Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/21.1538:III/2 VY_32_INOVACE_02-06 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
Advertisements

Praha.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
Znak Prahy.
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
VY_32_INOVACE_ 18_ Praha (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_412_NAŠE VLAST Téma: POLOHA ČR, SOUSEDNÍ.
„Matka měst“ „Zlatá Praha“ „Stověžatá Praha“
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Česká republika Hlavní město Praha
Praha.
Praha Andy Poláková.
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotacePraha Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje historii, zajímavosti hlavního.
PRAHA – MATKA MĚST.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Lenka Lehká Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_II.VL1 Vytvořeno:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Vlasta Geryková VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Zeměpis_14_Hlavní město Praha,
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-16 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Jana Hyklová VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Vlastivěda_29_Praha ZŠ praktická,
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-05 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
Název školyZákladní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektuCZ.1.07./1.4.00/ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_173 Předmět: Český jazyk - Náš svět (Člověk a jeho svět)
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_33_PRAHA TÉMA: ZEM Ě PIS 1 Č ÍSLO.
Rozloha: 496 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: obyvatel/km² Městské části: 57 Hlavní město Praha je nejmenším krajem ČR. Praha patří.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
PRAHA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS Téma: Hlavní město Praha Ročník:
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-13 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
 Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov  Autor : Mgr. Irena Nešněrová  Datum.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
P RAHA – HLAVNÍ MĚSTO ČR Název školyPlavská škola AutorMgr. Jitka Hýsková, DiS. Název VY_32_INOVACE_02_VL5 _Praha – hlavní město ČR TémaVL 5 Číslo projektu.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-11 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-17 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-18 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-10 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Česká republika.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_PRAHA.
Hlavní město Praha - pražské metro, letiště Václava Havla - Ruzyně,
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Velká města České republiky.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_03_VLASTIVĚDA
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_02_Státy_hlavní_města_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Kulturní památky Autor Mgr. Zdeňka Prchalová Cílová skupina
Anotace Materiál obsahuje prezentaci jako doplněk k učiva o Praze pro 4. i 5. ročník. Seznamuje s významnými pamětihodnostmi.
Název: Národní symboly Autor: Mgr. Jiřina Kadlecová
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
REGIONY ČESKÉ REPUBLIKY
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Autor: Andrea Kolářová
Transkript prezentace:

Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-06 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma: PRAHA Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Zeměpis Ročník: 6. Jméno autora: Mgr. Lucie Marková Vytvořeno dne:

Anotace: Žák by měl: Znát a ukázat na mapě hlavní město ČR Materiál prohlubuje znalosti žáka v oblasti práce s digitálními technologiemi a motivuje ho k vyhledávání informací. Metodický popis: Materiál slouží jako motivační prezentace. Učitel vyloží žákům učivo s důrazem na obrázky a doplní další informace. Oba snímky „kulturní centrum ČR“ obsahují hypertextový odkaz na video. Žáci na závěr výkladu vypracují závěrečný úkol. Řešení lze vyhledat přímo v prezentaci, nebo na internetu. (Vytištěný pracovní list lze použít rovněž samostatně, jako opakování a prověřování vědomostí žáků.) Klíčová slova: Česká republika, Praha, hlavní město, památky, kultura, doprava Materiál má návaznost na: Průřezové téma Výchova demokratického občana (VDO) Učivo 8. ročníku Česká republika

PRAHA je hlavní a největší město České republiky leží uvnitř středočeského kraje na řece Vltavě, ale je to samostatný kraj je sídlem prezidenta republiky, vlády, vrchního soudu a dalších ústředních státních orgánů je to vyspělý a bohatý region s vysokou životní úrovní, za kterou se stěhuje mnoho lidí nejen z České republiky je kulturním centrem ČR je díky své historii a zachovalým památkám jedním z nejvýznamnějších měst na světě je to hlavní dopravní uzel ČR a významná křižovatka střední Evropy

PRAHA Hlavní město České republiky Praha má 1,2 milionu obyvatel je to 14. největší město EU mnoho lidí sem dojíždí za studiem a prací i počet cizinců se neustále zvyšuje Václavské náměstí Jedna z budov Karlovy univerzity Praha v obrazech

PRAHA Samostatný kraj Praha je samostatný kraj a současně je to hlavní sídlo středočeského kraje. Prahou protéká nejdelší řeka ČR - Vltava

PRAHA je sídlem prezidenta republiky, vlády, vrchního soudu a dalších ústředních státních orgánů Pražský hrad – sídlo prezidenta ČR Vlajka prezidenta ČR Strakova akademie – sídlo vlády ČR

PRAHA kulturní centrum ČR Evropské město kultury 2000 šesté nejnavštěvovanější město Evropy Staré město Malá strana Vyšehrad Pražský hrad Pražská památková rezervace Pražský orloj

PRAHA kulturní centrum ČR Národní divadlo Národní muzeum Chrám sv. Víta Karlův most

PRAHA Sídlo nejvýznamnějších českých televizních a rozhlasových stanic TV NOVA TV PRIMA RÁDIO EVROPA 2 ČESKÁ TELEVIZE ČESKÝ ROZHLAS

PRAHA Doprava v Praze velmi rozvinutá MHD hlavní dopravní uzel ČR významná křižovatka střední Evropy Ruzyňské letiště Pražské metro Pražská tramvaj

OTÁZKY A PROCVIČOVÁNÍ Pojmenujte památky na obrázcích.

POUŽITÁ LITERATURA A ZDROJE Text Vlastní poznámky Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Praha [online]. c2012 [citováno ]. Dostupný z WWW: Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Pražská památková rezervace [online]. c2012 [citováno ]. Dostupný z WWW: Obrázky HRON, Lukáš. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. LÁCZAY, Björn. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. SOKOL, Jan. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. TADEÁŠ.DOHŇANSKÝ. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. HUSTOLES. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. CHE. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. BAUER, Stefan. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. TLUSŤA. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. PACKA. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. CHE. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. JOKER ISLAND. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. MIAOW MIAOW. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. ZIVNER, Adam. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. CHE. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. FLICKR UPLOAD BOT. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. CHOSOVI. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. ORTMANN, František. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. CHE. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. ROSENGURTT. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. FRANĚK, Ondřej. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. AKTRON. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. GROH, Honza. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. GROUTAS, George. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. NEZNÁMÝ. Prima FTV [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. NEZNÁMÝ. Evropa 2 [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. NEZNÁMÝ. tv nova [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. NEZNÁMÝ. Česká televiza [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. NEZNÁMÝ. Český rozhlas [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. Hypertextový odkaz