Antoine de Saint-Exupéry Řekl: „pouhý rozum bez přispění srdce je bezcenný“ a taky: „ říše člověka je v jeho nitru“ Řekni své postřehy, souvislosti-jak.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha.  KAPKA MEDU PRO VERUNKU Nový původní český muzikál pro všechny generace Příběh o lásce, přátelství, o modré planetě a o tom, jak.
Advertisements

Antoine de Saint-Exupéry MALÝ PRINC
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
Tesák Vlkodlaka Veronika Synková.
BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
Žalmy 96:1-7 Zpívejte Hospodinu novou píseň, zpívej Hospodinu, celá zem! Zpívejte Hospodinu, jeho jméno chvalte, jeho spásu zvěstujte den co den. O jeho.
Lao-c' Eliška Lindnerová, C4B.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
Vzdělávací oblast : Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět : Český jazyk a literatura Ročník : 9. ročník Anotace : Antoine de Saint-Exupéry životopis.
Centrum pro katechezi Olomouc, Nem ůž eme ho vid ě t o č ima kolem sebe, proto ž e je neviditelný. Nem ůž eme ho vid ě t ani rozumovou úvahou, proto.
Název školy Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod.
VY_32_INOVACE_ČJPS2A_1960_ZEM Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
JIŘÍ ŽÁČEK * v Chomutově.
Ptáci v zimě Jak jsme rozvíjely zájem dětí o dané téma, vedly je k poznávání, přemýšlení, naslouchání, objevování, chápání a porozumění sobě i přírodě.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Ježíš přišel, aby hledal a spasil, co zahynulo. Je hrozné ztratit Důležitou věc Vztah s člověkem Blízkého člověka (smrt)
32. Mojžíš se svým bratrem žádá faraona, aby propustil Izraelity z Egypta.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Antoine de Saint-Exupéry
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_04
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se vrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů rodičům.
ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY
Mark Twain Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Antoine de Saint-Exupéry (1900 – 1944)
Ilustrace oblíbené knihy
Přátelství v literatuře
LION FEUCHTWANGER Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Jde zajíc za hadem a říká: "Hade promiň, že jsem se ti včera posmíval, že nemáš nohy... ", Had odpoví: "To je v pohodě... " a zajíc na to: "Jo? Tak ruku.
Trocha poezie (Láska)……….(přátelství)..
Poutníci v Mladé Boleslavi –
Hledat lásku. Nesmysl - říká rozum. Směšné - tvrdí hrdost
Pravdy ?. Bojíme se pádu. Z výšky nebo na dno ? Když často opouštíme své známé, přátele a bližní, počítejme s tím, že jednou zůstaneme sami.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
1 Korintským 12:1-7 Pokud jde o duchovní dary, bratři, nechci, abyste zůstali v nevědomosti. 2 Víte, že jste ještě jako pohané chodili k němým modlám,
Eldorádo V dávných dálkách v zámo ř í Č ní prý zlaté poho ř í P ř íchozího pohostí Nádherou a hojností.
Citáty z knihy Malý princ
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Milá Jarmilko, posílám pozdrav, zasloužíž si mnohem více. Já vím, známe se jen krátce. Přátelství je jako láska a mnohdy pohladí otevřené srdce...
Poskytování umělé plicní ventilace v domácím prostředí Mgr. Mičudová Erna
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Na výletě v Bruselu Alena Rampová Mateřská škola Kličkova vila Příbram.
Život Tvorba Malý princ Rozbor Ukázka Otázky Shrnutí.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
LEDEN VY_32_INOVACE_4A_01 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 Člověk a jeho svět Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_6.3.6 Karel Poláček Název sady: Český jazyk 7. ročník Číslo projektu:
Anotace Materiál je určen pro žáky 4. ročníku střední odborné školy a pro žáky nástavbového studia. Text zpracovává život a dílo francouzského spisovatele.
. Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název školy: SPŠ a SOŠGS Most Předmět: ČJL Tematický okruh: Světová.
N ÁZEV ŠKOLY : ZŠ Š TĚTÍ, O STROVNÍ 300 A UTOR : M GR. N IKOLA G RBAVČICOVÁ N ÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_ČJ.7.B.05_A NTOINE DE S AINT -E XUPÉRY N ÁZEV.
JAK SI UŽÍVAT? Jak žít, ať z toho něco mám? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? 7x VÍC.
 Anotace: Žák se dozví informace o spisovateli a jeho dílech. Převypráví pohádku Kráska a zvíře.  Ročník: 5.  Vzdělávací oblast: Český jazyk – čtení.
František Hrubín „Dnes lidé mezi sebou hovoří tak, že jeden druhého neposlouchá.“
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Josefa Lady Anotace: Seznámení s ilustracemi Josefa Lady Autor: Mgr. Vladimíra.
Malý princ (referát – český jazyk)
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Krásné vánoční svátky.
Tchýně neočekávaně přijde navštívit svou snachu
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
ZÁKLADNÍ PODMÍNKY ŽIVOTA
Projekt: Moderní výuka Registrační číslo: CZ / /21
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Spisovatelé dětské literatury
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Antoine de Saint Exupèry
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor:
BEAUTY world Pro tebe Renny - bondgirl.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Transkript prezentace:

Antoine de Saint-Exupéry Řekl: „pouhý rozum bez přispění srdce je bezcenný“ a taky: „ říše člověka je v jeho nitru“ Řekni své postřehy, souvislosti-jak tě napadnou.

Antoine de Saint-Exupéry francouzský spisovatel letec – i válečný hloubavý vytrvalý jeho tvorba hovoří o hledání lásky, přátelství, moudrosti a odpovědnosti

Antoine de Saint-Exupéry miloval létání vznášel se, snil i přemýšlel tvořil příběhy čerpal z leteckých zkušeností hledal hodnoty

Antoine de Saint-Exupéry Malý princ básnická pohádka nejoblíbenější kniha autora čtena dětem čtena –náctiletými i opakovaně vždy nabídne nový rozměr

Malý princ putuje po planetkách nevelký vzrůstem velikánský srdcem hledá poznání hledá dobrého člověka ptá se, zamýšlí se, uvažuje potkává podivíny

Malý princ potkává Krále Domýšlivce Pijana Byznysmena Lampáře Zeměpisce Ptá se a mnohdy nechápe …

Cenná setkání - poznání potkává ztroskotaného pilota-autora, ovlivňují se vzájemně, potkají se v dětské představivosti Malý princ: “Nakresli beránka“ Vypravěč neumí, nabídne hroznýše se slonem v žaludku – dospělí vidí vždy klobouk Malý princ:“Né, nechci hroznýše se slonem v žaludku. Chci beránka.“ Autor neumí, namaluje beránka v bedně ……

Jak vidí Malý princ ? Hádejte, jak je Malý princ spokojen? Co z obrázku vyčte? Co vidí? „To je perfektní,“ vidí Malý princ v bedně beránka, tak jako viděl v hroznýši slona.

Malý princ je příběhem o setkání ztroskotaného pilota na Sahaře s Malým princem, jenž přišel z daleké malinké planetky B 612 o velikosti domu, třemi sopkami a plevelným baobabem obsahuje autorovy kresby byla přeložena do více než 180 jazyků několik filmů, animovaný seriál, dvě opery, filmový muzikál

Malý princ obohatí ho setkání s liškou: „správně vidíme jen srdcem a to, co je důležité, je očím neviditelné“ pochopí, že co člověk k sobě připoutá, za to je odpovědný - ochočená liška či růže, kterou hýčkal a opustil, když se vydal na cesty ….

Antoine de Saint-Exupéry toužil po létání tak mocně, že si vymohl v r přesun ze zálohy k bojové jednotce z červencového průzkumného letu se nevrátil nebyl objeven – neví se, zda byl sestřelen, někteří soudí, že mohlo jít o sebevraždu věděl, že zdraví mu nedovolí znovu vzlétnout. narodil se r – kolika let se dožil?

Zdroje &site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=681 &bih=451&q=mal%C3%BD+princ&oq=mal%C3 %BD&gs_l=img.3.0.0l j3j ac.bj2g2r7k8 tE &site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=681 &bih=451&q=mal%C3%BD+princ&oq=mal%C3 %BD&gs_l=img.3.0.0l j3j ac.bj2g2r7k8 tE &site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=681 &bih=451&q=mal%C3%BD+princ&oq=mal%C3 %BD&gs_l=img.3.0.0l j3j ac.bj2g2r7k8 tE &site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=681 &bih=451&q=mal%C3%BD+princ&oq=mal%C3 %BD&gs_l=img.3.0.0l j3j ac.bj2g2r7k8 tE