Pracovní setkání středních škol k připravovanému individuálnímu projektu z OP VK Finanční příprava projektu 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Finanční aspekty projektů šablon.
Advertisements

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
1 Finanční aspekty projektové žádosti Seminář pro žadatele Praha 9. června 2011.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZPŮSOB FINANCOVÁNÍ A ZPŮSOBILÉ VÝDAJE.
Sociální ekonomika a účetnictví v sociálních podnicích „Sociální podnikání jako efektivní nástroj snižování nezaměstnanosti“, CZ.1.07/3.2.05/ Vzdělávací.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (zpracování rozpočtu grantového projektu)
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu Rozpočet projektu Seminář pro žadatele – 3. výzva oblast podpory
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu Rozpočet projektu Seminář pro žadatele – 5. výzva oblast podpory
Petra Němcová Finanční rámec grantových projektů z OP VK, zaměření na oblast podpory 3.2 ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Praha, 15. února 2016 Seminář pro žadatele.
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Název kapitoly Název podkapitoly Text Výzva Budování kapacit pro rozvoj škol I. Praha, 12. února 2016 Seminář pro žadatele.
Finanční řízení 6. října Obsah  Financování ex-ante  Způsobilé výdaje  Přímé náklady dle kapitol  Nepřímé náklady  Účetnictví a dokladování.
Seminář pro příjemce finanční podpory z OP VK Způsobilé a nezpůsobilé výdaje Jihomoravský kraj Oddělení evropských dotací Březen 2009.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Způsob financování GP a způsobilé výdaje. Financování GP  Celková výše dotace: 100 % celkových způsobilých výdajů  Podíl EU: 85 %  Podíl SR: 15 % 
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 13. výzva IROP INDIVIDUÁLNÍ OVĚŘENÍ POTŘEB FINANCOVÁNÍ Praha.
Zařízení kapitola rozpočtu 3 Jiří Haken 1.
Seminář pro žadatele o finanční podporu - Výzva č. 51 Finanční řízení 1.
1 Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Finanční část projektu Operační program Vzdělávání.
1 Finanční část projektu Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (rozpočet grantových projektů) (seminář pro žadatele.
1 Finanční řízení Ing. Jana Literová. Obsah Rozpočet projektu Nepřímé náklady Nezpůsobilé výdaje 2.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (zpracování rozpočtu grantových projektů)
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
1 Finanční řízení Ing. Jana Čandová. Obsah Rozpočet projektu Nepřímé náklady Nezpůsobilé výdaje 2.
IV. Finanční řízení Rozpočet projektu Nepřímé náklady Nezpůsobilé výdaje Ing. Petra Kalinová 1.
Veřejná podpora v rámci OP VK Seminář pro žadatele 6. února 2012.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (zpracování rozpočtu globálních projektů)
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář k výzvě OP LZZ č. 89 – Finanční část Mgr. Lucie Kučerová, Bc. Karel Ritschel oddělení hodnocení.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Odbor regionálního rozvoje oddělení grantů Jana Patočková 20. června 2012 Tento seminář je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Způsob financování GP a způsobilé výdaje Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK, oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Liberec.
UNIVERZITNÍ INSTITUT SEMINÁŘ K OP VK VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ DOPORUČENÍ PRO PŘÍPRAVU PROJEKTŮ Zlín, budova VTP, 1. července 2009.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Workshop pro příjemce – 3. výzva Tato prezentace je spolufinancována.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Veronika Kamenická Finanční rámec grantových projektů z OP VK pro prioritní osy 1 a 3, oblasti podpory 1.1, 1.3 a 3.2 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Sál zastupitelstva Královéhradeckého kraje, 23
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Seminář pro žadatele Výzvy 2. GG OP VK - Finanční část
seminář pro žadatele 4. května 2011
2. Výzva OP Finanční část Ondřej Nauš.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
1.Výzvy 2. GG OP VK - Finanční část
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Finanční rámec grantových projektů oblast podpory 3.2 (3. výzva)
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Transkript prezentace:

