SEMINÁŘ PRO ŽADATELE OP Česká republika – Bavorsko OP Česká republika – Rakousko Jihočeský kraj – Krajský úřad 29. června 2009 Tento seminář je spolufinancován.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Advertisements

Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
OP přeshraniční spolupráce Rakousko – ČR
Operační program Cíl Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika 2007–2013.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
ČESKÁ REPUBLIKA – SVOBODNÝ STÁT BAVORSKO Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU.
ˇ  Součást Operačního programu „Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika  Slouží zejména k financování projektů neinvestičního.
Výroční konference – Globální granty Libereckého kraje Operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost Programy přeshraniční spolupráce
Právní základ 4 nařízení –Všeobecné (1083/2006) –ERDF (1080/2006) –ESÚS (1082/2006) –Prováděcí nařízení(1828/2006)
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
1 Regionální rozvojová agentura jižní Moravy OP přeshraniční spolupráce Rakousko – Česká republika Vladimír Gašpar, ředitel RRA.
Dispoziční fond Česká republika - Bavorsko Dotace v rámci INTERREG IIIA pro vymezené území.
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
OP Přeshraniční spolupráce ČR-Rakousko  přímo navazuje na program INTERREG IIIA ;  nově zavádí princip tzv. Vedoucího partnera (Lead.
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika 2007 – 2013.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
ÚVOD. ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Interreg IIIA Česká republika - Svobodný stát Bavorsko v Plzeňském kraji Plzeň,
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Jihočeský kraj – Krajský úřad Tento seminář je spolufinancován Evropskou unií z prostředků Evropského fondu pro regionální.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
OPPS ČR-PR Rozdíly v programech přeshraniční spolupráce v rámci Cíle 3 realizovaných v MSK a časté chyby Zpracovala: Ing. Markéta Hluchníková.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Regionální kolegium CR – pracovní skupina pro CR 6. června 2016.
Příprava žádosti Společný technický sekretariát Drážďany.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Interreg V – A Česká republika - Polsko
Burza partnerů v rámci OP EÚS Rakousko – Česká republika
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Krajský úřad Karlovarského kraje
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
SMĚRNICE RADY KRAJE Č. 2/2008 K SYSTÉMU PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTŮ KRAJE A ORGANIZACÍ ZŘIZOVANÝCH ČI ZAKLÁDANÝCH KRAJEM SPOLUFINANCOVANÝCH Z FONDŮ EU.
Závěrečná konference projektu
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE OP Česká republika – Bavorsko OP Česká republika – Rakousko Jihočeský kraj – Krajský úřad 29. června 2009 Tento seminář je spolufinancován Evropskou unií z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj

Cíl 3 Program přeshraniční spolupráce Česká republika – Svobodný stát Bavorsko

Operační program Cíl Evropská územní spolupráce Česká republika - Rakousko

Územní vymezení programů OP ČR – RakouskoOP ČR – Bavorsko

Obecné informace Dotační území OP ČR – Rakousko: Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Vysočina Objem prostředků pro českou stranu: 69,12 mil. EUR Dotační sazba – maximálně 85% z ERDF, maximálně 5% ze státního rozpočtu Dotační území OP ČR – Bavorsko: Jihočeský kraj, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj Objem prostředků pro českou stranu: 55,04 mil. EUR Dotační sazba – maximálně 85% z ERDF, maximálně 5% ze státního rozpočtu

Cíle programů Primárně měkké neinvestiční projekty Cíle:  Zvyšování ekonomické atraktivity území, vytvá ř ení podmínek pro transfer know-how a podpora cestovní ruchu  Vytvoření základních předpokladů trvale udržitelného rozvoje příhraničních oblastí  Zajištění trvale udržitelného rozvoje příhraničních oblastí  Zlepšování dostupnosti p ř íhrani č ního regionu a zvyšování kvality životního prost ř edí

Prioritní osy a oblasti podpory Liší se OP ČR – BY a OP ČR – AT OP ČR – Bavorsko

Prioritní osy a oblasti podpory OP ČR – Rakousko Prioritní osa 1 – socioekonomický rozvoj, cestovní ruch a transfer know-how Prioritní osa 2 – regionální dostupnost a udržitelný rozvoj Oblasti podpory OP 1 – Infrastruktura a služby spojené s podnikáním a inovacemi OP 2 – Cestovní ruch, kultura a ekonomika volného č asu OP 3 – Rozvoj lidských zdroj ů, trh práce, vzd ě lávání a kvalifikace OP 4 – Prevence zdravotních a sociálních rizik, sociální integrace Oblasti podpory OP 1 – Doprava a regionální dostupnost OP 2 – Životní prostředí a prevence rizik OP 3 – Udržitelné sítě a struktury institucionální spolupráce Prioritní osa 3 - Technická pomoc

