NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP Pelhřimov 19.11.2012 Jihlava.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vysokorychlostní tratě z pohledu přepravního marketingu
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Územně analytické podklady obce s rozšířenou působností Děčín
Územně analytické podklady
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
ÚZEMNÍ PLÁN - VÝROK A ODŮVODNĚNÍ
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Zhodnocení potřeby vymezení nových zastavitelných ploch Bc. Josef Velíšek Odbor regionálního rozvoje KÚPK.
ÚSES v Zásadách územního rozvoje JMK
Veřejné projednávání PÚR ČR září  Byl zpracován na základě § 32 zákona č.183/2006 Sb. V souladu s tímto ustanovením: ◦ stanoví republikové.
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví Název předmětu:Pozemní stavby Název a ID tématu:Vhodné a méně vhodné staveniště (STA20) Zpracoval: Ing.
VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI PILÍŘŮ ROZBORU UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Ostrava Ing. Jiří Hon.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
RNDr. Jiří Kocián, RNDr. Josef Glos AGERIS s. r. o. Jeřábkova 5, Brno
ÚAP – datový model Jihomoravského kraje RNDr. Josef Glos AGERIS. s.r.o. Jeřábkova 5, Brno Tel., fax.: ,
Dotace na míru starostům příležitosti pro obce prosinec 2014 prosinec 2014.
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června 2014 Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje výjezdní výrobní výbor obce.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Klára Dostálová, náměstkyně pro řízení sekce regionálního rozvoje Ing. Tomáš Sklenář, ředitel odboru územního plánování.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Obec Tisá Program rozvoje. PROČ ? Zákonná povinnost Požadavek občanů Dané předpoklady obce.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP PELHŘIMOV Jihlava.
Územní studie silnice II/380 Sokolnice - Čejč Vstupní jednání s obcemi, ORP, úřady územního plánování a stavebními úřady Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
Územně analytické podklady Seminář pro pracovníky stavebních úřadů a úřadů územního plánování Jihomoravského kraje Brno, Ing. arch. Zita Řehůřková.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
2. setkání pracovní skupiny „Život v obcích“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Výhodná geografická poloha.
Vodní režim krajiny v územním plánování Petr Birklen AOPK ČR.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Jana Hurníková Metodická porada k 2. úplné aktualizaci ÚAP Praha, 8. března 2012 Analýza určení a zobrazení problémů k řešení v.
Návrh 2. úplné aktualizace Pořizovatel a zhotovitel : Městský úřad Moravské Budějovice, oddělení výstavby a územního plánování Prezentace - Krajský úřad.
Veřejně prospěšné stavby a opatření vymezená v ZÚR LK a jejich promítnutí do ÚPD obcí Krajský úřad Libereckého kraje Odbor územního plánování a stavebního.
1 Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního.
PÚR – aktualizace č. 1 SOB6 – Krušné hory Důvody vymezení Rozvíjet rekreační potenciál pro ČR (Sasko) Omezit zvýšenou míru znečištění životního prostředí.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAP ORP HUMPOLEC Krajský úřad Vysočina.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP Náměšť nad Oslavou Krajský úřad kraje Vysočina Příloha č. 3.
OÚPSŘ NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo (na příkladu 1. úplné aktualizace ÚAPo) ORP Chotěboř Krajský úřad Kraje.
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY 3. ÚPLNÁ AKTUALIZACE ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ A STAVEBNÍHO ŘÁDU KÚ ÚK.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP JIHLAVA Jihlava.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo Havlíčkův Brod , Krajský úřad Kraje Vysočina, Jihlava.
2. setkání pracovní skupiny „Životní prostředí“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Zvyšování podílu separovaného.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo SO ORP Bystřice nad Pernštejnem Jihlava Příloha č. 3.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo Nové Město na Moravě KrÚ Kraje Vysočina Příloha č. 3.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo pro správní obvod ORP Třebíč Jihlava Příloha č. 3.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí AKTUALITY Jana Hurníková, Milan Pachta.
Ú Z E M N Í S T U D I E Ú V O Z O V Á A K E B Z D I N C E
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
Stavby v nezastavěném území
Územní studie silnice II/416 Žatčany – Slavkov u Brna
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo
Autor: Bc. Martin Dědič Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Žák, CSc.
ZÚR JMK zásady pro aplikaci Krajský úřad Jihomoravského kraje seminář
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Evidence závazných stanovisek – webová aplikace
Výsledky projednávání
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR
ZÁSADY ÚZEMNÍHO ROZVOJE PLZEŇSKÉHO KRAJE
Územně analytické podklady
Aktualizace ZÚR PK Krajský úřad Plzeňského kraje
Transkript prezentace:

NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP Pelhřimov Jihlava

Rozpracovaný návrh problémového výkresu návrh 2. úplné aktualizace ÚAPo - ORP Pelhřimov

NÁVRH LEGENDY PROBLÉMOVÉHO VÝKRESU návrh 2. úplné aktualizace ÚAPo - ORP Pelhřimov

