základy – spodní stavba
JAK NEJLÉPE IZOLOVAT DŮM
Dodatečné provádění tepelných izolací
stavebnictví POZEMNÍ STAVBY TEPELNÉ A ZVUKOVÉ IZOLACE STA 36
STAVEBNICTVÍ Technologie
Izolace proti vodě a zemní vlhkosti (materiály, vlastnosti, použití), technologie provádění, způsoby kontroly těsnosti.
PLOVOUCÍ PODLAHA kontrola TDI
SÁDROKARTONY Použití:- příčky - podhledy - suché podlahy
Stavebnictví Pozemní stavby HYDROIZOLACE (STA35) Ing. Libor Dubčák.
TDS HYDROIZOLACE PLOCHÝCH STŘECH – FÓLIOVÉ SYSTÉMY
Co to jsou stavební materiály (staviva)?
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Otvory v nosných stěnách
STAVEBNICTVÍ Dřevěné konstrukce a stavby Obklady STA3
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Podlahy a podlahové konstrukce.
TDI – Sádrokartonové příčky
S T R O P Y Z K E R A M I C K Ý C H P R E F A B R I K Á T Ů
TDI Kontaktní zateplovací systém
TDS – Stavební systém MEDMAX
Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_MATERIÁL HYDROIZOLACE_Z1
Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_UPEVŇOVACÍ PRVKY_Z2
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů materiálů, vodorovné.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dlažeb.
Izolace-tep. izolace v domov. rozvodech1 VY_32_INOVACE_478.
PLASTY. PVC – polyvinylchlorid odolný proti vodě, nevede el. proud ● Desky.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad druhů materiálů a jejich použití pro tepelné.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dřevěných podlah.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky plastů ve stavebnictví. všechny.
STROPNÍ PODHLEDY – VARIANTY A JEJICH OCEŇOVÁNÍ
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje montáž sádrokartonu pracovní postup při půdní vestavbě.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-19 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
ELEKTRO A VODOINSTALACE SÁDROKARTONOVÝCH KONSTRUKCÍCH.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky střešních plášťů a druhů krytin.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-20 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad zateplování staveb, jejich zásad a potřebného.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje popis obložení stěn a montáž pracovního postupu.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 25 AnotaceMateriály.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie zateplování staveb a povrchových.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch plochých střech.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_24-19 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorRobert.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Materiály na okna
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
podlahy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_16 Ing. Josef Kůra
VY_32_INOVACE_ Izolace-tep.izolace venkovních sítí.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Vytápění Rozvody dálkového vytápění
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
VY_32_INOVACE_ Izolace-zákl. informace.
všechny animace a obrázky - archiv autora
Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_DRUHY SÁDROKARTONU_Z2
Izolace na stavbě RADON.
Transkript prezentace:

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.

Účel tepelných izolací:  Šetření tepelnou energií, dosažení co nejnižší spotřeby na vytápění Zateplovací systémy se skládají z:  Tepelně izolační vrstvy  Krycí vrstvy  Těsnícího materiálu  Materiálu pro úpravu vnějších nebo vnitřních povrchů Zateplovací systémy se skládají z:  Tepelně izolační vrstvy  Krycí vrstvy  Těsnícího materiálu  Materiálu pro úpravu vnějších nebo vnitřních povrchů  Tepelné izolace novostaveb a dodatečné izolace starších budov  Konstrukce je nutné izolovat v místech, kde vzniká tepelný most  Tepelný most vzniká v místech konstrukce, kde se nachází hmota, která lépe vede teplo, potom se na tomto místě sráží vlhkost a tvoří se plíseň  K zabránění tepelných mostů se používají tepelně izolační desky  Tepelné izolace novostaveb a dodatečné izolace starších budov  Konstrukce je nutné izolovat v místech, kde vzniká tepelný most  Tepelný most vzniká v místech konstrukce, kde se nachází hmota, která lépe vede teplo, potom se na tomto místě sráží vlhkost a tvoří se plíseň  K zabránění tepelných mostů se používají tepelně izolační desky

