Kyberšikana – co s tím?. Zamyslete se, co všechno se o vás může někdo cizí dozvědět z internetu?  Jméno?  Věk?  ?  Telefonní číslo?  Adresu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ochrana dětí na internetu
Advertisements

Aktivity projektu E-BEZPEČÍ & E-SYNERGIE
Sociální Sítě Rizika sociálních sítí
Děti vyrůstají v podstatě online. Na síti se dokáží skvěle orientovat, často lépe než rodiče. Není divu, počítač mají doma, ve škole a někteří i v mobilu.
Název: Bezpečné chování na internetu DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_19
Bezpečnost na internetu
Web Rangers Filip Komarov. Co je pro vás slovo e-bezpečí ??????????????
Moravcová Kristýna NÁSTRAHY INTERNETU.
Název: Co nám hrozí na internetu
S eTwinningem bezpečně. INTERNET x MAGIE
Ochrana osobních údajů v České republice
!NÁSTRAHY INTERNETU! Kyberšikana sociální sítě
Nástrahy internetu.
Sociální sítě II Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Informace a Internet Bohumil Bareš.
Nebezpečí na Internetu
Jako kybergrooming se označuje chování uživatelů internetových komunikačních prostředků (chat, ICQ, Skype atd.), kteří se vydávají za jinou osobu s.
Bezpečí a počítače Počítače škodlivé programy - malware Internet komunikační praktiky Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE,
Jak jsou informovaní naši žáci- dotazníkový průzkum 11/2014 Kyberšikana S postupem doby a technickým vývojem se na scéně objevila tzv. kyberšikana. Jedná.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Dej si pozor ať tě taky někdo neuloví Když vás někdo šikanuje volejte:  Policie -158  Městská policie -156  Celostátní bezpečnostní linka -112.
Vytvořme společně lepší internet.
INTERNET – struktura, fungování a přehled využití
Bezpečný internet Výpočetní technika.
1. Pokud mě někdo na chatu požádá o sdělení adresy a telefonu  Pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje Pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje 
Nebezpečí na internetu KYBERGROOMING
Bezpečnost na internetu
Pro vlastní bezpečnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
BEZPEČNOST NA INTERNETU
Kyberšikana.
Popis Předmět: Informatika Ročník: 4. ZŠ praktické
Co je to hoax? HOAX je poplašná zpráva, která obsahuje nepravdivé anebo zkreslené informace.
DALŠÍ NEBEZPEČNÉ KOMUNIKAČNÍ JEVY
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
Jak na bezpečný internet?
Bezpečnost na internetu
Happy Chickens Bezpečně na internetu.
VY_I/2_INOVACE_71_Bezpečnost na internetu Bezpečnost na internetu Miroslav Kaňok.
Jak na bezpečný internet?
ZŠ a MŠ Prostějov 4.A třída
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
ALI A IVI Sociální sítě. Typy sociálních sítí Facebook- nejvíce používaný Lidé Spolužáci Twitter My space Bebo Jaiku.
Sociální sítě v našem životě Umíte používat Facebook?
KYBERŠIKANA Kateřina Ďurišíková. Co to je? Jedná se o šikanování jiné osoby pomocí informačních technologií - internetu, mobilních telefonů, apod. (např.
KYBERŠIKANA. Co je kyberšikana? Kyberšikana je šikanování jiné osoby (ubližování, ztrapňování, obtěžování, ohrožování, zastrašování) s využitím internetu,
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Bezpečný.
Kyberšikana Kybergrooming Sexting. Záměrné zneužití informačních komunikačních technologií k činnostem, které mají druhého vyvést z rovnováhy.  Šikanování.
Univerzita Palackého v Olomouci Centrum prevence rizikové virtuální komunikace PdF UP v Olomouci Mgr. Kamil Kopecký, Ph.D. & Mgr. Veronika Krejčí
Bezpečnost na Internetu. Jsi digitální domorodec? Digital natives – digitální domorodci – věková skupina lidí, kteří se v digitálním, internetovém, světě.
HOTOVOSTNÍ A BEZHOTOVOSTNÍ PENÍZE Bezhotovostní peníze.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Autor: Mgr. Miluše Džuberová ŠIKANOVÁNÍ vyhrožování rvačky vymáhání peněz.
Moderní nástroje komunikace a jejich využití Jiří Vanke Ondřej Čermák.
KYBERŠIKANA Prezentace ke stáži MVČR2, projekt E-SYNERGIE Jana Drlíková.
KYBERŠIKANA Mgr. Martina Miloica ZŠ Heyrovského 33, Olomouc.
PŘÍPRAVA A REALIZACE VÝUKOVÝCH MATERIÁLŮ PRO PODPORU KOMUNIKAČNÍ VÝCHOVY RVP ZV VE VÝUCE ČESKÉHO JAZYKA A LITERATURY NA ZŠ A VÍCELETÝCH GYMNÁZIÍCH REGISTRAČNÍ.
Bezpečnost na internetu Zpracovala: Kateřina Svačinová, 6.B.
Kyberšikana Denisa Opatrná ČJL+AJ. Centrum pro rodiče a děti Google  Je dostupné na
 Nebezpečná internetová manipulace, v rámci které útočník usiluje o osobní schůzku s nezletilou osobou.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Sociální sítě a jejich rizika Adéla Kotrlová
Žák se dozví, jaký je rozdíl mezi šikanou a kyberšikanou
E – synergie Seznam se bezpečně!
Kyberšikana – manuál pro rodiče
SETKÁNÍ S RODIČI Gymnázium v Bystřici nad Pernštejnem
Transkript prezentace:

