Jihočeský kraj realizované projekty 1. Opatření ke zpřístupnění pozemků Realizátor stavby: Pobočka Prachatice Název: „Společná zařízení v katastrálním.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Environmentální lesnická opatření Programu rozvoje venkova
Advertisements

Regionální pracoviště Jižní Čechy „Finanční možnosti čerpání z OPŽP na vodní ekosystémy“ Prioritní osa 4 – Ochrana a péče o přírodu a krajinu.
Realizace společných zařízení pozemkových úprav v Olomouckém kraji 1.
Programy prevence před povodněmi v gesci Ministerstva zemědělství.
zelená linka: Možnosti financování krajinné architektury z programů v gesci MŽP Agentura ochrany přírody a krajiny.
Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento.
Pardubický kraj. 2 Osnova I.Kralicko − Opatření ke zpřístupnění pozemků II.Horní Lipka – Protierozní a vodohospodářská opatření III.Lichkov – Opatření.
EKONOMIKA MAJETKOVÉ DANĚ I. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Pozemkové úpravy Ing. Eva Schmidtmajerová CSc. Ing. Josef Sedláček Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
24/09/2016 REFORMA ZEMĚDĚLSKÉ POLITIKY „ Vláda bude usilovat o vyvážený rozvoj venkova s cílem podpory zaměstnanosti a podnikání, zejména s využitím evropských.
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474) km 0,000 – 0,222“ Tento projekt byl spolufinancován z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury.
Nejlepší realizovaná společná zařízení v Karlovarském kraji 1.
Vodní díla na cizích pozemcích Praha
AnotacePracovní listy jako příprava pro práci v terénu. Seznamují žáky se základními pojmy a regionální tematikou. Vycházka do přírody, fotodokumentace,
Nástroje dotační politiky MŽP k ochraně půdy Ing. Jiří Klápště Odbor obecné ochrany přírody a krajiny MŽP.
Protipovodňová opatření vč. možnosti vyvlastňování Přehrady a povodně - možnosti regulace seminář Senát PČR 29. října 2013, Praha Král Miroslav.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
POVODEŇ Povodeň je přechodné výrazné zvýšení hladiny vodních toků nebo jiných povrchových vod, při kterém voda zaplavuje území mimo koryto vodního toku.
Budování cyklostezek z pohledu správce vodních toků Mladá Boleslav Ing. Růžena Divecká Povodí Labe, státní podnik.
CZ  Územní plán  Evropské indikátory udržitelného rozvoje  Analýza brownfieldů  Studie udržitelné MHD ve Vsetíně  Přenos dobré praxe a zkušeností.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Hana Matoušková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného.
Prezentace pro jednání představenstva Krajské hospodářské komory Střední Čechy, konaného dne v Brandýse nad Labem – St. Boleslavi.
Rybník jako stavba  vodohospodářské dílo  technická zařízení na vodních nádržích.
Zelená stuha Možnosti financování projektů obcí MŽP.
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe) Ing. Josef Žid.
OBEC PODHRADNÍ LHOTA.
Protierozní ochrana 2. cvičení Téma: Analýza území - morfologie terénu, odtokové dráhy 143YPEO ZS 2016/ ; z,zk.
II. TÉMA Platné právní předpisy na ochranu dřevin rostoucích mimo les a povolování kácení (metodiky, ČSN, dohody)
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Přednášející: Ing. Ivana Jágriková
VY_32_INOVACE_36_Jihoceske_rybniky Vlastivěda - 4.,5. ročník
EKOLOGIE (oikos = dům; logos – slovo)
Majetkové daně Michal Radvan.
Státní organizace.
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Základní informace o poskytovateli
Pásma požáru Požár a jeho rozvoj.
ZŠ Brána Nová Paka, Přírodopis 6. – 9. třída
Novela zákona ZPF č. 41/2015 Sb. – účinnost od 1. dubna 2015
Zákon o lesích (lesní zákon) č. 289/1995 Sb.
Huslenky V obci se nachází evangelický kotel, který byl nedávno rekonstruován a je postavem i ve skanzenu v Rožnově. Historie obce začíná v roce 1949.
OPŽP PO 4 - Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Roční seminář pro vodoprávní úřady
SOUSTAVA CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ EVROPSKÉHO VÝZNAMU
Pozemkové úpravy.
Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_IZOLACE PROTI RADONU_Z1
Pozemky určené k plnění funkcí lesa
Vodní plochy jako VKP z pohledu práva
Lesní hospodářský plán Náležitosti LHP
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Územní plán Liberec.
Štikovský rybník, k.ú. Štikov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Svaz měst a obcí RNDr. Ivo Šanc Stakeholder Meeting, Praha,
Daň z nemovitých věcí 28. listopadu 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
III. etapa programu Podpora prevence před povodněmi Ministerstva zemědělství RNDr. Pavel Punčochář, CSc., vrchní ředitel sekce vodního hospodářství.
Vodní plochy versus odnětí zemědělské půdy ze ZPF a odvody
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Dotační programy odboru životního prostředí v roce 2019
OP ŽP PO 4 - Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Dotace z OPŽP na povodňovou ochranu, hospodaření se srážkovou vodou a preventivní protipovodňová opatření.
Vymezení VKP údolní niva
KRAJSKÝ POZEMKOVÝ ÚŘAD PRO KRAJ VYSOČINA, POBOČKA TŘEBÍČ
Vývoj prostorové struktury sídel a komunikací Příklad využití starých map a nástrojů GIS Geografické aspekty středoevropského prostoru Brno,
Transkript prezentace:

