Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
OP LZZ Název prioritní osy: Sociální integrace a rovné příležitosti Název oblasti podpory: Podpora sociální integrace a sociálních služeb Výzva pro předkládání.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
1 Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
MONITOROVACÍ SYSTÉM SF a FS PRO OBDOBÍ WEBOVÝ ÚČET ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY Nová aplikace monitorovacího systému Mgr. Matěj Mareš Odbor evropských.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
RPS/CSF Průběh realizace RPS Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
ministryně pro místní rozvoj
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Informace k možnosti motivace municipalit k UR v rámci fondů EU a jiných zdrojů.
Evropské fondy Mgr. Kateřina Neveselá
OP ZAMĚSTNANOST – PODPORA PROJEKTŮ V PRIORITNÍ OSE 2 SE ZAMĚŘENÍM NA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÉ LOKALITY Ing. Helena Petroková
Zkušenosti s činností ROPu Střední Morava a náhled na implementaci v příštím programovém období aneb od administrace k řízení EU fondů Roztoky.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Kohezní politika v ČR Kohezní politika v ČR JUDr. Olga Letáčková ředitelka úseku řízení kohezní politiky Poslanecká sněmovna PČR 24. dubna 2014, Praha.
JUDr. Olga Letáčková Aktuální stav a strategie pro období Roztoky u Prahy ROP Střední Čechy.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Daniel Braun Konference „Moravskoslezsko “, Ostrava Příprava budoucího programového období
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Místní plán inkluze + OP VVV
Řízení rizik podvodů pro období 2014–2020
Interní postupy MAS Brdy
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Příprava operačních programů
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Model intenzivní podpory
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Transkript prezentace:

Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících subjektů OPLZZ a IOP a Řídicího orgánu FEAD příprava a implementace OP (metodické a finanční řízení a koordinace, efektivní provádění, hodnocení a výběr, monitorování, kontrola, propagace a evaluace) vydávání a aktualizace dokumentace pro řízení OP, podpora příjemců, vyhlašování výzev odpovědnost za řádné plnění limitů čerpání finančních prostředků Hlavní úkoly dokončit realizaci OP LZZ bez ztráty finančních prostředků a IOP s minimalizací ztráty vyjednat návrhy OPZ a OP FEAD s EK připravit prováděcí a řídicí dokumentaci k OPZ a k OP FEAD zajistit vytvoření efektivní organizační a implementační struktury sekce a OP zahájit implementaci programů, připravit a vyhlásit první výzvy OPZ a OP FEAD k předkládání projektů

Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Struktura: Odbor řízení pomoci z ESF (81) Odbor implementace fondů EU (82) Odbor realizace ESF (83) Odbor ostatních fondů EU (84) Oddělení evaluací a strategií (801) Cíle: zajistit efektivní a pružné řízení, s efektivními procesy, jasnými rolemi, kvalitními systémy pro komunikaci a výměnu informací a zajistit kvalitní, motivovaný a všestranně se rozvíjející tým uplatňovat transparentní a srozumitelná pravidla vedoucí k prokazatelným výsledkům spolupracovat s partnery a cíleně komunikovat přínosy

Odbor řízení pomoci z Evropského sociálního fondu (81) Hlavní náplň řízení operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ) příprava a implementace OP (metodické a finanční řízení a koordinace, efektivní provádění, hodnocení a výběr, monitorování, kontrola a propagace) v souladu s předpisy EU a národními normami vydávání a aktualizace dokumentace pro řízení OP (operační manuál, příručky) odpovědnost za řádné plnění limitů čerpání finančních prostředků v jednotlivých letech Hlavní úkoly dokončit realizaci OP LZZ bez ztráty finančních prostředků vyjednat návrh OPZ s EK připravit prováděcí a řídicí dokumentaci k OPZ zahájit program, připravit a vyhlásit první výzvy OPZ k předkládání projektů

