Název školyZákladní škola Kolín V., Mnichovická 62 AutorMgr. Jiří Mejda Datum23. 1. 2012 NázevVY_32_INOVACE_05_CH7 TémaRozdělení vody podle použití RočníkSedmý.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VODA 8. třída.
Advertisements

Pro úvod bych se rád podíval na koloběh vody
autor: Jakub Jirák, 8. ročník
zpracovaný v rámci projektu EU
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Znečišťování a ochrana vody Praha – město našeho života Projekt č. CZ.2.17/3.1.00/36097, podpořený Evropským sociálním fondem v rámci Operačního programu.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Aktivita č.5: Tajemství chemie
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
VY_32_INOVACE_G Voda Opakovací otázky
podmínka života na Zemi
Vše o vodě a jejich vlastnostech.
Integrovaná střední škola, Slaný
Základní vzdělání - 2. stupeň
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Voda Veronika Drzková, 2.E.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Druhy vod.
Technologie na úpravu pitné vody Eva Košarišťanová.
Voda a vzduch = základ života
Voda Co o ní víme?.
VODA Lukáš Mráček, 2.L VOS a SPŠE Božetěchova 3, Olomouc.
Zdroje pitné vody.
VODA – DĚLENÍ A ČISTIČKY VODY
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
Výukový materiál: VY_32_INOVACE_Druhy vod Název projektu: Šablony Špičák Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Autor VM: Mgr. Šárka Bártová.
Voda Jaroslav Martykán 79974
Definice, která je zakotvena v zákoně 258 a vyhlášce ministerstva zdravotnictví ČR 252. Pitná voda „je zdravotně nezávadná voda, která ani při trvalém.
Co je to vlastně voda? Klára Boháčová.
Voda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Opakování voda, vzduch.
Voda ( environmentální příručka – 5.ročník )
AnotaceZařazení vody do systému látek AutorMgr. Květuše Horáková Jazykčeština Očekávaný výstup Žák se seznámí a utřídí druhy vod, způsoby čištění vod,
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky SVĚTOVÝ.
4.1 Voda a vzduch Atmosféra Hydrosféra - vzdušný obal Země
PITNÁ, UŽITKOVÁ, ODPADNÍ
RZ RZ v ní životVznikl v ní život Koloběh vodyKoloběh vody „obnovitelná“látka Kolem řekKolem řek vznikaly osady a města Civilizace.
VODA.
Voda a vzduch 1. VODA RZ
ZŠ Benešov, Jiráskova 888 CHEMIE
Název školyZákladní škola Kolín V., Mnichovická 62 AutorMgr. Jiří Mejda Datum NázevVY_32_INOVACE_19_CH9_uhlí TémaUhlí.
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Voda (EUPŠCh8),
Voda Zbožíznalství 1. ročník Voda - nejrozšířenější sloučenina - zároveň velmi vzácný zdroj, kterého ubývá.
VY_32_ INOVACE_ 11_ VLASTIVĚDA 4 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou VODSTVO ČR Autor: Mgr.Renata Viktorinová.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Voda Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
H 2 O - vlastnosti : - nejrozšířenější sloučenina kyslíku - dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku - je jednou z nejstálejších sloučenin - rozklad vyžaduje.
Název školyZákladní škola Kolín V., Mnichovická 62 AutorMgr. Jiří Mejda Datum NázevVY_32_INOVACE_20_CH9 TémaChemické zdroje elektrického napětí.
Voda Mgr. Helena Roubalová
1 VODA Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace VODA / DUM/ VYDMUCHOV/ OWCZARZOVÁ / ČLOVĚK A PŘÍRODA/ 010 Autor:
VODA vodárna a čistírna odpadních vod Jaké existují druhy vod dle obsahu nečistot? pitná - musí být zdravotně nezávadná - získává se z podzemí či úpravou.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_52_INOVACE_PR_03_.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Monika Zemanová, PhD. Název materiálu:
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_NAŠE_VODSTVO.
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace, Pražská 2817, Mělník tel.: EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tématický.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Výskyt vody v přírodě II.
Základy ekologie pro střední školy 1. CZ.1.07./1.5.00/
VODA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Voda hydrosféra základní podmínka života (tělo člověka – 60 – 70%vody)
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Název školy Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 Autor
Název školy Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 Autor
VODA.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Chemie 8. ročník
Druhy vod.
VY_52_INOVACE_Hydrosféra-učební text
3.2 Není voda jako voda Vodu člověk využívá k nejrůznějším účelům. Podle toho rozlišujeme vodu na pitnou, užitkovou a odpadní. PITNÁ VODA - zdravotně.
Hydrosféra koloběh vody v přírodě
Transkript prezentace:

Název školyZákladní škola Kolín V., Mnichovická 62 AutorMgr. Jiří Mejda Datum NázevVY_32_INOVACE_05_CH7 TémaRozdělení vody podle použití RočníkSedmý

Rozdělení vody podle použití Pitná voda Užitková voda Odpadní voda Minerální voda Povrchová voda Podzemní voda Anotace: Materiál je připraven jako interaktivní materiál pro sdílení ve školní síti pro samostudium nebo pro prezentaci na projektoru. Ovládání je řešeno skrz hypertextové odkazy.

Pitná voda Je voda splňující hygienické normy Dříve se získávala z potoků, studní nebo studánek Dnes povrchová, chemicky upravená Vodní nádrž Želivka – zásobárna vody pro Prahu Zpět na výběr typu vodyKonec prezentace

Užitková voda Nesplňuje hygienické normy pro pitnou vodu Může to být i minerální voda s nadbytečným obsahem jednoho minerálu Používá se například k zalévání, v myčkách aut, v průmyslu k chlazení Nepoužívá se v potravinářství, při mytí nádobí Získává se z povrchových vod Zpět na výběr typu vodyKonec prezentace

Odpadní voda Voda znečištěná použitím Například voda odtékající z domácností nebo z průmyslových závodů Podle typu znečištění se liší procesy čištění Zpět na výběr typu vodyKonec prezentace

Minerální voda Voda s vysokým obsahem minerálů Je vyhledávaná pro chuťové nebo zdravotní vlastnosti způsobené minerály Podle obsahu minerálů je potřeba regulovat množství vypité vody Nachází se například v blízkosti sopek (i vyhaslých) U nás v okolí Karlových Varů, Poděbrad nebo Luhačovic (lázně – pití, koupele) Zpět na výběr typu vodyKonec prezentace

Povrchová voda Také se jí říká dešťová voda Nacházíme ji v rybnících, nádržích, řekách Znečištěná splachováním zemského povrchu Je to měkká voda – malý obsah minerálů Vhodná k praní – mýdlo dobře pění Vhodná k zalévání – nemineralizuje půdu Zpět na výběr typu vodyKonec prezentace

Podzemní voda Nacházíme v podzemních rezervoárech Vyšší obsah minerálů Obvykle pitná Těží se ze studní nebo artézských vrtů Poděbrady – Dobrá voda Zpět na výběr typu vodyKonec prezentace

Citace Obrázky použity z cz/images/?CTT=97