Jihočeský kraj realizované projekty 1

Opatření ke zpřístupnění pozemků Realizátor stavby: Pobočka Prachatice Název: „Společná zařízení v katastrálním území Protivec – polní cesta C 21“ Lokalita společného zařízené: Katastrální území Protivec, okres Prachatice Náklady na realizace: Kč vč. DPH Zdroj financování: Program rozvoje venkova Datum předání obci:

3 Charakteristika opatření Předmětná cesta C 21 byla realizována jako rekonstrukce části původní historické cesty, která v minulosti existovala a po níž se v terénu zachovaly jen zbytky. Předmětná cesta spojila již realizované části historické cesty v katastrálních územích Hracholusky u Prachatic a Velký Bor u Strunkovic. Jedná se o rekonstrukci polní cesty o celkové délce 887,05 m. Kategorie cesty - jednopruhová P 4,0/30. Kryt vozovky je z asfaltového betonu, na hrázi rybníka v místě bezpečnostního přelivu pak z kamenné dlažby do betonu a na vlastní hrázi rybníka je cesta štěrková. Součástí realizace je vybudování dvou výhyben a hospodářských sjezdů na okolní pozemky a výsadba doprovodné zeleně.

4 Stav před realizací

5 Stav po realizaci

6 Protierozní a vodohospodářská opatření Realizátor stavby: Pobočka České Budějovice Název: „Vidov – protipovodňová opatření odvodnění území určeného k rozlivu“ Lokalita společného zařízené: Katastrální území Vidov, okres České Budějovice Náklady na realizace: ,- Kč vč. DPH Zdroj financování: VPS (PPO) Datum předání obci:

7 Charakteristika opatření Nedabylský potok ve svém údolním toku při povodních ohrožuje zástavbu podél toku v obci Vidov Opatření řeší odvedení části průtoku mimo hlavní koryto do místní vodoteče mimo zastavěnou část obce. Účelem stavby je zvýšení retenční kapacity území a jeho odvodnění. Hráz je navržena v délce 163 m. V koruně hráze je navržena zpevněná cesta šíře 3 m. Celková šířka koruny je 4 m Manipulaci s retenčním prostorem zajistí vypouštěcí potrubí manipulační šachty DN 300 s hradítkem. Opatření kapacitně vyhoví objemu stoleté povodňové vlny.

8 Stav před realizací

9 Stav po realizaci

10 Opatření k ochraně a tvorbě životního prostředí Realizátor stavby: Pobočka Český Krumlov Název: Založení biocentra „K Zahrádce“ Lokalita společného zařízené: Katastrální území Přídolí, okres Český Krumlov Náklady na realizace: ,- Kč vč. DPH Zdroj financování: Program rozvoje venkova Datum předání obci:

11 Charakteristika opatření Při založení biocentra bylo využito stávajících přírodních prvků, tj. koryta a břehových porostů Mirkovického potoka a náhonu, údolní nivy mezi koryty a stávajících mokřadů v pravobřežní nivě potoka. Hlavní část opatření byla provedena jako plošná výsadba na zemědělských pozemcích nad nivou potoka (orná půda, pastvina). Za účelem posílení stanovištní a druhové diverzity biocentra bylo využito stávajících vývěrů nefunkčních drenáží v pravobřežní nivě potoka k vybudování 4 tůní s mokřady. Tůně nepravidelného půdorysu a plochy, s proměnným sklonem břehů byly vyhloubeny v terénu běžnou mechanizací, přebytečný výkopek byl rozhrnut na přilehlé zemědělské pozemky. V blízkém okolí tůní a mokřadů nebyla prováděna výsadba dřevin z důvodu nežádoucího zarůstání, zastínění a eutrofizace listovým opadem.

12 Stav před realizací

13 Stav po realizaci