Výroční konference 2015 1. prosince 2015 Přednášející: Ivo Grüner, Ing. Jaromír Slíva.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
MUDr. Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina, předseda Regionální rady Jihovýchod ROP Jihovýchod ve finále?
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Dřevohostice
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Brusel ROP Jihozápad ROP Jihozápad aktuálně.
SLAVKOV U BRNA. SLAVKOV U BRNA Prosím seznamte se – Slavkov u Brna Počet obyvatel: Rozloha: ha ORP: obcí První.
Výroční konference ROP Jihozápad „Řízení, kontrola a audit prostředků z EU“ Výroční konference ROP Jihozápad 2011 Ing. Klára Böhmová.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
OP Přeshraniční spolupráce ČR-Rakousko  přímo navazuje na program INTERREG IIIA ;  nově zavádí princip tzv. Vedoucího partnera (Lead.
Silnice nebo železnice
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Operační program Podnikání a inovace.  proplacená podpora: 17,2 mld. Kč  Dotace: 10 mld. Kč  Úvěry a záruky: 6 mld. Kč  Technická asistence: 1,2 mld.
Regionální operační program Moravskoslezsko Datum: Místo: Prezentuje: Brno Kateřina Plachá.
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
ROP Jihozápad v územním členění Přednášející: Karel Hron.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Bečov nad Teplou 23. září Charakteristika města 1399 městská práva V současnosti cca 1000 obyvatel Poloha na spojnici lázeňských měst Karlovy Vary.
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
Evaluační aktivity Olomouckého kraje ve vztahu k vyhodnocení ROP SM Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Ing. Viktor Kruml, pověřený vedením oddělení, Ústí nad Labem Ing. Marie Míšková, vedoucí.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
ROP Moravskoslezsko v roce 2009 Ing. David Sventek, MBA Úřad Regionální rady Moravskoslezsko.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko, Úřad Regionální rady Dopravní infrastruktura v ROP Datum: Místo: Prezentuje: Praha Jiří.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
ROP JV – informace o novém programovém období
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Evropský sociální fond
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 06/2008 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc 19. května 2008.
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti
Informace o výzvách SC 1.1 a SC 1.2. IROP
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Dotační program pro rok 2019
3. výzva „kotlíkových dotací“
Transkript prezentace:

Výroční konference prosince 2015 Přednášející: Ivo Grüner, Ing. Jaromír Slíva

Obsah  Realizace ROP Jihozápad  Přínos pro region Jihozápad  Publicita ROP Jihozápad v roce 2015

Realizace ROP Jihozápad  přijato bylo celkem projektových žádostí za 55,5 miliardy Kč dotace z ROP Jihozápad  podepsáno je smluv o podmínkách poskytnutí dotace v celkové výši 20,1 miliardy Kč dotace z ROP Jihozápad (v roce 2015 bylo podepsáno 173 smluv o podmínkách poskytnutí dotace v celkové výši 3 mld. Kč dotace z ROP Jihozápad)  ROP Jihozápad již zasmluvnil celou alokaci programu, kterou měl v období 2007–2013 k dispozici (řeší se přezávazkování)

Realizace ROP Jihozápad  zrealizováno je projektů a proplaceno 17 miliard Kč (v roce 2015 zrealizováno 817 projektů a proplaceno 3,3 mld. Kč)  certifikováno přes 12 miliard Kč výdajů vyplacených z prostředků EU, což při porovnání s alokací ROP Jihozápad v podílu ERDF (16,6 miliardy Kč) představuje 74 %  1. certifikace leden 2010 ( – ) ,36 €  2. certifikace prosinec 2011 ( – ) ,75 €  3. certifikace září 2012 ( – ) ,83 €  4. certifikace říjen 2012 ( – ) ,15 €  5. certifikace srpen 2013 ( – ) ,08 €  6. certifikace květen 2014 ( – ) ,88 €  7. certifikace srpen 2014 ( – ) ,70 €  8. certifikace prosinec 2014 ( – ) ,37 €  9. certifikace srpen 2015 ( – ) ,30 €  10. certifikace za období – připravuje se

