Krátké slovní úlohy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Advertisements

Gymnázium Jiřího Ortena KUTNÁ HORA
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_754.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_760.
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_19_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
* Objem válce Matematika – 8. ročník *
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_01_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Slovní úlohy se zlomky - řešte následující slovní úlohy samostatně
Slovní úlohy řešené rovnicemi
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_20_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Holečková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Slovní úlohy Dělitelnost
Výrazy Výrazy s proměnnými Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Slovní úlohy VY_32_INOVACE_ července 2013
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum :listopad 2012 Název :VY_42_INOVACE_4.2.1.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Objem kvádru a krychle slovní úlohy 6. třída. Jakou hmotnost má cihlová zeď dlouhá 8 m, široká 2,4 m a tloušťce 0,6 m, jestliže 1m³ má hmotnost 25 q.
Zlomky a procenta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
VY_62_INOVACE_ Název výukového materiálu: Termínovaný vklad Autor: Mgr. Pavla Rosyvková Datum: Duben 2013 Předmět: Finanční gramotnost Cílová.
Úrok Početní příklady. Osnova výkladu 1.Jednoduchý úrok 2.Složený úrok.
Kvantitativní myšlení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
Průřezové úlohy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Petr Vejrosta NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_10 Procenta.
SLOVNÍ ÚLOHY ŘEŠENÉ ROVNICÍ (s procenty) % 0,01 setina Prezentace je zaměřená na výklad a procvičení slovních úloh s procenty, které řešíme rovnicí. Autor:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Magda Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Matematizace textu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Přímá a nepřímá úměrnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
NEROVNOMĚRNÝ POHYB, ZRYCHLENÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_62_FINANCNIGRAMOTNOST_07_01_slovní úloha Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská.
 NÁZEV: VY_42_INOVACE_33  AUTOR: Petr Kubec  OBDOBÍ:  ROČNÍK: 9  VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Matematika a její aplikace  VZDĚLÁVACÍ OBOR: Matematika.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Souhrnný test kvantitativního myšlení
Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
VY_32_INOVACE_07M_Zlomek, výpočet více částí z celku - 3
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Holečková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
Tabulky, grafy – test VY_32_INOVACE_ července 2013
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Kombinatorika VY_32_INOVACE_ ledna 2014
Matematická rozcvička
Číselné řady VY_32_INOVACE_ září 2013
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Petr Vejrosta NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_12 Slovní.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Petr Vejrosta NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_20 Slovní.
Sousedé VY_32_INOVACE_ února 2014
Tělesa – kvádr Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Objem hranolu.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
- Výpočet objemu tělesa
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
AUTOR: Petr Vejrosta NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_13 Rýsování čtyřúhelníků
Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
Procenta - slovní úlohy
Slovní úlohy na soustavy rovnic
M-Ji-CU053-Slovni_ulohy_se_zlomky
AUTOR: Petr Vejrosta NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_03 Objem a povrch
Transkript prezentace:

Krátké slovní úlohy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál byl vytvořen v rámci OP VK 1.5 – EU peníze středním školám. VY_32_INOVACE_ srpna 2013

2 Popis úloh Krátké slovní úlohy jsou v testech OSP i TSP zahrnuty hojně v části kvantitativní. Povětšinou se jedná o úlohy, které nevyžadují velké matematické znalosti (jednoduché matematické vzorce a základní matematické úpravy). Tato část testu je nejbližší standardní školské matematice, což z ní činí nejméně oblíbenou část. Důležité je úlohu pořádně přečíst, případně zakreslit schéma a vyznačit si všechny důležité prvky. 2

3 1. Jaká je délka strany čtverce, jehož obvod v centimetrech je dvojnásobný oproti obsahu v centimetrech čtverečních? a)1 cm b)1,5 cm c)2 cm d)2,5 cm e)4 cm 3

4 2. Jaká je délka hrany krychle, jehož povrch v centimetrech čtverečních je čtyřnásobný oproti jeho objemu v centimetrech krychlových? a)1 cm b)1,5 cm c)2 cm d)2,5 cm e)4 cm 4

5 3. Kvádr má hrany, které jsou v poměru 2 : 3 : 4 a povrch 208 centimetrů čtverečních. O kolik centimetrů je delší jeho nejdelší hrana než ta nejkratší? a)1 cm b)1,5 cm c)2 cm d)2,5 cm e)4 cm 5

6 4. Vklad v bance je úročen dvěma procenty. Úrok se připisuje na konci ke vkladu a v příštím roce je také úročen. Kolik činí úrok ze Kč za dva roky? a)2 000 Kč b)2 020 Kč c)4 000 Kč d)4 020 Kč e)4 040 Kč 6

7 5. Jan měl v peněžence o 400 Kč více než Marek. Když dali oba polovinu svých peněz svým manželkám, kolik zbylo v Janově peněžence? a)600 Kč b)200 Kč c)450 Kč d)800 Kč e)400 Kč 7

8 6. Nafta stojí 36 Kč za litr a EKO nafta stojí 96 Kč za 3 litry. Kolik zaplatíte za 50 litrů směsné nafty, ve které jsou nafta a EKO nafta namíchány v poměru 7 : 3? a)1660 Kč b)1700 Kč c)1740 Kč d)1780 Kč e)1820 Kč 8

9 7. Po vánocích byly výrazně zlevněny televizory. Dokonce natolik, že pět televizorů po vánocích stálo stejně jako tři před nimi. Jak velká na ně byla vypsána sleva? a)30 % b)40 % c)45 % d)50 % e)60 % 9

10 8. Petr jezdí na kole o polovinu rychleji než Jarka. Petr ujede 36 kilometrů za 1h a 30 minut. Za jak dlouho Jarka ujede 12 kilometrů? a)Za půl hodiny b)Za 40 minut c)Za 45 minut d)Za hodinu a 10 minut e)Za hodinu a 15 minut 10

11 9. Knihofilové Jiří a Mirek ve společném sklepě skladují své sbírky knih. Jiří je úspěšnější sběratel, protože Mirek vlastní jen pětinu jejich společné sbírky. Kolik své knih ze své části sbírky by musel dát Jiří Mirkovi, aby jich měli stejně? a)polovinu b)dvě třetiny c)tři osminy d)čtyři desetiny e)pět šestin 11