Obecné informace Maximální výše projektu: není stanovena Minimální výše celkových nákladů projektu v OP ČR - Bavorsko: € ( € z ERDF). Minimální výše podpory z ERDF v OP ČR – Rakousko musí být větší než € Pokud celkové náklady nižší, předkládají se projekty v rámci Fondu malých projektů (ČR – Rakousko)/ Dispozičního fondu (ČR - Bavorsko)

Fond malých projektů Administrován euroregionem Silva Nortica ( Velikost projektu – od do EUR příspěvku z ERDF (85 %), celkově od EUR do EUR Nemusí být aplikován princip vedoucího partnera projektu Dva typy podporovaných projektů: Malé infrastrukturní projekty Neinvestiční projekty typu „People to people“ Příjem žádostí pro projednání na nejbližším RMV do 14:00 Nejbližší RMV pro projekty s partnerem z Horního Rakouska – Nejbližší RMV pro projekty s partnerem z Dolního Rakouska –

Dispoziční fond Administrován RRA Šumava o.p.s. ( za spolupráce s Euroregionem Šumava ( Dotace z ERDF (max. 85%) od do EUR, celkové výdaje projektu max EUR Přípustné i investiční projekty menšího charakteru Nemusí být aplikován princip vedoucího partnera projektu Příjem žádostí pro projednání na nejbližším ŘV do 14:00 Nejbližší Řídící výbor pro schvalování žádostí

Obecné informace Princip vedoucího partnera Minimálně 2 partneři (1 z ČR, 1 z Bavorska/ Rakouska) Počet partnerů neomezen. V OP ČR – AT mohou žádat o prostředky ERDF a SR všichni čeští partneři projektu. V OP ČR – BY může žádat o dotaci pouze jeden český partner Rozpočet v EUR, vyplácení fin. prostředků také v EUR Dvojjazyčná žádost a Partnerská dohoda Výdaje na přípravu projektu způsobilé od Nutný přeshraniční dopad projektů!

Obecné informace Vhodní žadatelé v ČR: subjekty neziskového či veřejnoprávního charakteru Obec, kraj, svazek obcí Organizační složka kraje, obce, města, státu Příspěvkové organizace Hospodářské komory Veřejná výzkumná instituce O.p.s., Obč. sdružení Registrované církve Nadace Státní podnik Školská právnická osoba Veřejná a státní VŠ Soukromá VŠ Zájmová sdružení právnických osob S.r.o. či a.s. s veřejnými prostředky ČT, ČRo SŽDC

Obecné informace 4 kritéria pro hodnocení projektů Společná příprava Společná realizace Společné financování Společný personál Projekt musí splnit minimálně 2 ze 4 kritérií Odlišné hodnocení v OP ČR – AT a OP ČR - BY

Hodnocení kritérií spolupráce v OP ČR - Rakousko Společná příprava 5 bodů Partneři z obou států se účastní přípravy projektu stejnoměrně. Proces přípravy projektu vykazuje aktivní zapojení partnerů v celém procesu přípravy projektu - od počátku projektové ideje po předložení projektové žádosti. 3 body Partneři z obou států se účastní procesu přípravy projektu pouze příležitostně. Jeden z partnerů je výrazně aktivnější v procesu než partner z druhé strany. Je zajištěn tok informací o přípravě projektu z jedné strany na druhou stranu hranice. 0 bodů Projekt není společně připravován.

Společná realizace 5 bodů Během procesu realizace projektu jsou oba partneři společně zapojeni. Projekt má vytvořen společný plán aktivit, zahrnující detailní časový harmonogram a je společně propagován. Společné aktivity jsou propojeny jakz časového hlediska tak i obsahově. 3 body Projekt je převážně realizován partnerem z jedné strany hranice. Oba partneři jsou během procesu realizace pouze příležitostně nebo aktivity realizované jedním z partnerů jsou pouze doplňkové. Společné aktivity jsou propojeny jak časově tak i obsahově. 0 bodů Projekt není společně realizován.

Společný personál 5 bodů Společný personál z obou stran projektu je zahrnut do všech aktivit v projektu (např. projektoví manažeři delegovaní oběma partnery tvoří společný tým a mají mezi sebou stanoveny pravidla pro spolupráci – jmenován jeden vedoucí, pravidla komunikace a pravidla setkávání) Tento tým realizuje celý projekt společně (stejné místo). 3 body Společný personál má vytvořen rámec pro pravidla spolupráce – jmenován týmový vedoucí, pravidla komunikace a pravidla pro setkávání jsou jasně definovány. Tento tým realizuje téměř všechny aktivity projektu společně (sedí na obou stranách). O bodů Projekt nemá společný personál.

Společné financování 5 bodů Partneři z obou států mají v projektu finanční podíl na rozpočtu projektu. Podíl partnerů na každé straně představuje minimálně 30 % z celkových způsobilých výdajů projektu. 3 body Partneři z obou států mají v projektu finanční podíl na rozpočtu projektu. Podíl partnerů na každé straně představuje 5 % až 30 % z celkových způsobilých výdajů projektu. 0 bodů Podíl partnerů na každé straně je pod 5 % z celkových způsobilých výdajů projektu.

