SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí 30.9.2014 Členská schůze MAS Opavsko.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Valná hromada PRAHA 27. BŘEZNA 2014
Advertisements

1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc František Winter.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Aktuální stav opatření V.2 zřízení Celostátní sítě pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Realizace projektů z PRV Zpracovala Jiřina Bischoffiová – MAS Labské skály – Březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. listopad 2013 – červen stručné shrnutí období Lada Nevečeřalová
JUDR. LENKA DEVEROVÁ Červenec 2013 MAS OPS nebo sdružení (spolek)
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
LEADER v České republice Ing. František WINTER Národní síť Místních akčních skupin ČR, o.s. Konference při mezinárodním setkání LeaderFEST
Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
6. Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
Živá náves, nový vzhled a lepší životní podmínky pro všechny – zdravý rozvoj obcí Svazku Dolního Pootaví Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
6.Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
Workshop „Venkov v roce 2010“ Aneb, co jsou to MAS? Katedra politologie a evropských studií, FF UP Bc. František Winter.
Spolupráce, která přináší plody
Vilice Členská schůze MAS Krajina srdce.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Olomouc, 2. září 2009.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Monitorovací výbor RPS Ing. Jana Paláčková Ministerstvo pro místní rozvoj Sekce evropské integrace Řídící orgán SROP a JPD Praha Cíl 2.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství
Střednědobé hodnocení Operačního programu Rybářství Ing. Kateřina Krylová.
MAS Lípa pro venkov z.s.. Složení členské základny v roce zástupců obcí 17 zemědělců 6 podnikatelských subjektů 4 podnikatelé v lesnictví 29 nestátních.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ.
Co chceme (dělat) v letech Rožmberk jako součást území Místní akční skupiny Sdružení Růže Jiří Guth, Martina Langová a Magdalena Chytrová.
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 18:00 Kulturní dům Havlovice.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Osa IV - Leader. Metoda Leader  Místní akční skupina (MAS) – partnerství soukromého sektoru (min. 50% zástupců) veřejného sektoru (max. 50% zástupců)
Členská schůze MAS Opavsko Neplachovice Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
MAS JIŽNÍ HANÁ Místní Akční Skupina Jižní Haná. Projednání bodu 2 Zpráva o dosavadní činnosti MAS Jižní Haná.
Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.
MAS Brdy – Vltava Komunitně vedený místní rozvoj.
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 6/ Petr Chroust Hana Švarcová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 3/ Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Okresní sdružení ČUS Tábor
Interní postupy MAS Brdy
LEADER metoda pro oživení venkova
Představení SCLLD MAS Sokolovsko o.p.s.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
SCLLD v MAS Sdružení SPLAV
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Transkript prezentace:

SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko

Program členské schůze Úvod - zahájení členské schůze Schválení programu Volba zapisovatele, ověřovatelů, volba mandátové, návrhové a volební komise Informace o činnosti MAS Opavsko Informace o členské základně Informace o realizaci SPL Informace o realizovaných projektech MAS Opavsko Informace o programu Malý LEADER pro Opavsko Tvorba Strategie rozvoje území MAS Opavsko (SCLLD ) Příprava MAS na nové programovací období 2014+, Informace o procesu Standardizace MAS a z toho vyplývající návrh Stanov Návrh a schválení Stanov Návrh a schválení volebního řádu, statusů a jednacích řádů orgánů MAS Volby členů orgánů MAS Opavsko dle nových Stanov Diskuze, závěr

Informace o činnosti MAS Opavsko Č lenská základna k obcí 93 členů Nově přijatí členové: Ing. Jiří Krist – ARES OSVČ Občanské sdružení Zálužné Základní škola a Mateřská škola Raduň, příspěvková organizace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Informace o činnosti MAS Opavsko SPL „Opavsku to omastíme“ Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Za celé období vyhlášeno 6 výzev Celkem přijato v kanceláři MAS Opavsko projektů Doporučeno k financování projektů Schváleno na RO SZIF v Opavě projektů Proplaceno k projektů – cca 41 mil Kč. Celková schválená alokace v průběhu 5 let: 56 mil Kč

Malý LEADER pro Opavsko Tréninková výzva Financováno z členských příspěvků obcí Oslovit veřejnost, seznámit žadatele s možností získávat v letech 2014 – 2020 prostředky na svou činnost a na rozvoj regionu metodou LEADER. Příprava administrativní a implementační struktury MAS Opavsko na Minimální požadavky, žadatel kdokoli Max 5000,- Kč pojistka: podpis starosty obce

Přehled činnosti za rok 2014 Projekty mimo SPL

Informace o činnosti MAS Opavsko Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace MAS Opavsko na výstavách, konferencích a veletrzích LEADERFEST 2014 Biograd na Moru Země Živitelka 2014 České Budějovice Hledání dalších finančních zdrojů pro rozvoj venkova Činnosti v rámci krajské a národní sítě MAS a dalších organizací zabývajících se podporou rozvoje venkova Pozvánky: Mlýn U vodníka Slámy, Lhota Háj ve Slezsku Konference Sociální podnikání na venkově 15 – Konference Venkov, Konstantinovy lázně

Místní rozvojová strategie MAS Opavsko

Příprava MAS Opavsko na nové programovací období Schvalování územní působnosti obcí Transformace MAS na spolek dle NOZ Standardizace MAS, požadavky Mze, ze kterých vyplývá návrh nových STANOV Nový volební řád, statuty a jednací řády orgánů MAS

Volby do orgánů MAS Výbor – 13 členů - rozhodovací orgán Předseda – statutární orgán Hodnotitelská komise – 13 členů – provádí výběr projektů k realizaci SCLLD Revizní a monitorovací komise - 7 členů kontroluje činnost MAS, provádí monitoring realizace SCLLD

Místní akční skupina Opavsko děkuje za Váš čas a přízeň