1 Praha 11 a fondy Evropské unie KC Zahrada, Praha 17. května 2011 Úřad městské části Praha 11, Ocelíkova 672/1, 149 41 Praha 415 This project is implemented.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
Zdravotnictví po „velkém třesku“ Zdraví, zdravotnictví a evropské fondy Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
Fond soudržnosti EU v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do.
| Rozvoj železniční sítě v Libereckém kraji Jiří HRUBOŇ KORID LK (CZ) This project is implemented through.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Územní energetická koncepce Jihočeského kraje České Budějovice, 24. června 2003.
Pohled Moravskoslezského kraje na „Energeticky nezávislý kraj“ Ing
Presentation Title. Pracovní skupina Czech BCSD pro energetiku Josef Votruba ENVIROS, s.r.o Pracovní skupina Czech BCSD pro energetiku.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Přístup města Zlína k OZE Ing. Zdeněk Urbanovský, Magistrát města Zlína.
Enviros s.r.o. | Vlasta Švejnohová | Národní kontaktní místo čistší produkce Projekt ActClean – ENVIROS, s.r.o. Česká republika 11. dubna 2011 Vlasta Švejnohová.
Operační programy Praha OP Praha Adaptabilita OP Praha Konkurenceschopnost.
Strukturální politika
VŠFS Kombinované studium Letní semestr 2011 Most.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Úspory energie a regenerace
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
This project is implemented though the CENTRAL EUROPE Programme co-financed by the ERDF.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Zkušenosti s internacionalizací klastrů v projektu Clusters Cord 23. října 2012 Dana Krejsová, RRA ÚK. This project is implemented through the Central.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Možnost kombinace dotací s EPC v rámci OPŽP
Regulace nezaměstnanosti. Stručný přehled vývoje politiky zaměstnanosti  Keynesiánský přístup  Stimulace agregátní poptávky  Regulace mezd  Měnová.
Dotační projekty Vysokého Mýta
ADAPT2DC - Nová inovativní řešení pro správu a management veřejné infrastruktury s ohledem na demografické změny.. Prezentaci zpracovali: Kornelia Ehrlich.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Energetická politika Dopravní politika Hospodářská politika a integrace - Šumperk.
zelená linka: Zkušenosti SFŽP s posuzováním nákladovosti projektů Operačního programu ŽP.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Obsah prezentace 1.Co to ITI přesně je? Stručné přiblížení. 2.Jak jsme připravovali strategický plán? 3.Jakou má Ostravsko strategii? 4.Jaké investice.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Závěrečná konference OPPA a OPPK PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj.
Sekce energetiky Odbor energetické účinnosti a úspor Energetická účinnost – financování 11 Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a.
Evropské fondy a budoucnost obcí a měst Městská a územní dimenze politiky soudržnosti Oldřich Vlasák Místopředseda Evropského parlamentu Místopředseda.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Operační program URBACT III.  (Operační) program Evropské územní spolupráce kofinancovaný z Evropského fondu pro regionální rozvoj  Navazuje na program.
Litoměřice 20. října 2016 Energeticky soběstačné obce.
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální politika EU v období
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST BIOLOGIE A EKOLOGIE - PRŮŘEZOVÉ TÉMA
Evropský sociální fond
Dopady energetické politiky na provozovatele přenosové soustavy
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Ing. Martin Pecina, MBA Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže
Operační program životní prostředí
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Transkript prezentace:

1 Praha 11 a fondy Evropské unie KC Zahrada, Praha 17. května 2011 Úřad městské části Praha 11, Ocelíkova 672/1, Praha 415 This project is implemented through the CENTRAL EUROPE Programme co–financed by the ERDF.