Pracovní setkání středních škol k připravovanému individuálnímu projektu z OP VK Finanční příprava projektu 1

2 OBSAH: 1.Forma financování 2.Rozpočet projektu, způsobilost výdajů, kapitoly rozpočtu 3.Kap. 3 Zařízení a vybavení, kap. 6 Stavební úpravy 4.Křížové financování 5.Nepřímé náklady 3

1. Forma financování podpora formou nevratné finanční pomoci (dotace); první zálohová platba ve výši 10 % schváleného rozpočtu způsobilých výdajů projektu druhá ex ante platba ve výši 20 % schváleného rozpočtu způsobilých výdajů projektu (po třech měsících realizace) podm. předložení a schválení finančního plánu na následující 4 měsíce (nejpozději do konce 3. měsíce od zahájení realizace projektu) vyúčtování min. 60% celkové poskytnuté dotace do konce první poloviny realizace projektu výše finanční podpory  100 % způsobilých výdajů projektu (85 % ze zdrojů ESF a 15 % ze státního rozpočtu ČR) 3

2. Rozpočet projektu, způsobilost výdajů, limity kapitol ROZPOČET PROJEKTU podrobně zpracovaný rozpočet je nedílnou součástí projektové žádosti je třeba, aby vycházel z reálných hodnot a byl přesný, komplexní, přiměřený a přiřaditelný ke konkrétním aktivitám, přípravě a sestavování rozpočtu je nutné věnovat dostatečnou pozornost !!! (  nelze navyšovat, omezenost změn rozpočtu) musí obsahovat pouze způsobilé výdaje 4

2. Rozpočet projektu, způsobilost výdajů, kapitoly rozpočtu ZPŮSOBILOST VÝDAJŮ mohou být financovány pouze způsobilé výdaje vzniklé nejdříve dnem akceptace Rozhodnutí o poskytnutí dotace z OP VK podrobný výčet způsobilých a nezpůsobilých výdajů projektu včetně jednotlivých kritérií způsobilosti je uveden v Příručce pro žadatele o finanční podporu z OP VK, verze 9 5

2. Rozpočet projektu, způsobilost výdajů, kapitoly rozpočtu KAPITOLY ROZPOČTU  rozpočet se člení na dílčí položky, které jsou řazeny do jednotlivých kapitol: 1.Osobní náklady 2.Služební cesty zahraniční 3.Zařízení 5.Nákup služeb 6.Stavební úpravy 7.Přímá podpora 8.Náklady vyplývající přímo ze smlouvy 10.Nepřímé náklady 6

2. Rozpočet projektu, způsobilost výdajů, kapitoly rozpočtu KAPITOLY ROZPOČTU  limity kapitol Pro některé kapitoly je stanoven limit podílu výdajů na celkových způsobilých výdajích, jedná se o následující kapitoly a limity:  Podíl kapitoly 3 Zařízení nesmí překročit 40 % celkových způsobilých výdajů projektu;  Podíl kapitoly č. 5 Nákup služeb nesmí překročit 49 % CZV projektu;  Podíl kapitoly č. 7 Přímá podpora nesmí překročit 20 % CZV projektu. Ostatní kapitoly nemají žádný limit stanovený. 7

2. Rozpočet projektu, způsobilost výdajů, kapitoly rozpočtu OSOBNÍ NÁKLADY: osobní výdaje musí být přiměřené, tj. nesmí přesahovat výši v místě realizace, čase a oboru obvyklou  viz Metodický dopis č. 4.4 Doporučení pro stanovení rozmezí mezd/platů v projektech OP VK platný od , účinný od max. 1,0 úvazku u jednoho zaměstnavatele, výjimka u pedagogických pracovníků  navýšení na 1,5 úv. (v rámci projektu max. 1,0 úv.) 8