ROZPRACOVANÝ NÁVRH RURÚ – Město Pelhřimov návrh 2. úplné aktualizace ÚAPo - ORP Pelhřimov ZDŮVODNĚNÍ PROBLÉMŮ K ŘEŠENÍ Určení problémů k řešení v ÚPD Závady urbanistické, dopravní, hygienické a enviromentální Závady urbanistické sVTLxnPZ - Stávající vedení vysokotlakého VTL plynovodu křižuje návrh plochy změn sVTLxsZU - Stávající vedení vysokotlakého VTL plynovodu křižuje stávající zastavěné území Střety urbanistických záměrů nZVNxnPZ - Návrh nadzemního vedení ZVN křižuje návrh plochy změn nZVNxsZU - Návrh nadzemního vedení ZVN křižuje stávající zastavěné území nVVNxsZU - Návrh nadzemního vedení VVN křižuje stávající zastavěné území nEVxsZU - Návrh koridoru elektrického vedení křižuje stávající zastavěné území Střety dopravních záměrů nS1xsZU - Návrh plochy dopravy silnice I. třídy křižuje stávající zastavěné území

návrh 2. úplné aktualizace ÚAPo - ORP Pelhřimov ROZPRACOVANÝ NÁVRH RURÚ – Město Pelhřimov SWOT ANALÝZAVYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI

ROZPRACOVANÝ NÁVRH RURÚ – Obec Košetice návrh 2. úplné aktualizace ÚAPo - ORP Pelhřimov Určení problémů k řešení v ÚPD Závady urbanistické, dopravní, hygienické a enviromentální Závady dopravní sS2/sZU - Stávající silnice II. třídy zatěžuje exhalacemi stávající zastavěné území Střety urbanistických záměrů nPZosZPF - Návrh plochy změn zasahuje do stávající I. a II. třídy ochrany nPZosUAN - Návrh plochy změn zasahuje do stávajícího území s archeologickými nálezy nPZosKR - Návrh plochy změn zasahuje do stávající krajinářské hodnoty zásadní nPZosKP - Návrh plochy změn zasahuje do stávajícího území nemovité kulturní památky nPZosLE - Návrh plochy změn zasahuje do stávající plochy lesa nPZosUUK - Návrh plochy změn zasahuje do stávajícího území s esteticky i historicky cennou urbanistickou kompozicí

návrh 2. úplné aktualizace ÚAPo - ORP Pelhřimov SWOT ANALÝZAVYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI ROZPRACOVANÝ NÁVRH RURÚ – Obec Košetice

KOMENTÁŘ K VYBRANÝM PROBLÉMŮM PROBLÉMY K ŘEŠENÍ ROZDĚLENY PO OBCÍCH PROBLÉMY K ŘEŠENÍ ROZDĚLENY PODLE ŘEŠITELNOSTI V ÚPD návrh 2. úplné aktualizace ÚAPo - ORP Pelhřimov V současně zpracovávané 2. aktualizaci ÚAP ORP Pelhřimov nejsou nově identifikovány střety a závady, které by vyžadovaly jejich zapracování příp. by vyžadovaly úpravu ZÚR Kraje Vysočina.

návrh 2. úplné aktualizace ÚAPo - ORP Pelhřimov POŽADAVKY NA ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU Požadavky na zadání územního plánu: Požadavky na řešení dle ÚAP – Město Pelhřimov Z ÚAP pro řešení ÚP vyplývá následující: Respektovat limity využití území: silnice I., II., a III. třídy včetně OP; železniční dráha celostátní ČD č. 224 včetně OP; síť kanalizačních, vodovodních a plynovodních tras a vedení včetně OP a bezpečnostních pásem; nadzemní a podzemní vedení VN, VVN a ZVN včetně OP; komunikační vedení a reléové trasy; zájmy armády – letový koridor; ÚSES, VKP, památné stromy, lesy včetně OP, OOP vodních zdrojů, ZÚ včetně aktivní zóny, skládky, poddolovaná území, staré zátěže území, zdroje znečištění, I. a II. třída ZPF; značené cyklotrasy a cyklostezky, turistické trasy; nemovité kulturní památky a jejich OP, vyhlášené území MPR a jeho OP; ostatní limity v území (OP hřbitova, zastavěné území, apod.); Zohlednit záměry ze ZÚR Kraje Vysočina: obchvat silnic I. třídy - I/19 a I/34; zlepšení silničního spojení Pelhřimov – Jihlava – úpravy silnice II. třídy II/602; zlepšení silničního spojení Pelhřimov – Čechtice – úpravy silnice II. třídy II/112; zlepšení silničního spojení Pelhřimova a Pacova na D1 – MÚK Hořice; nové vzdušné vedení trasy ZVN 400 kV Kočín – Mírovka; ochrana MPR Pelhřimov; upřesnění regionálního ÚSES – RBK 420 a 421; Zohlednit záměry z platného ÚPD města Pelhřimova Zohlednit záměry z ÚPD sousedních obcí Respektovat RURÚ Vytvořit územní podmínky pro využití silných stránek a příležitostí: Technická infrastruktura města a některých m.č., kvalitní dopravní napojení (blízkost dálnice, silnice I. a II.třídy, železnice, existence městské hromadné dopravy), dostatek zastavitelných ploch pro bydlení, výrobu, existence zdravotnictví, školství, kultury, vysoká intenzita bytové výstavby, rozvoj cestovního ruchu, rozvoj služeb, rekreační potenciál Vytvořit územní podmínky pro řešení slabých stránek a hrozeb: Zhoršená kvalita ovzduší vzhledem k průjezdu silniční dopravy a vzhledem k existenci zdroje znečištění, výskyt starých ekologických zátěží, ohrožení zastavěného území záplavami, chybí infrastruktura v místních částech

návrh 2. úplné aktualizace ÚAPo - ORP PELHŘIMOV DOTAZY

DĚKUJI ZA POZORNOST Městský úřad Pelhřimov odbor výstavby Ing. František Souček Tel.: Jihlava