Zpráva o činnosti představenstva, hospodaření družstva za rok 2014 a návrh hospodářsko-finančního plánu na rok 2015 Jaroslav Majer Stavební bytové družstvo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nástroje na podporu bydlení v ČR Ekonomika bydlení a technické infrastruktury.
Advertisements

Schůze společenství vlastníků Bochovská
Bydlení v obecních bytech
Podpis smlouvy. Na katastr podán návrh na vklad Tímto dnem se družstvo stane vlastníkem nemovitosti Tímto dnem se družstvo stane vlastníkem nemovitosti.
Majetek Formy vlastnictví
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Ekonomická gramotnost
Občané za spokojené bydlení Srovnání privatizace v Praze Pracovní zasedání ZMČ
Partnerství a spolupráce v oblasti bydlení PCRBF.
Hospodaření příspěvkových organizací Porada ředitelů škol a školských zařízení 9. dubna 2008 Ing. Jana Štancíková.
Úspory energie a regenerace
Nové volební období a očekávaní obcí a měst Nové volební období a očekávaní obcí a měst XIII. celostátní finanční konference – 2. – 3. prosince 2010 Ing.
Členská schůze SVJ Nevanova 5,3,1 Praha 6
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Vítáme Vás na členské schůzi BD Doubravická 1303 a 1304
Podnikání Ing. Vojtěch Jindra
Shromáždění vlastníků bytového domu Nad Rokoskou 2361/2a
Hospodaření MAS Šluknovsko Výnosy : - Hlavní činnost: ,94 - Hospodářská činnost: ,86 - Výnosy celkem: ,80 Náklady : - Hlavní činnost:
Zkušenosti z činnosti PIS programu PANEL OK ČKAIT Plzeň Ing. Václav Klíma.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
= společenství NEUZAVŘENÉHO počtu osob, založené za účelem podnikání nebo i za jiným účelem (vzájemné podpory svých členů nebo třetích osob) - např. družstvo.
Řádná členská schůze Bytového družstva Mírová - Kolovraty Kulturní sál U Boudů
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_613 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Výsledkové účty Jméno autora:
Podnikání v oboru družstevního peněžnictví a jeho efektivnost ESFS Řízená konzultace 15. Prosince 2006.
Účetnictví pro ÚSC, PO a OSS
1. shromáždění společenství vlastníků Jan Sedláček Jan Oppelt Ivo Kopřiva Tomáš Frkal.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1151Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek, daň z příjmu a účetní závěrka Téma:
Družstevní bydlení Přednáška č květen 2006.
Shromáždění delegátů 2015 Projednání úvěrů na opravy bytových domů Pavel Hranáč Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích Hlávkova 23,
18. května 2006www.petrzilkova.cz1 5. výroční shromáždění vlastníků Společenství Petržílkova května 2006.
Výroční zpráva o hospodaření UTB za rok Výroční zpráva o hospodaření zasedání AS Hospodářský výsledek UTB 2012 Hlavní činnost v.
Bydlení v ČR1 Dosažitelné ceny bydlení Ing. František Beneš, CSc., odborný mluvčí KSČM pro resort MMR.
Název: Finanční trh a některé jeho produkty Autor: Ing. Luboš Janovský Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Finanční produkty Ročník:3.
1 Svaz českých a moravských bytových družstev SČMBD Svaz českých a moravských bytových družstev je zájmovým sdružením bytových družstev a společenství.
Česká spořitelna Partner pro Bytová družstva a Společenství vlastníků jednotek Vsetín
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ. Výhody programu Panel žadatelům stačí pouze 10 % vlastních prostředků (v režimu de minimis), není třeba vyhlašovat.
Koncepce Sociálního bydlení „ZKUŠENOSTI Z PRAXE“ Praha
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
Bytové družstvo Seminář „Zákon o obchodních korporacích“
Shromáždění delegátů 2015 Jednací řád (úpravy) Jaroslav Majer Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích Hlávkova 23, Přeštice.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 14 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: říjen 2012 Ročník: 7. Vzdělávací.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 6. dubna 2016 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Ing. Michaela Stříbrná.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Shromáždění delegátů 2015 Jaroslav Majer Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích Hlávkova 23, Přeštice Shromáždění delegátů.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ jednání Expertní skupiny manažerů IPRM Děčín Ing. Michal Pluta, ředitel Holdingového fondu SFRB.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Petr Smrček – náměstek ministryně Změny v oblasti bydlení po přijetí nové civilní úpravy.
MONDRAGON Cooperative Corporation (MCC) Příklad z dobré praxe - Best practice Červen 2015.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR OČEKÁVANÉ EFEKTY PODPORY BYTOVÝCH.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor práce: Jana Svitáková, UČO: Vedoucí práce: Ing. Romana.
Analýza hospodářského výsledku
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Shromáždění delegátů 2017 Projednání úvěrů na opravy bytových domů
Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích
Schůze vlastníků bytů Alžírská 1499 / 28, 30, února 2016.
Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Petra Kábrtová Máchová Název materiálu:
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
8. řádná schůze - shromáždění vlastníků jednotek Společenství pro budovu Hugo – Biografy Barrandov úterý od 18:00 hodin.
18. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
16. Shromáždění SVJ 25. dubna :00
HOSPODAŘENÍ , Rada ÚŽFG AV ČR, v.v.i.
Autor: Ing. Alice Horáčková
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Bytová politika v ČR, současnost a budoucnost
Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích
Transkript prezentace:

Zpráva o činnosti představenstva, hospodaření družstva za rok 2014 a návrh hospodářsko-finančního plánu na rok 2015 Jaroslav Majer Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích Hlávkova 23, Přeštice Shromáždění delegátů :00 hod. Velký sál Kulturního a komunitního centra v Přešticích, Masarykovo náměstí 311

Z Á P I S ze shromáždění delegátů Stavebního bytového družstva Plzeň-jih se sídlem v Přešticích, konaného dne od 18:00 hodin v sále Kulturního a komunitního centra v Přešticích, Masarykovo náměstí /Diskuze Do diskuze se přihlásili: 1./ ing. Malý, Dobřany 966 (člen kontrolní komise) Ing. Malý přivítal, že předseda ve své zprávě informoval i o negativních zkušenostech s realizačními firmami z probíhajících nebo již dokončených rekonstrukcí bytových domů. Žádá o zveřejňování těchto poznatků na webové stránky družstva, aby bylo možné ze strany samospráv těmto problémům předcházet a to již při výběru zhotovitele. 2./pan Zoubek, Přeštice 989 (místopředseda představenstva) Pan Zoubek upozornil na problémy s dlužníky zvláště pak u společenství vlastníků, které se pak díky jednomu nebo i více dlužníkům může dostat do velkých problémů, např. platební neschopnosti (platby dodavatelům energií apod.), odmítnutí poskytnutí úvěru atd.. Nyní se ukazuje to, co říkal již od počátku - že družstvo je lepší forma bydlení než SVJ a je schopno své samosprávy v problémech podpořit např. pomocí rezervních fondů. Dále upozornil, že i v Plzni se již vyskytují problémy s tzv. nepřizpůsobivými občany, kteří se stěhují do bytů ve vlastnictví skoupených např. také realitními kancelářemi. Následkem je mimo jiné pokles tržní hodnoty bytů v těchto domech. Také připomněl spoluodpovědnost všech vlastníků za stav domu včetně trestní odpovědnosti. 3./ ing. Prokop, Přeštice 1052 (člen představenstva) Informoval delegáty o tom, že zrovna dnes mezi 11:00 a 12:00 hod. došlo k vykradení dvou bytů v lokalitě Přeštice. Upozornil tak na nutnost zvýšeného zabezpečení vchodových dveří a bytů. Protože se do diskuze nikdo další nepřihlásil, ing. Prokop diskuzi ukončil. 2 Shromáždění delegátů SBD PJ –

Počet bytů ve správě družstva Shromáždění delegátů SBD PJ –

Převody bytů do vlastnictví v období 2005 až Shromáždění delegátů SBD PJ –

Počet převedených bytů do vlastnictví k Družstevníci celkem: 918 bj. (37,4%), vlastníci celkem 1539 bj. (62,6%) 5 Shromáždění delegátů SBD PJ –

Poplatky za převod bj. do OV, za převod ČPP a za podnájem bj. (v tis. Kč) 6 Shromáždění delegátů SBD PJ –

Objem oprav a rekonstrukcí vč. drobné údržby - srovnání za období 2004 až 2013 (v mil. Kč) 7 Shromáždění delegátů SBD PJ –

Dlužníci: členové-nájemci a vlastníci v družstevních domech (průměr v roce v tis. Kč ) 8 Shromáždění delegátů SBD PJ –

Finanční prostředky na účtech družstva (v mil. Kč) 9 Shromáždění delegátů SBD PJ –

Nedělitelný fond a nerozdělený zisk (v mil. Kč) 10 Shromáždění delegátů SBD PJ –

Hospodaření družstva za rok 2014 Náklady ………… ,01 Kč (plán 2014 : ,-- Kč) Výnosy..………… ,86 Kč (plán 2014 : ,-- Kč) Hosp. výsledek po účetní závěrce za rok 2014: ,85 Kč hrubého, daň ,-- Kč, ,85 Kč po zdanění Stavy fondů k nedělitelný fond ………………… ,25 Kč - ostatní statutární fondy …… ,10 Kč (sociální fond, fond odměn) - účet nerozděleného zisku … ,00 Kč 11 Shromáždění delegátů SBD PJ –

do fondu bytového hospodářství ……………………… ,85 Kč do sociálního fondu ……………………………………… ,-- Kč odměny pro samosprávy…………………………… ,-- Kč (96 samospráv, 1843 bytů) obvodové komise ,-- Kč (7 obvodových komisí - bez Přeštic) funkcionářské odměny ……………………………………… ,-- Kč 12 Návrh na rozdělení hosp. výsledku družstva za rok 2014

Hospodářsko-finanční plán na rok 2015 celkové náklady družstva ………………………… ,-- Kč celkové výnosy družstva ………………………… ,-- Kč hrubý hospodářský výsledek …………………… ,-- Kč plán středisek bytového a tepelného hospodářství jako vyrovnaný, tj. v nákladech a výnosech: ,-- Kč - z toho bytové hospodářství ………………… ,-- Kč - z toho tepelné hospodářství ………………… ,-- Kč 13 Shromáždění delegátů SBD PJ –