Odbor implementace fondů EU (82) Hlavní náplň Zprostředkující subjekt pro OP LZZ v oblastech zaměřených na zaměstnanost a sociální začleňování a sociální služby Zajištění administrace a podpory příjemců projektů směrem k úspěšnému dokončení realizace projektů, včetně vyčerpání alokace a plnění limitů čerpání finančních prostředků Příprava výzev na „dočerpání“ finančních prostředků v administrovaných oblastech podpory, zajištění hodnocení a výběr projektů Spolupráce na přípravě OPZ Hlavní úkoly Dokončit realizaci OP LZZ bez ztráty finančních prostředků v oblastech podpory v gesci odboru 82 Podílet se na přípravě nového programového období – spolupráce s odborem 81 a věcnými garanty Spolupracovat na přípravě metodiky pro OPZ Příprava zahájení OPZ, včetně personálních kapacit, příprava výzev ve spolupráci s odborem 81 a věcnými garanty

Odbor realizace Evropského sociálního fondu (83) Hlavní náplň Realizace operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ) Implementace OP (vyhlašování výzev, výběr a hodnocení projektů, administrace projektů, monitoring a kontroly projektů, řízení zprostředkujících subjektů) Spolupráce na přípravě dokumentace pro řízení OP (operační manuál, příručky) Odpovědnost za řádné plnění limitů čerpání finančních prostředků v jednotlivých letech Hlavní úkoly Dokončit realizaci OP LZZ bez ztráty finančních prostředků Spolupracovat na přípravě OPZ, připravit podmínky pro realizaci Spolupracovat na přípravě prováděcí a řídicí dokumentace k OPZ Zahájit program, připravit a vyhlásit první výzvy OPZ k předkládání projektů

Odbor ostatních fondů EU (84) Hlavní náplň Zprostředkující subjekt pro Integrovaný operační program (IOP) v oblastech zaměřených na transformaci, sociální začleňování, sociální ekonomiku a služby v oblasti zaměstnanosti Spolupráce na přípravě IROP pro období Garant přípravy operačního programu a následně implementace OP financovaného z Fondu evropské pomoci nejchudším osobám (FEAD) Hlavní úkoly Dokončit realizaci IOP s minimalizací ztráty finančních prostředků v důsledku neplnění n+2 v oblastech intervence 3.1 a 3.3 Důsledně monitorovat „dočerpání“ finančních prostředků v administrovaných oblastech intervence a realizovat adekvátní a účinná opatření Podílet se na přípravě nového programového období a spolupracovat na přípravě metodiky pro IROP Zajistit předložení operačního programu FEAD Evropské komisi a připravit zahájení implementace OP od roku 2015 EVROPSKÁ UNIE FOND EVROPSKÉ POMOCI NEJCHUDŠÍM OSOBÁM

Oddělení evaluací a strategií (801) Hlavní náplň v oblasti evaluací zajišťuje výkon činností v odpovědnosti Řídicího orgánu programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ) zajišťuje zpracování analytických materiálů a podílí se na strategickém plánování relevantním pro využívání prostředků z rozpočtu EU připravuje podklady z oblasti evaluací pro zprávy o realizaci OP LZZ diseminuje poznatky z evaluací, tj. informuje zaměstnance o výsledcích, průběhu a doporučeních evaluací Hlavní úkoly Pracovat na evaluacích souvisejících se závěrem programového cyklu OP LZZ v souladu s Evaluačním plánem Spolupracovat na přípravě OPZ, včetně ex-ante evaluace programu, příprava Evaluačního plánu 2014 – 2020 Povinné vyhodnocení Youth Employment Initiative dle požadavku Nařízení o ESF Spolupracovat na přípravě prováděcí a řídicí dokumentace k OPZ Připomínkovat strategické dokumenty s vazbou na činnosti spolufinancované z ESF Rozvíjet odbornou evaluační kapacitu pro kvalitní realizaci interních i externích evaluací