Realizace ROP Jihozápad rozdělení po krajích

ROP Jihozápad v roce 2015  kontroly projektů a proplácení Žádostí o platbu probíhají  zajištěno finanční krytí v případě přezávazkování alokace  pravidlo n+3/n+2 bylo splněno vždy  vysoká pracovní zátěž pro zaměstnance  vysoký tlak kladen i na příjemce, způsobilé výdaje do  konec ROP Jihozápad zvyšuje fluktuaci zaměstnanců Úřadu pozitiva a rezervy implementace programu

Přínos pro region Jihozápad Zasmluvněno: 9,5 miliardy Kč Proplaceno:7,8 miliardy Kč  65,94 km nových silnic a místních komunikací  1 174,18 km rekonstruovaných silnic a místních komunikací  39 nově pořízených ekologických vozidel  27 nových vozidel kolejové a trakční dopravy  71 nových nebo rekonstruovaných přestupních terminálů ve veřejné dopravě Prioritní osa 1 – Dostupnost center

Přínos pro region Jihozápad Projekt: Rekonstrukce místních komunikací Slavonice Žadatel: Město Slavonice Výše dotace: 1,25 mil. Kč Prioritní osa 1 – Dostupnost center Projekt: II/205 Aglomerační okruh – dokončení Žadatel: SÚS Plzeňského kraje Výše dotace: 43,9 mil. Kč

Přínos pro region Jihozápad Zasmluvněno: 6,2 miliardy Kč Proplaceno:5,5 miliardy Kč  217 nově vytvořených pracovních míst  49 tis. m 2 revitalizovaných objektů pro vzdělávání  21 tis. m 2 revitalizovaných objektů sociálních a zdravotnických služeb  23 ha nové nebo rekonstruované veřejné zeleně  14 hektarů revitalizovaných průmyslových areálů, tzv. brownfields Prioritní osa 2 – Stabilizace a rozvoj měst a obcí

Přínos pro region Jihozápad Projekt: Podpora rozvoje výuky přírodních věd pro žáky ZŠ Josefa Hlávky Přeštice Žadatel: Základní škola Josefa Hlávky Přeštice Výše dotace: 844 tis. Kč Prioritní osa 2 – Stabilizace a rozvoj měst a obcí Projekt: Centrální část kampusu Jihočeské univerzity Žadatel: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Výše dotace: 9,1 mil. Kč

Přínos pro region Jihozápad Zasmluvněno: 3,8 miliardy Kč Proplaceno:3,2 miliardy Kč  283 nově vytvořených pracovních míst  116,03 km nových cyklostezek a cyklotras  338,71 km nových hippostezek a stezek pro pěší  77 rekonstruovaných památkově chráněných objektů Prioritní osa 3 – Rozvoj cestovního ruchu

Přínos pro region Jihozápad Projekt: Rekonstrukce krytého mostu (rechle) v Lenoře Žadatel: obec Lenora Výše dotace: 3,3 mil. Kč Prioritní osa 3 – Rozvoj cestovního ruchu Projekt: Revitalizace židovského hřbitova v Nýrsku Žadatel: Federace židovských obcí v České republice Výše dotace: 2,8 mil. Kč

Publicita ROP Jihozápad  soutěž od do  soutěžilo se pomocí QR kódů, které soutěžící sbírali při návštěvě jednotlivých projektů  celkem jsme přijali soutěžních hlasů  do soutěže bylo zahrnuto celkem 16 projektů soutěž KOMPAS

Publicita ROP Jihozápad  Den Evropy –  Na ÚRR JZ v Českých Budějovicích a v Plzni Den Evropy  Uspořádáno v rámci dne otevřených dveří  Pozvány střední školy  Soutěže o ceny

Publicita ROP Jihozápad  Den dětí v Zoo Plzeň  24. června 2015  Uspořádáno v rámci týdne afrických a asijských zvířat u příležitosti 5. výročí otevření nových afrických a asijských expozic v Zoo Plzeň.  Hlavolamová herna, soutěže pro děti, skákací hrad, malování na obličej. Dny dětí  Den dětí v Zoo Ohrada  20. června 2015  Určeno pro širokou veřejnost, soutěže pro děti a dospělé.

Kontakt Územní pracoviště České Budějovice Jeronýmova 1750/21 České Budějovice Územní pracoviště Plzeň Poděbradova 2842/1 Plzeň (AVALON Business Centre)

Děkujeme za pozornost