Období vzniku: duben 201262_inovace_OV.8.28 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a společnost, výchova k občanství, poštovní poukázka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Platit se dá i jinak než penězi
Advertisements

Finanční trhy Finanční trh – specifický trh se specifickým zbožím = penězi Struktura Peněžní trh – především krátkodobé vklady a úvěry (do 1 roku) Kapitálový.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství
Internetová učebna pro nelékařské zdravotnické pracovníky,
Ponoř se do modra ….
ČÍNSKÉ PŘÍSLOVÍ.
Ekonomická gramotnost
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
Číslo v digitálním archivu školy
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.04 Anotace: Prezentace je zaměřena na vyplňování jednoduchých tiskopisů. Vysvětluje účel podacího lístku a poštovních poukázek.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet Datová schránka VY_32_INOVACE_06 Sada 12 Základní škola T. G.
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
Evidence pošty Spisová služba Podatelna Renata Pavelková, Marek Urban Skalský Dvůr
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Internetová úschovna Cvičení Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Hotovostní a bezhotovostní platební styk 1) Význam a formy platebního styku, klady a zápory 2) Hotovostní platební styk 3) Bezhotovostní platební styk.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_20.
Šablona:III/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_127 Jméno autora:Ing. Yvona Špílová Třída/ročník:2. ročník M/02 Obchodní akademie Datum vytvoření:11/2012.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: březen.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_03C3 AutorIng. Helena Svršková Období vytvořeníZáří 2012.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
 Majitel účtu dá bance příkaz, aby provedla platbu z jeho účtu na jiný účet  Účet příjemce může být u téže banky nebo u kterékoli jiné banky  Příkaz.
Poštovní poukázky.
Vyplňování jednoduchých tiskopisů Zpracovala: Mgr
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 3.18 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Internet – E. pošta Typ: DUM - kombinovaný.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český – 1. stupeň Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_05_16.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK256.
Internet ale velmi výrazně slouží i pro komunikaci, přičemž jednoznačně nejpoužívanějším komunikačním prvkem je . Význam slova lze přeložit.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
1. Jak čerstvých vod jelen žádá | v čas unavení svého, | tak má duše | vždycky ráda chce mít Ducha svatého; | neb bez jeho pomoci | nemáme žádné moci,
Elektronická pošta Autor: Eva Trávníčková, ZŠ Gabry a Málinky Štítná nad Vláří Informatika 5. ročník.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK224.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
94.1 Dopis, adresa Jaké dopisy vidíš na obrázcích? Kdo je odeslal?
DUM I. / 13. pohlednice Bc. Zdeněk Klíma. Pohlednice.
FINANČNÍ GRAMOTNOST NAKLÁDÁNÍ S PROSTŘEDKY NA BĚŽNÉM ÚČTĚ HOTOVOSTNÍ VKLADY.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S1_10.
ÚŘADY VE MĚSTECH Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Důležité budovy města - pošta VY_32_INOVACE_1C_06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Marcela Zahrádková NÁZEV:VY_62_INOVACE_01B_14_Hotovostní placení TEMA:Finanční.
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/13_POŠTA Téma: Pošta Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Období vzniku: květen _inovace_FG.9.69 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a svět práce, finanční gramotnost, hra aktivity-pojmy.
PRACOVNÍ SMLOUVA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_09_PRACOVNÍ SMLOUVA Téma: OBČANSKÁ.
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Český jazyk 5 Autor: Mgr. Lenka Radošová Volné psaní na téma:
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
ZPŮSOBY PLACENÍ – platební styk
VY_62_INOVACE_ – Vedení účtů a platební styk Autor
Název školy: Základní škola Městec Králové
TISKOPISY JEDNODUCHÉ KOMUNIKAČNÍ ŽÁNRY
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Inf Elektronická komunikace
  Název: VY_32_INOVACE_EV_8A_4M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor: Mgr. Jolana Lásková Ročník: 8. Tematický.
ZÁKLADY OBCHODNÍ KORESPONDENCE
Výchova k občanství Právní základy státu – státní občanství
Platby ve fiktivní firmě
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Peníze, Bankovní účet, internetové.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost - Platit se dá i jinak než penězi.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

PŘÍPRAVA ZÁSILKY PRO INTERNETOVÝ OBCHOD
VŠE O PENĚZÍCH..
DRUHY PLATEB.
Transkript prezentace:

Období vzniku: duben _inovace_OV.8.28 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a společnost, výchova k občanství, poštovní poukázka

Anotace: Žáci se naučí správně vyplňovat složenku – poštovní poukázku tak, aby dokázali v reálném světě svých znalostí běžně využívat.

Tohle jsou nejběžnější a nejpoužívanější složenky, se kterými se můžeš na poště setkat úkol

Tato složenka slouží k tomu, když chceš poslat někomu peníze. Ten, komu jej posíláš, najde ve své schránce jinou složenku, na které bude napsána částka, kterou mu posíláš a on s ní půjde na poštu a dostane peníze (musí se prokázat občanským průkazem). Zde posílá pan Novák panu Dvořákovi 1000,- korun. Zpět na všechny složenky

Tahle složenka slouží k tomu, když posíláš někomu balík a on jej chce zaplatit až při převzetí. Ve schránce najde složenku a hlášení o balíku na poště. Musí jít na poštu se složenkou, prokázat se občankou a zaplatit. Poté mu na poště dají balík. Pan Novák posílá panu Dvořákovi balík v hodnotě 1000,- korun. Zpět na všechny složenky

Tahle složenka slouží k tomu, když posíláš peníze osobě, nebo firmě na jejich účet. Pan Novák posílá peníze na účet firmě ČEZ Zpět na všechny složenky

Tahle složenka slouží k tomu, když chceš poslat balík na dobírku, ale peníze od příjemce chceš poslat rovnou na účet. Pan Novák posílá na dobírku balík v hodnotě 1000,- korun panu Dvořákovi a peníze chce prostřednictvím pošty poslat na svůj účet. Zpět na všechny složenky

Hlavním posláním podacího lístku je to, že v případě ztráty dopisu, balíku, zkrátka každé poštovní zásilky je možné žádat poštu o dohledání zásilky, případně žádat o proplacení hodnoty zásilky poštou. Pan Novák chce mít jistotu, že když se zásilka pro pana Dvořáka ztratí, může žádat poštu o odškodnění. Zpět na všechny složenky

Pokud chcete mít jistotu, že zásilka, balík došly, vyplňte dodejku a dostanete zprávu o tom, že zásilka skutečně došla na místo. Panu Novákovi přijde zpráva, že pan Dvořák doporučený dopis od pana Nováka skutečně dostal. Zpět na všechny složenky

Úkol pro každého. Učitel rozdá všem žákům všechny typy složenek, které jsme si zde představili a vaším úkolem bude všechny složenky správně vyplnit. Posílejte balíky, doporučené dopisy, obyčejné dopisy i peníze tak, abyste si vyzkoušeli co nejvíce variant při vyplňování složenek. Ukonči prezentaci Zpět na složenky

Zdroje