Daniel Goleman Daniela Březinová, C4A. Daniel Goleman Americký psycholog Narozen 7.3.1946 Stockton USA Emoční a sociální inteligence a pozornost 12 let.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Manažerská moudrost © Outward Bound – Česká cesta Outward Bound – Česká cesta, s.r.o.
Advertisements

Základní pojmy a souvislosti
PhDr. Věra Strnadová, Ph. D.
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako doplňující výukový materiál pro žáky 3. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika.
Stimulace a motivace zaměstnanců
Klíčová aktivita 04 Osobnostní a sociální rozvoj učitele MŠ Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.04/
PSYCHOLOGICKÁ PŘÍPRAVA - ÚVOD
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Pozornost - koncentrace pozornosti
Psychické stavy.
Abraham Maslow (1908 – 1970). Abraham Maslow Americký psycholog, psychiatr a filozof Zakladatel humanistické psychologie.
Obecná psychologie II
Psychologie Mgr. Milan Šimek
 Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“  Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/  Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_08.
TRÉNINK KOMUNIKAČNÍCH A PREZENTAČNÍCH DOVEDNOSTÍ V OBLASTI VELETRHŮ SPORTOVNÍ SOUKROMÁ ZÁKLADNÍ ŠKOLA.
aneb výběr budoucího povolání zábavnou formou
PER – Burgetová Zuzana.  Jak vybrat vedoucího týmu.  Profil vedoucího týmu  Složení týmu  Co vede ke špičkovému výkonu týmu  Rozdíl mezi skupinou.
Schopnosti, nadání a talent
Charakteristiky zdravé komunikace
KARATE Něco o karate Zakladatel karate TJ Karate České Budějovice.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Praktické tipy pro budování interdisciplinárního týmu (nejen) v hospici Ladislav Kabelka DLBsH Rajhrad Subkatedra paliativní medicíny XII.BDPM, BVV
Schopnosti Pavel Šuranský.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Blanka Zrníková Jarmila Smilková obsah
(emoční nebo emocionální kvocient)
Emoční inteligence součást sociální inteligence, schopnost a dovednost vnímat, poznávat a diferencovat vlastní i cizí pocity, emoce, afekty a nálady a.
1 Manager nebo leader? -Management je pozice -Leadership je volba (rozhodnutí) -Potřebujeme management i leadership -Management a leadership je všude kolem.
Jiří Dvořák  vědomé úsilí směřující k dosažení cíle  motivované chování, které umožňuje vědomou regulaci chování tzv. volní akt  znaky vůle.
Východiska úkolově orientované supervize
Řízení sportovního tréninku
Alfred Adler Svatava Krejčová C4A.
Michal Pek, C4A. » 1908 – 1970 » Americký psycholog » Profesor psychologie na univerzitě » Zaměřen na pozitivní vlastnosti lidí.
H u m a n r e s o u r c e s OD a implikace do oblasti HR - řízení lidských zdrojů Michaela Vojtková.
Metodická východiska pro utváření hodnotových postojů ve školní třídě Bc. Jana Kocourková.
Dnes ty mně, zítra já tobě!
Sociální sítě v našem životě Umíte používat Facebook?
KOGNITIVNÍ VĚDA (Cognitive Sciences, Kognitive Wissenschaften) Esej v rozsahu slov v kombinaci se závěrečním ústním pohovorem, který ověří posluchačovy.
1 Proč potřebujeme systém managementu ? Cesta k dosažení harmonického a úspěšného života. Modul 1 Ing. Miroslav Weber.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
DRUHY PAMĚTI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Ulric Neisser Veronika Řeháková C4B, PSY. Životopis ( ) Americký psycholog narozen v Německu Profesor Cornellovy university Zakladatel kognitivní.
Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Evropský sociální fond Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 Projekt OBZORY Teorie výuky portrétu.
Konference Aeduca 2011 OSOBNOSTNÍ ROZVOJ V SOUVISLOSTI S ODVAHOU, MOTIVACÍ A ZÁJMEM USPĚT NA TRHU PRÁCE Barbora Novotná Březovská.
 Souhrn hybných činitelů v činnostech, učení a osobnosti  Skutečnosti, které jedince podněcují, podporují nebo naopak tlumí, aby něco konal či nekonal.
Úvod do psychologie Lenka Polešovská Kottler, J., Carlson, J. (2003). Mumie u jídelního stolu. Praha: Portál.
Trocha teorie nikoho nezabije …. VLASTNOSTI OSOBNOSTI OSOBNOST - souhrn vlastností, procesů a stavů, návyků, postojů, které tvoří celistvou strukturu.
Rozpoznání a předvedení 6-ti základních emocí z mimických výrazů ve tváři i změnou tělesného postoje. Pohybová hra Nomen Omen. Jemný dotek obličeje (peříčkem,
Program terapie partnerských agresorů. Teoretická východiska Co nám brání chovat se bezohledně, agresivně, ubližovat blízkým?
Metodická pomoc obcím Porada se starosty obcí Pardubického kraje
Alchymista Paulo Coelho.
METODY PSYCHOLOGIE Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Mgr.Michal Vičar Emoční inteligence.
Fáze ÚOS Jitka Navrátilová.
CITY A JEJICH PROJEVY Mgr. Michal Oblouk.
Biblioterapie jako pomocná ruka
Inteligence.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Profese trenéra.
MOTIVACE K UČENÍ Tereza Hammerová
Prezentace je určena pro výuku hudební výchovy ve 2. ročníku
Význam sociálních podnětů pro rozvoj empatie a mentalizace aneb dívej se mi do očí Schopnost orientace v pocitech jiného člověka má neurobiologický základ,
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Komunikační a prezentační dovednosti / C2
Mgr. et Mgr. Veronika Víchová Mgr. Hana Navrátilová
Základní směry v psychologii
Příprava pěstounů a sociální zabezpečení
Pedagog.
Transkript prezentace:

Daniel Goleman Daniela Březinová, C4A

Daniel Goleman Americký psycholog Narozen Stockton USA Emoční a sociální inteligence a pozornost 12 let přispíval → Behaviorální psychologie Vede tréninkové programy v oblasti vedení lidí

Knihy v češtině Práce s emoční inteligencí, Columbus, 2000, Meditující mysl, Triton, 2001, Emoční inteligence, Metafora, 2011, Pozornost - Skrytá cesta k dokonalosti, Jan Melvil Publishing, 2014,

Emoční Inteligence Bestseller Schopnost empatie, sledování dlouhodobých cílů, umění domluvit se s ostatními,… IQ není zdaleka tak důležité jako EQ! Typ inteligence, který určuje, jak budeme v životě úspěšní a spokojení

Pozornost – Skrytá cesta k dokonalosti Životní úspěch → závisí na schopnosti vědomě zaměřovat pozornost Proč nedokážeme ignorovat naštvané obličeje? Proč nedávná hádka s někým blízkým pořád zaměstnává naší hlavu? Co mají společného špičkový neurochirurg a slavný sportovec?

Zdroje inteligence htm inteligence htm pozornost-skryta-cesta-k-dokonalosti html pozornost-skryta-cesta-k-dokonalosti html