FÓRUM ZDRAVÉHO MĚSTA TURNOVA Výstupy z roku 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Závěrečná konference: „ INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU MĚSTA CHEBU NA ZMĚNU SITUACE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH OBYVATEL MĚSTA, ZEJMÉNA OBYVATEL SÍDLIŠTĚ ZLATÝ VRCH“
Advertisements

TOP 10 problémů města Vsetína z roku opatření a řešení Fórum s občany S námi pro vás, za jeden provaz, Vsetín, , Dům kultury.
Pronájem nebo prodej objektu bývalé základní školy č.p Kamenný vrch v Chomutově.
Co se má bourat? Areál nemocnice Bruntál – demolice objektů.
1. STRATEGIE ROZVOJE 2007 – 2015 OBLASTI STRATEGIE S – sociální prostředí a lidské zdroje  S - 1. Rozvoj sociální infrastruktury a soudržnosti  S -
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474) km 0,000 – 0,222“ Tento projekt byl spolufinancován z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury.
Pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje 10. setkání středa 8.října 2008 Radniční sál BOUZOV.
Třídní schůzky 26. května Zastihli jste nás v plné práci…
STRATEGICKÝ ROZVOJOVÝ PLÁN OBEC KLY Výsledky dotazování občanů k prioritám rozvoje obce na období let  Dotazování proběhlo v.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
PORADENSKÉ CENTRUM PRO VENKOV PRACOVIŠTĚ DUBÁ. NOSITEL PROJEKTU: Společnost pro Jizerské hory o.p.s. PARTNEŘI PROJEKTU: - Liberecký kraj - Správa ochrany.
______________________________________ CHVALSKÝ ZÁMEK
Fórum Zdravého města Řešení největších problémů města 2014/2015.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Dotační projekty Vysokého Mýta Zpracoval: Ivona Nešporová Referent dotačních projektů
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje aktuální informace pro poradu OÚPSŘ KrÚ JMK s Úřady územního plánování JMK Krajský úřad Jihomoravského kraje.
Cestovní ruch dostupný všem. 1) Rekonstrukce/vybudování odpočívadel, center služeb pro turisty a hygienického zázemí pro pěší, cyklisty a handicapované.
Desatero problémů Chrudimi otevřena 1. etapa obchvatu doprava rozdělena Pce - Žďár i Pce - Vysové Mýto po obchvatu vybudování okružní křižovatky.
Komunitní plánování sociálních služeb ve městě Brně Bc. Monika GALKO DiS. Odbor sociální péče MMB Konference „Plánování rozvoje sociálních služeb – dobrá.
Prezentace pro jednání představenstva Krajské hospodářské komory Střední Čechy, konaného dne v Brandýse nad Labem – St. Boleslavi.
Podpora napojení logistických center na železniční dopravu Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav technicko-technologický Autor.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Platformy projektu KAP LK
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Členská schůze MAS Nepomuk,
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
Pracovní skupina Terminály veřejné dopravy
12. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
Rozpočet města Police nad Metují na rok 2017
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Odprodej pozemků ulice Lipská v Chomutově
ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ & URBANISMUS
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
hejtman Pardubického kraje
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Strategie komunikace svazu se zástupci města
Pracovní skupina Silniční infrastruktura
Zpráva o uplatňování územního plánu
Plnění Politiky architektury a stavební kultury ČR
Podpora rozvoje venkova v ČR
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
nabízí ubytování v minirekreačním zařízení „CHATA TUŽÍN“
V. VEŘEJNÉ FÓRUM – 10 PROBLÉMŮ MČ PRAHA 20 Chvalský zámek
Integrovaný plán rozvoje Statutárního města Opavy pro oblast bydlení
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Alena Dohnalová Číslo
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2018 Ing. Michaela.
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
VY_32_INOVACE_4/01_ČLOVĚK A SPOLEČNOST
Dotační program Ministerstva vnitra k ochraně škol a školských zařízení 12. prosince 2018 Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského.
Rodinná politika v Olomouci 2015
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Programy na podporu bydlení
Významné stavby SŽDC v regionu Střední a východní Moravy
Připravenost na nové plánovací období
Integrované operační středisko – „srdce policie“
DOTAČNÍ TITULY OKPPCR Jaroslava Panáčková
Centrum J. J. Pestalozziho, o. p. s.
FÓRUM ZDRAVÉHO MĚSTA JILEMNICE Erbovní sál Krkonošského muzea
Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s
5. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Transkript prezentace:

FÓRUM ZDRAVÉHO MĚSTA TURNOVA Výstupy z roku 2012

7P Turnova 2012: 1.vybudovat dětské hřiště v parku u letního kina 2.vystavět nové koupaliště 3.prosadit obchvat na Semily 4.odmítnout rychlostní komunikaci R35 na území města 5.vyřešit problematiku návaznosti sociálních služeb pro osoby s poruchou autistického spektra 6.vybudovat zahradu pro MŠ 28. října 7.snížení vlivu R35 na životní prostředí v budoucím sportovním areálu Maškovka

