Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO 2010 a 2011 - z Evropského.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
Další vzdělávání na VOŠ a SPŠ, Jičín, Pod Koželuhy 100
ŘEMESLO OČIMA ŽÁKŮ Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky
PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Ing. Zdenka Kučerová.
Podpora uměleckého vzdělávání CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
KONFERENCE k zahájení projektu Centrum vzdělávání pedagogů Klatovy Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Klatovy.
Gymnázium, základní škola a mateřská škola Mánesova Sokolov
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Video. Informace o projektu Projekt je financován z 85 % z prostředků Evropského sociálního fondu (ESF). Zbylých 15 % nákladů projektu je hrazeno ze státního.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
ZKUŠENOSTI S CHEMICKOU OLYMPIÁDOU VE STŘEDOČEESKÉM KRAJI 1979 – 2013
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Rámcové a školní vzdělávací programy
Evropské jazykové gymnázium s.r.o.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
T ESTOVÁNÍ ŽÁKŮ Horní Bečva, Michal Uhlař EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ SPOLEČNĚ BEZ HRANIC 1 Metodické a evaluační centrum,
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO z Evropského sociálního.
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR: Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 ÚVODNÍ SEMINÁŘ K PROJEKTU
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.1.00/ I.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO z Evropského sociálního.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2012 Ing. Dana Štěpánová odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO 2015, 2014, 2013 a.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Eva Šimková Brno,
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji
„Okna technickým oborům dokořán“
Strategické řízení a plánování
Polytechnické vzdělávání se zaměřením na tvorbu ŠAP/PA 22. března 2017
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Šablony OP VVV a podpora nadání
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
E-learningový kurz e-learningu
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Ing. Petra Buchtová 9. prosince 2014
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Polytechnické vzdělávání v praxi
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji
Název operačního programu:
Science talent Ostrava
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Při technické univerzitě v Liberci
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Systémové řešení - motivace a vzdělávání pedagogů (IKAP A)
Zástupce ředitelky školy
Transkript prezentace:

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO 2010 a z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky (OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost) 2012 – z rozpočtu Plzeňského kraje

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji CÍL PROJEKTU Podporovat a rozvíjet znalosti a dovednosti nadaných žáků z Plzeňského kraje v oblastech přírodovědných, společenskovědních, jazykových, uměleckých a nově také řemeslných (a jejich pedagogů). CÍLOVÁ SKUPINA Žáci mimořádně nadaní – účastníci krajských kol předmětových a uměleckých soutěží (matematika, fyzika, chemie, biologie, český jazyk, zeměpis, dějepis, cizí jazyky - angličtina, němčina, francouzština) a soutěží pro žáky ZUŠ (hra na dechové, bicí a lidové nástroje, zpěv a kytary), řemeslné obory (truhláři, obr.kovů, strojní mechanici). Pedagogičtí pracovníci, kteří připravují žáky na soutěže.

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji FORMA PODPORY TÝDENNÍ KEMPY PRO TALENTY (a JEJICH PEDAGOGY) PROGRAM  celodenní dle svého zaměření  přednášky, praktická cvičení a měření, terénní šetření, exkurze  doprovodný program – deskové hry, sport  testování žáků klinickými psycholožkami (IQ a další)  zhodnocení kvality formou dotazníků

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji ČASOVÁ A MÍSTNÍ REALIZACE AKTIVIT  Ubytování a stravování (polopenze) na VOŠ a SPŠ elektrotechnické, Plzeň, Koterovská 85, resp. SŠ Oselce pro Řemeslný kemp  obědy v místě výuky  výjezdy – exkurze, terénní šetření (Plzeňský a Karlovarský kraj)  TERMÍN: června – řemeslné obory srpna – hlavní skupina září – fyzika, chemie

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji PODPOŘENÉ OSOBY – 2011  Kempy přírodovědných oborů – celkem 63 žáků ZŠ a SŠ a 18 pedagogů  Kempy společenskovědních oborů - 16 žáků ZŠ a SŠ a 13 pedagogů  Jazykové kempy - 24 žáků ZŠ a SŠ a11 pedagogů  Letní hudební kurzy - 59 žáků ZUŠ a 22 pedagogů CELKEM: OSOB (+ 94 lektorů) (r – 94 Ž + 32 PP) Absolventi obou ročníků: 33 Ž +10 PP

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji FINANČNÍ NÁKLADY  Ubytování a celodenní stravování  Pronájmy výukových prostor  Doprava na doprovodné akce, vstupné  Jízdné žáků a pedagogů  Profil nadaného žáka  Lektorné + tvorba sborníků z kempů  Úrazové pojištění žáků  Účastnický poplatek – 500 Kč/osoba

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji PROFIL NADANÉHO ŽÁKA Testování klinickými psycholožkami: VROZENÝ INTELEKT VERBÁLNÍ INTELIGENCE (CHÁPÁNÍ SMYSLU VĚT) TVOŘIVÉ MYŠLENÍ PROŽITKY OSOBNÍ DOTAZNÍK rozšíření písemné individuální zprávy o výsledcích s doporučením rozvoje každého testovaného žáka

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji VÝSTUPY PROJEKTU SBORNÍKY Z KEMPŮ PROFIL NADANÉHO ŽÁKA - přístupné na webu

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji VÝSLEDKY Statistika úspěšnosti v ústředních kolech VĚDOMOSTNÍCH soutěží 2002 – 2009 PŘEDMĚTOVÉ SOUTĚŽE - CELKEM 10 %

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji Pět medailí z mezinárodních olympiád - ve školním roce 2010/2011 Tři stříbrné a dvě bronzové medaile získali žáci středních škol Plzeňského kraje na mezinárodních přírodovědných olympiádách. Mezinárodní fyzikální olympiáda v Thajsku: Martin Bucháček (Gymnázium L. Pika, Plzeň) stříbrná a Hynek Kasl (Gymnázium, Plzeň, Mikulášské nám. 23) bronzová medaile. Mezinárodní matematická olympiáda v Nizozemí: Anh Dung Le (Gymnázium, Tachov) – stříbrná a Michael Bílý (Gymnázium Jaroslava Vrchlického, Klatovy) medaile bronzová. Mezinárodní olympiáda v programování v Thajsku: stříbrná medaile Filip Hlásek (Gymnázium, Plzeň, Mikulášské nám. 23). Tři z pěti nejúspěšnějších žáků byli účastníky našich kempů.

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji Realizační tým Hlavní manažer – Ing. Tomáš Vlášek, ředitel SSŠP Odborný manažer přírodovědných oborů (M, F, PC) – PaedDr. Josef Kepka, CSc., ZČU v Plzni Odborný manažer přírodovědných oborů (B, CH) – RNDr. Jiří Cais, ředitel KCVJŠ Odborný manažer společenskovědních oborů (Z, D, JČ) – Mgr. Ludmila Novotná Odborný manažer cizích jazyků (AJ, NJ, FJ) – PaedDr. Ladislav Voldřich, KCVJŠ Odborný manažer uměleckých oborů - Bc. Václava Zelenková Řemeslný kemp – Ing. Josef Vacikar

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji DĚKUJI ZA POZORNOST Mgr. Ludmila Novotná