Tepelné izolace podzemních částí budov  Používají se proti pronikání chladu z terénu  Jedná se o podlahy v suterénu nebo nad nevytápěnými místnostmi  Postup tepelně izolační vrstvy:  Podkladní beton  Hydroizolace  Tepelně izolační desky  Betonový potěr min. 40 mm Tepelné izolace podzemních částí budov  Používají se proti pronikání chladu z terénu  Jedná se o podlahy v suterénu nebo nad nevytápěnými místnostmi  Postup tepelně izolační vrstvy:  Podkladní beton  Hydroizolace  Tepelně izolační desky  Betonový potěr min. 40 mm Tepelné izolace podlah a stropů  Zlepšuje kročejovou neprůzvučnost  Jako materiál se používá pěnový polystyren, který má značnou odolnost proti zatížení  Rohože z minerální, skleněné nebo čedičové vlny – pokládají se na nosnou konstrukci Tepelné izolace podlah a stropů  Zlepšuje kročejovou neprůzvučnost  Jako materiál se používá pěnový polystyren, který má značnou odolnost proti zatížení  Rohože z minerální, skleněné nebo čedičové vlny – pokládají se na nosnou konstrukci

Tepelné izolace stěn  U příček a podhledů zajišťuje ochranu proti hluku a požární bezpečnost  Příčky jsou stavěny z ocelových profilů nebo dřevěných hranolů  Mezi ně se vkládají tepelně izolační desky  Stěna se dokončí přivrtáním sádrokartonových desek  Venkovní zdi se zateplují většinou sádrokartonovými deskami, v dnešní době s tloušťkou i 20 cm, sádrokarton se zapraví lepidlem s perlinkou, nanese se omítka Tepelné izolace stěn  U příček a podhledů zajišťuje ochranu proti hluku a požární bezpečnost  Příčky jsou stavěny z ocelových profilů nebo dřevěných hranolů  Mezi ně se vkládají tepelně izolační desky  Stěna se dokončí přivrtáním sádrokartonových desek  Venkovní zdi se zateplují většinou sádrokartonovými deskami, v dnešní době s tloušťkou i 20 cm, sádrokarton se zapraví lepidlem s perlinkou, nanese se omítka

Tepelné izolace střech  Tepelná izolace se vkládá mezi krokve – používají se desky z minerální vlny, jejich tloušťka je o něco nižší než krokve – s provětrávanou mezerou, nebo se jejich tloušťka rovná výšce krokve bez provětrávání. Nejprve se připevní parozábrana a potom se provede podhled palubkami nebo sádrokartonovými deskami  Tepelná izolace se pokládá na bednění, které je přibité na krokvích  Ploché střechy se izolují deskami z minerální vlny se zvýšenou únosností, na betonový nebo dřevěný podklad se položí desky, na to se natavuje asfaltový lepenkový pás, dnes se používají folie – např. Pochůzný či nepochůzný Fatrafol. Tepelné izolace střech  Tepelná izolace se vkládá mezi krokve – používají se desky z minerální vlny, jejich tloušťka je o něco nižší než krokve – s provětrávanou mezerou, nebo se jejich tloušťka rovná výšce krokve bez provětrávání. Nejprve se připevní parozábrana a potom se provede podhled palubkami nebo sádrokartonovými deskami  Tepelná izolace se pokládá na bednění, které je přibité na krokvích  Ploché střechy se izolují deskami z minerální vlny se zvýšenou únosností, na betonový nebo dřevěný podklad se položí desky, na to se natavuje asfaltový lepenkový pás, dnes se používají folie – např. Pochůzný či nepochůzný Fatrafol.

Tepelné izolace potrubí  Izolace vzduchotechnických kanálů a potrubí je řešeno lamelovými rohožemi, které zajišťují rovnoměrnou tloušťku izolace i pevnost v tlaku  Izolační trubicí se obalují trubky, jsou vyztuženy hliníkovou folií a samolepícím spojem v místě proříznutí, jejich aplikace je velmi jednoduchá Tepelné izolace potrubí  Izolace vzduchotechnických kanálů a potrubí je řešeno lamelovými rohožemi, které zajišťují rovnoměrnou tloušťku izolace i pevnost v tlaku  Izolační trubicí se obalují trubky, jsou vyztuženy hliníkovou folií a samolepícím spojem v místě proříznutí, jejich aplikace je velmi jednoduchá

Úspora energií na topení Místo v konstrukci, kde se sráží vlhkost Minimálně 40 mm Desky z minerální vlny Použité zdroje: archiv autora