Kyberšikana – co s tím?

Zamyslete se, co všechno se o vás může někdo cizí dozvědět z internetu?  Jméno?  Věk?  ?  Telefonní číslo?  Adresu bydliště?  Kam chodím do školy?  Můj rozvrh?  Získat fotografie mě a mých přátel?  Něco dalšího?  Jestliže odpovídáte většinou ano, jste v nebezpečí!

Prevence  Nikdy nikomu nesdělujte citlivé osobní údaje – nezadávejte je ani v různých profilech na sociálních sítích  Dávejte si pozor, jaké fotografie uveřejňujete  Víte, že ve Všeobecných podmínkách pro užívání Facebooku je, že v momentě, kdy na něj fotografii uveřejníte, přestává být majetkem vaším a stává se majetkem této společnosti?  Nikdy nikde neuveřejňujte, ani neposílejte elektronicky (včetně MMS) své intimní fotografie a videa  Nepřidávejte si jako přátele lidi, které neznáte  Pokud osobu, s níž si píšete, osobně neznáte, řiďte se vždy heslem: „Nevím, kdo je na druhém konci kabelu.“  Domluvíte-li si s někým neznámým schůzku, ať je to na veřejném místě. Nebude-li k tomu ochoten, máte jasno!  Nikdy nikomu nesdělujte hesla svých uživatelských účtů

Jste-li obětí…  Nemlčte! Svěřte se…  Rodičům  Učiteli  Kamarádovi  Školnímu psychologovi  Policii  Kyberšikana není trestný čin, ale jevy, které ji provází ano:  Pomluva  Vydírání  Nebezpečné vyhrožování  Zneužití osobních údajů  Stalking

Co můžete udělat sami?  Schovejte si důkazy:  SMS, MMS, y nemažte (jen tak mají experti možnost vystopovat, odkud jsou)  Pomocí PrintScreen vyfoťte webové stránky  Požádejte administrátory o zablokování problémového uživatele, smazání skupiny  Bohužel, např. Facebook má na vyřízení takové žádosti několikaměsíční lhůtu

Využijte nabízené pomoci… Někdy se lépe svěřuje cizím…   Web nadace Naše dítě a Policie ČR – lze nahlásit veškerý problémový obsah na internetu   Elektronický formulář k vyplnění, experti poradí, co dělat dál  Nejen pomoc pro sebe, ale i pro druhé v nouzi  Dokáží např. výrazně urychlit blokaci závadného obsahu na Facebooku

Co z tohoto tématu si budete navždy pamatovat?  Jakou informaci si z této hodiny odnesete?  Co vás během těchto dvou hodin nejvíce zasáhlo?