3. Kapitola 3 rozpočtu Zařízení a vybavení (max. 40 % CZV)  Metodický dopis č. 23 Obvyklé ceny zařízení a vybavení platný od vybaveni Nehmotný majetek do Kč za kus -software, know-how, licence atd. Dlouhodobý nehmotný majetek (nad Kč za kus) -software, know-how, licence v PC nad 60 tis. Kč/ks, -jedná se o investiční majetek, který není součástí křížového financování 9

3. Kapitola 3 rozpočtu - Zařízení a vybavení (max. 40 % CZV) Drobný hmotný majetek do Kč za kus -výukový a spotřební materiál, nákup PC sestav, notebooků, tiskáren, multifunkčních zařízení, mobilů, dataprojektorů a dalšího vybavení a zařízení výhradně k realizaci projektu, -nábytek nelze zahrnout, patří vždy do KF bez ohledu na PC !!! Použitý drobný hmotný majetek Nájem zařízení, operativní leasing Daňové odpisy Výdaje na opravy a údržbu Křížové financování 10

3. Kapitola 6 rozpočtu - Stavební úpravy  úpravy prováděné za účelem usnadnění přístupu a pohybu osob se zdravotním postižením nebo úpravy výukových, tréninkových či pracovních prostor používaných k realizaci aktivit s cílovou skupinou lze provádět pouze na majetku příjemce či partnerů, nikoliv majetku v pronájmu Drobné stavební úpravy -výdaje nesmí přesáhnout částku za všechny dokončené stavební úpravy v jednom zdaňovacím období v úhrnu Kč za každou jednotlivou účetní položku majetku Stavební úpravy v rámci KF 11

4. Křížové financování (max. 40 % CZV)  k úhradě některých výdajů v projektech financovaných z ESF, které jsou obvykle způsobilé pouze pro investiční projekty financované z Evropského fondu pro regionální rozvoj a to za podmínky, že jsou tyto výdaje nezbytné pro dosažení cílů projektu a mají přímou vazbu na realizované aktivity výzvou stanoven limit max. do výše 40% CZV projektu v KF lze uplatnit pouze majetek, který se daňově neodepisuje !!! člení se na: investiční část (nábytek a vybavení nad Kč) neinvestiční část (nábytek a vestavěné skříně do Kč) součástí jsou také stavební úpravy, pokud převýšily u jednoho majetku v úhrnu ve zdaňovacím období částku Kč 12

4. Křížové financování Investiční část KF: nákup zařízení, nábytku, vybavení s PC nad Kč (pozor na interaktivní tabuli). Neinvestiční část KF: nákup nábytku v PC do Kč, vestavěných skříní do 40 tis. Kč. !Nábytek vždy součástí KF! (stoly, lavice, pracovní desky, židle, křesla, pohovky, postele atd.)  přesný výčet, co lze/nelze považovat za nábytek v rámci KF, je uvedeno v PPP, verze 7 13

5. Nepřímé náklady = náklady, které nejsou či nemohou být jednoznačně spojené s konkrétní aktivitou projektu předpokladem je využití ve prospěch projektu; neprokazují se účetními doklady, nejsou předmětem kontroly ze strany poskytovatele  činí 10 % z celkových způsobilých přímých nákladů projektu, bez křížového financování přesný výčet jednotlivých položek, které patří do nepřímých nákladů uveden v Příručce pro příjemce, verze 7 ( kap ) 14

Zdroje informací Příručka pro žadatele o finanční podporu z OP VK, verze 9 Příručka pro příjemce o finanční podporu z OP VK, verze 7 Metodický dopis č. 4.4 Doporučení pro stanovení rozmezí mezd/platů v projektech OP VK Metodický dopis č. 23 Obvyklé ceny zařízení a vybavení Osobní konzultace k projektovým záměrům (po předchozí domluvě) 15

Ing. Lenka Zachovalová odbor regionálního rozvoje - oddělení evropských dotací Referent globálních grantů Krajský úřad Jihomoravského kraje Žerotínovo nám. 3/5, Brno telefon: web: 16 Děkuji za pozornost