2 Praha 11 a fondy Evropské unie Kde může Praha 11 žádat:  Operační program Praha - Adaptabilita (OPPA) - měkké projekty spolufinancován z Evropského sociálního fondu (ESF)  Operační program Praha - Konkurenceschopnost (OPPK) - investiční projekty spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)  Operační program Životní prostředí (OPŽP) spolufinancován z Fondu soudržnosti a Evropského fondu pro regionální rozvoj  Operační program Nadnárodní spolupráce (OPNS) - mezinárodní program pro střední Evropu This project is implemented through the CENTRAL EUROPE Programme co–financed by the ERDF.

3 Praha 11 a fondy Evropské unie Projekty Prahy 11 spolufinancované z fondů EU  Operační program Praha - Adaptabilita (OPPA) o Podpora rodičů při návratu na trh práce ( ,88 Kč) o Integrace znevýhodněných žáků ( ,81 Kč)  Operační program Praha - Konkurenceschopnost (OPPK) o Sluneční Škola ZŠ K Milíčovu - zateplení a regenerace pavilonu, výstavba fotovoltaické elektrárny ( Kč) o Fotovoltaické panely na KC Zahrada ( ,23 Kč) o Revitalizace nevhodně využívaných ploch v Praze 11 ( ,8 Kč)  Operační program Životní prostředí (OPŽP) o Rekonstrukce obvodového pláště, ZŠ Pošepného náměstí ( ,00 Kč) o Zateplení obvodového pláště ZŠ Campanus, Jírovcovo nám ( ,00 Kč)  Operační program Nadnárodní spolupráce (OPNS) o GovernEE ( ,00 Kč) o EnergyCity ( ,00 Kč) o ReNewTown ( ,00 Kč) o EPOurban ( ,25 Kč) This project is implemented through the CENTRAL EUROPE Programme co–financed by the ERDF.

4 GovernEE ( ,00 Kč) Veřejný sektor se na celkové spotřebě energie podílí významnou měrou a energetické ztráty jsou z velké části způsobeny neefektivními systémy vytápění veřejných budov, je pozornost zaměřena na řešení energetické situace právě u těchto budov. Projekt GovernEE přistupuje k řešení tohoto problému s ohledem na minulé i současné iniciativy v oblasti energetické účinnosti (EE) a na možnosti využití obnovitelných zdrojů energie (OZE).  7 partnerů z 5 zemí (Maďarsko, Česká republika, Německo, Rakousko, Itálie)  hlavní cíl - zlepšení hospodaření s energiemi ve veřejných a historických budovách  výměna zkušeností  vytvoření znalostní databáze  školení politiků a úředníků s důrazem na zlepšení rozhodování a na plánování  podklad pro diskusi na různých politických úrovních Praha 11 a fondy Evropské unie This project is implemented through the CENTRAL EUROPE Programme co–financed by the ERDF.

5 Praha 11 a fondy Evropské unie EnergyCity ( ,00 Kč) Jednou z největších výzev, kterým v současné době Evropa čelí, je snížení emisí CO2, které se významně podílejí na klimatických změnách. Tato skutečnost je významná především u měst, jelikož právě v nich se nachází 80 % budov a je zde produkováno 75 % emisí CO2. Je zřejmé, že právě do měst musí být směřováno úsilí na snížení emisí CO2, jelikož zlepšení energetické účinnosti ve městech může mít významný pozitivní dopad v boji proti klimatickým změnám.  10 partnerů z 6 zemí (Maďarsko, Česká republika, Německo, Rakousko, Itálie, Slovinsko)  hlavní cíl - snížení spotřeby energií a emisí CO2 ve městech Střední Evropy.  řešit nedostatek uživatelsky přístupných metod a informačních systémů k měření a vizualizaci emisí CO  shromáždění a zpřístupnění relevantních dat a podkladů  zmapování energetické účinnosti ve vybraných městech - vytvoření tepelné mapy  sada doporučení určených všem úrovním veřejné správy This project is implemented through the CENTRAL EUROPE Programme co–financed by the ERDF.

6 DĚKUJI ZA POZORNOST This project is implemented through the CENTRAL EUROPE Programme co–financed by the ERDF.