Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_ZADANKA_NA_INVENTAR_CATERING_PREZE NTACE_10 Název školyStřední škola služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové Ročník3. Vzdělávací oblastOdborné vzdělávání Vzdělávací oborStolničení Tematický okruhSpolečenská setkání TémaŽádanka na inventář, catering Jméno autoraBc. Jaroslav Hrůza Vytvořeno dne Metodický popis (anotace)Prezentace vytvořená v programu MS Powerpoint seznamuje žáky s vytvořením žádanky na inventář a vysvětluje výraz catering. Prezentaci lze uložit rovněž ve formátu PDF a poskytnout ji žákům k jejich mimoškolnímu vzdělávání. ŽÁDANKA NA INVENTÁŘ, CATERING
ŽÁDANKA NA INVENTÁŘ, Žádanka na inventář Sestavujeme dle: počet hostů, skladba pokrmů a nápojů, způsob obsluhy, druh hostiny Obsahuje: název a datum hostiny, datum vypůjčení a vrácení, odpovědná jména, počet hostů, kontakt Žádáme o 10% více inventáře
ŽÁDANKA NA INVENTÁŘ, Žádanka na inventář Žádáme o inventář pro hosta i pro obsluhu Žádanka může být jedna, rozdělena na více částí nebo více žádanek Používáme přesné odborné názvy Rozdělení žádanky: - Prádlo (ubrusy, multony, naprony, šerpy, ubrousky, příručníky, utěrky atd.)
ŽÁDANKA NA INVENTÁŘ, Rozdělení žádanky: - Sklo (pivo, víno, nealko, WD, A, D, džbány, karafy) - Příbory - Porcelán (pokrmy, káva) - Kovový inv. (mísy, sosíry, naběračky apod.) - Pomocný inv. (tácy, plata, k servisu nápojů – víno,káva) - MSI a výzdoba
CATERING Catering Služba mimo dům /rauty, bankety, zahradní slavnosti,aj./ Cateringové společnosti – nabízejí své služby V ČR velký nárůst, např.: MAXIMUM party service, Perfect Catering, Golem, spol. s r.o. HK - Duran Grill, Aldis, catering-rauty.cz, partyservis98, Adalbertinum a další restaurace a hotely – dle přání a možností
CATERING Cateringové služby půjčování inventáře pronájem pracovní síly výroba pokrmů rozvoz pizzy a jiných pokrmů, dnes i nápoje kombinace /inventář, prac. síla, výrobky kuchyně a cukrárny, nápoje/ - nejlepší, je kompletní služba
CATERING Cateringové služby pronájem pracovní síly do domácnosti /např.: číšník/ pracovní síla /kuchař, číšník, barman/ do domu + dovoz hotových pokrmů, nebo výroba přímo na místě Místa konání akcí: hrady, zámky, soukromé firmy, objekty, domácnosti, zahrady, koupaliště, přehrada, aj.
CATERING Cateringové služby Cena je otázkou nabídky a poptávky Zahrnuje veškeré náklady s touto službou spojené / pracovní síla, inventář, výroba, doprava, omezené pracovní podmínky, výzdoby/ Přesná, jasná domluva s HO
CATERING Cateringové služby Nutné dodržovat zásady hygieny HACCP: - auta s chlazením - roztříděný pracovní inventář a zařízení - převoz pokrmů a inventáře zvlášť - převoz zaměstnanců, profesní oblečení a osobní hygiena - tekoucí voda, toalety, odpadky apod.
Použité zdroje Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora
Použité obrázky