1. Vybudovat hřiště u letního kina dokončeno v září 2012 cena: 296 tisíc korun dodavatel: TR Antoš, s.r.o.

2. Vystavět nové koupaliště rozhodnutím zastupitelstva ze září 2013 – výstavba venkovního koupaliště, infrastruktury, krytého zimního stadionu únor 2014 – vyhlášení soutěže na dodavatele stavby Leden zahájení stavby Areálu Maškova zahrada květen 2016 – dokončení II. Etapy výstavby Maškovy zahrady a slavnostní otevření koupaliště

3. Prosadit obchvat na Semily usnesením zastupitelů z června 2012 vyzván Liberecký kraj, aby přeložka silnice II/283 v trase Valdštejnsko – Bělá byla zahrnuta do aktualizace Zásad územního rozvoje LK jednání starosty s představiteli Libereckého kraje zastupitelstvem ze srpna 2013 požadováno pořízení územní studie obchvatu Libereckým krajem V červnu 2014 byl zastupitelstvem schválen nový územní plán, kde je řešena problematika R35 a obchvatu na Semily Foto z autor Pavel Charousekwww.turnovskovakci.cz

4. Odmítnout budoucí rychlostní komunikaci R35 na území města podařilo se ze Zásad územního rozvoje Libereckého kraje odstranit variantu tunelového řešení koridoru kapacitní silnice S5 pod sídlištěm Výšinka z návrhu Územního plánu Turnov byla vypuštěna územní rezerva pro koridor řešený tunelem pod Výšinkou V červnu 2014 byl zastupitelstvem schválen nový územní plán, který řeší problematiku budoucí rychlostní komunikace S5 (R35) na Jičín pouze s jedinou územní rezervou

5. Vyřešit problematiku návaznosti soc. služeb pro osoby s poruchou autistického centra vznik Centra denních služeb ve zrekonstruované MŠ v ulici Jana Palacha darování pozemku v lokalitě u nádraží pro výstavbu komunitního centra městem Turnov v říjnu 2012 podpora vzniku komunitního centra od města i Libereckého kraje (Liberecký kraj přispěl 4,5 mil. Kč, Turnov darovalo pozemek, Kč a dalších Kč na stavbu půjčilo; zapojily se i další obce Březen 2015 slavnostní otevření nové budovy autistického centra spolku SLUNCE VŠEM

6. Vybudovat zahradu pro mateřskou školu 28. října v r za 1mil. korun v ulici 5. května za vodojemem vyčištění pozemku, úprava terénu, vybudování schodiště, vodovodní přípojky, oplocení, domku na hračky, instalace mobilních WC, osetí trávou v r pokračování dle finančních možností (pískovště, herní prvky atd.) s cílem zahájení provozu od říjen 2015 slavnostní otevření zahrady v přírodním stylu

7. Snížení vlivu R35 na životní prostředí v budoucím sportovním areálu Maškova zahrada vyřazení územní rezervy pro tunelové řešení koridoru silnice S5 z Územního plánu Turnov umístění množství zeleně do prostoru sportovně-rekračního areálu

Vznik studentského zastupitelstva (Parlament mládeže Města Turnova mělo první zasedání 16. ledna 2013) Zlepšení komunikace s občany (v červnu 2016 byla zprovozněna aplikace na hlášení závad po městě) Zachovat dosavadní služby v Panochově nemocnici (pro zachování služeb a úrovně Panochovy nemocnice Turnov se nemocnice sloučila s Krajskou nemocnicí Liberec na přelomu roku 2013/2014) Další výstupy: (bez prioritního určení obyvatel)

Další výstupy: (bez prioritního určení obyvatel) Ochotněji řešit problémy s občany (pravidelné setkání s občany ve vybraných lokalitách) Rekonstrukce ulice 28. října (úplná rekonstrukce byla zahájena v říjnu 2012 a poslední úpravy byly předláždění chodníků v dubnu 2014) Zajistit pohotovostní služby lékárny o víkendech (vznik obchodního centra v roce 2013 v blízkosti obchodu Lidl a čerpací stanice Kontakt, kde se nachází další lékárna s víkendovou otevírací dobou)

Další výstupy: (bez prioritního určení obyvatel) Zrekonstruovat ZŠ Alešova a přistavět nový objekt (na ZM udělení prioritního řešení, avšak po etapách: 1. etapa 07/ – rekonstrukce sociálního zařízení, 2. etapa 06/ – rekonstrukce 2. NP (chodby, výdejna jídla, vestavba zvedací plošiny do výdejny jídel a příjezdové cesty k zadní části školy a zateplení budovy školy), 3. etapa prázdniny rekonstrukce přízemí) Odstranit vlhkost v ZŠ Žižkova a rekonstruovat střechu školy (na základě rozhodnutí RM z března 2016 byl zadána oprava střechy zhotoviteli)

Další výstupy: (bez prioritního určení obyvatel) Zrekonstruovat ZŠ Mašov (na březnovém ZM 2015 zařažena do schválených investičních priorit V 2015 také drobné investiční akce (výměna rozvodů vody a odpadů, úprava sociálního zařízení). Červnové ZM 2016 schválilo variantu řešení rekonstrukce a přístavby školy. Postavit nový objekt Waldorfské MŠ ( v období od do trvala stavba nového objektu MŠ. V blízkosti byl také postaven zahradní domek)