Hodnocení kritérií spolupráce v OP ČR - Bavorsko není hodnoceno bodově Společná příprava Společná příprava existuje tehdy, pokud byl projekt vypracován společně bavorským a českým partnerem. U společné přípravy lze využít externích služeb. Společná příprava se vyznačuje například: –společnými jednáními k iniciaci, plánování a přípravě projektu –společným vyplněním projektové žádosti –předložením všemi partnery podepsané partnerské dohody

Společná realizace Společná realizace existuje tehdy, pokud je v rámci realizace projektu realizována společně bavorským a českým partnerem minimálně jedna významná aktivita přispívající k dosažení cílů projektu a / nebo pokud je v rámci realizace projektu jak bavorským, tak i českým partnerem realizována minimálně jedna významná aktivita přispívající k dosažení cílů projektu a / nebo pokud se jak bavorský, tak i český partner permanentně a partnersky podílí během realizace projektu na potřebném řízení projektu.

Společný personál Společný personál existuje tehdy, pokud personál bavorského a českého partnera provádí v rámci realizace projektu minimálně jednu významnou aktivitu v bavorské části projektu a / nebo pokud personál bavorského a českého partnera provádí v rámci realizace projektu minimálně jednu významnou aktivitu v české části projektu a / nebo pokud personál bavorského partnera provádí v rámci realizace projektu minimálně jednu významnou aktivitu v české části projektu a / nebo pokud personál, nasazený českým partnerem, provádí v rámci realizace projektu minimálně jednu významnou aktivitu v bavorské části projektu. Personálem mohou být partneři nebo jejich zaměstnanci. Najmutím externích služeb (např.zadání zakázky) nemůže být kritérium „společný personál“ splněno.

Společné financování Společné financování existuje tehdy, 1. pokud jsou u projektu, který se skládá z bavorské a české části, splněny oba následující předpoklady: Národní prostředky obsažené ve finančním plánu pro bavorskou část projektu činí minimálně 1000 EUR a minimálně 15 % celkových prostředků bavorské části projektu. Národní prostředky obsažené ve finančním plánu pro českou část projektu činí minimálně 1000 EUR a minimálně 15 % celkových prostředků české části projektu. 2. pokud u projektu, který se skládá pouze z bavorské části, činí české prostředky obsažené ve finančním plánu bavorské části projektu minimálně 1000 EUR a minimálně 1,5 % celkových prostředků bavorské části projektu. 3. pokud u projektu, který se skládá pouze z české části, činí bavorské prostředky obsažené ve finančním plánu české části projektu minimálně 1000 EUR a minimálně 1,5 % celkových prostředků české části projektu.

Informace o OP ČR - AT Veškeré informace o programu včetně příslušné dokumentace (žádost, pokyny pro žadatele, přílohy, programový dokument) najdete na: uzemni-spoluprace/Cil-Evropska-uzemni-spoluprace-Rakousko--- Ceska-re Fondy EU/Fondy a programy EU /Operační program Přeshraniční spolupráce ČR - Rakousko

Informace o OP ČR - BY Veškeré informace o programu včetně příslušné dokumentace (žádost, pokyny pro žadatele, přílohy, programový dokument) najdete na: uzemni-spoluprace/Cil-3-Ceska-republika---Svobodny-stat-Bavorsko Fondy EU/Fondy a programy EU /Operační program Přeshraniční spolupráce ČR – Svobodný stát Bavorsko

PŘIJÍMÁNÍ ŽÁDOSTÍ : OP ČR - AT Předkládání žádostí:PRŮBĚŽNĚ (nejsou vyhlašovány výzvy) Projekty podané do 22. září 2009 budou projednávány na nejbližším MV prosince 2009 Příjem žádostí: Krajský úřad Jihočeského kraje odd. evropské integrace Společný technický sekretariát v Brně Kontaktní osoby: Ing. Jan Návara Bc. Barbora Jakšová Mgr. Antonín Kaplan Telefon :

PŘIJÍMÁNÍ ŽÁDOSTÍ : OP ČR – BY Předkládání žádostí:PRŮBĚŽNĚ (nejsou vyhlašovány výzvy) Projekty podané do 1. září 2009 budou projednávány na nejbližším MV prosince 2009 Příjem žádostí: Krajský úřad Jihočeského kraje odd. evropské integrace Kontaktní osoby: Ing. Jan Návara Bc. Barbora Jakšová Mgr. Antonín Kaplan Telefon :

DĚKUJI ZA POZORNOST! Mgr. Antonín Kaplan Krajský úřad – Jihočeský kraj Odbor evropských záležitostí Oddělení evropské integrace tel.: