Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV59 Název školy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Indukční stroje 5 jednofázový motor.
Advertisements

Myš s mechanickým převodem pohybu myš po odkrytí horního dílu.
Indukční stroje 3 jednofázový motor.
Elektrické motory a pohony
ELEKTROMOTOR ZŠ Velké Březno.
Elektromotor poloprstence komutátoru kartáčky
Co je to motor? Zařízení zpravidla přeměňující energii z chemické reakce (zpravidla hoření) na energii pohybovou. Motor je obvykle součástí a pohonem.
Vznětový motor Zbyněk Plch, Tercie, 2008.
Vytápění Armatury měřící
Tato prezentace byla vytvořena
Elektrický generátor Elektrický generátor je elektrický stroj, sloužící k přeměně jiných druhů energie na energii elektrickou. Nejčastěji se jedná o rotační.
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Strojírenství
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Autor: MIROSLAV MAJCHER
Pneumatická doprava Nejčastěji se používá pro dopravu sypkých materiálů U výroby oplatek Výhodou je, že se mouka současně provzdušňuje Podtlaková doprava.
Brzdy se vzduchotlakým ovládáním
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_11_INOVACE_OBP Název školy SPŠ.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_11_INOVACE_OBP Název školy SPŠ.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV54 Název školy.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_11_INOVACE_OBP50 Název školy.
Využití elektrických točivých strojů v podmínkách hlubinného dolu.
Elektrické stroje a přístroje Elektrikář 3. ročník OB21-OP-EL-ESP-VAŠ-U Jednofázové asynchronní motory.
Vytápění Ostatní zařízení otopné soustavy. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV40 Název školy.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_11_INOVACE_ADP52 Název školy.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV50 Název školy.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_11_INOVACE_EKO10 Název školy.
Ing.Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV57 Název školy SPŠ.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV55 Název školy.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru MIEZ, předmětu ELEKTRICKÉ STROJE A PŘÍSTROJE, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
VY_32_INOVACE_AUT2_19 Retardéry. Účelem retardéru je vozidlo zpomalit, nikoliv však zastavit. Retardér nelze použít ani jako brzdu parkovací. Používají.
PRAČKA Historie Praní prádla patřilo po dlouhá staletí mezi nejnamáhavější práce v domácnosti. Patřilo i mezi nejhorší práce v nemocnicích, hotelech,
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338 Hradec Králové Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_11_A_18.
Ročník: 2. ročník strojírenských učebních oborů Typ šablony III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací obor: Strojnictví Téma: Spalovací.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV34 Název školy.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV39 Název školy.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338 Hradec Králové Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_11_A_20.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV32 Název školy.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338 Hradec Králové Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_11_C_01.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV41 Název školy.
AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Pneumatické řízení. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338 Hradec Králové Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_11_A_11.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV56 Název školy.
Ing. Lenka Bombera Piskačová
Ing. Lenka Bombera Piskačová
Drogerie – osobní hygiena I
Prací prostředky - rozdělení
Fyzika – Asynchronní elektromotor
Stejnosměrné stroje Stejnosměrné stroje jsou elektrické točivé stroje, které mají na vyniklých pólech statoru umístěno budící vinutí a vývody cívek.
Elektrické točivé stroje
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Technické prostředky v požární ochraně
Úklidové čistící prostředky I.
Psychologie ceny a cenové triky
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Evidence pracovních úrazů a další evidence
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Ing. Lenka Bombera Piskačová
Ing. Lenka Bombera Piskačová
Prací prostředky – složení
Ing. Lenka Bombera Piskačová
Ing. Lenka Bombera Piskačová
BALÍME DÁRKOVĚ.
Evidence peněžních prostředků
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Čistící úklidové prostředky II
Česká zemědělská a potravinářská inspekce
Transkript prezentace:

Ing. Lenka Bombera Piskačová

Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV59 Název školy SPŠ a SOŠGS Most Předmět Odborný výcvik Tematická oblast Nauka o zboží II. Téma Elektomechanické spotřebiče Ročník 3. Jméno autora Ing. Lenka Bombera Piskačová Datum tvorby Anotace Žáci se seznámí se základními elektromechanickými spotřebiči

 Pračky  Myčky  Vysavače  Chladničky a mrazničky

 Pračky  Vířivé - mají vířič ve tvaru lopatkového kola na straně prací nádoby. Vířič je poháněn jednofázovým elektromotorem. Otáčením vířiče se prádlo a prací roztok uvedou do pohybu. Prádlo je přitahováno do středu vířiče a při přiblížení k němu je odhazováno do strany. Prací účinek je proti jiným pračkám mnohem vyšší a doba praní je relativně krátká. Opotřebení prádla je však větší a proto je třeba dbát pokynu návodu.

 Točivé, automatické  - Automatická pračka má vodorovně uložený prací buben z antikorozního materiálu. Buben se střídavě otáčí v jednom a druhém směru. Mechanickým pohybem se prádlo v bubnu převaluje. Přichází rovnoměrně do styku z pracím roztokem.

 Pro praní a odstřeďování slouží elektromotor s dvojitým vinutím, které umožňuje pomalé otáčky v bubnu při praní a vysoké otáčky při odstřeďování.

 Automatické pračky lze používat všude tam, kde je k dispozici tlaková voda, odpadní potrubí a el. přípojka. Jsou výhodné pro praní všech druhů prádla při různých teplotách. Průběh praní řídí automaticky programátor. Na jeho stupnici jsou vyznačeny jednotlivé operace – programy, které se nastavují voličem.

 Vysavače  - základem vysavače je elektrický motor, který otáčí rotorem turbínky. Turbínka nasává vzduch do krytu vysavače pevnou nebo ohebnou přívodní koncovou trubicí. Nasávány vzduch strhává s sebou prach a nečistotu, které se zachycují v papírovém nebo plátěném pytlíku.

 Vzduch potom prochází trubkou a vyfukuje se na druhou stranu vysavače. Po naplnění prachem se papírový pytlík vyhodí. Kolečka na spodní části vysavače umožňují pohyb. Na horní části vysavače je obvykle umístěn vypínač, kterým je možno ovládat u některých typů i pohon.

 Ruční vysavače mají podstatně menší hmotnost, což umožňuje pracovat s celým agregátem i se příslušným nástavcem.

 Chladničky  - jsou vybaveny odmrazovacím samočinným zařízením, po odmrazení se kompresor opět sám zapojí.  - chladící zařízení je v ledničkách buď společně zabudováno ( jedny společná dvířka ) nebo odděleno dvířky od mrazícího zařízení

 1.) Jak rozdělujeme elektromechanické spotřebiče ?  2.) Jaké znáš programy automatické pračky?  3.) Popiš princip vysavače.  4.) Co víš o chladících a mrazících zařízeních ?