Kavky potřebují pomoc Daniel Dvořák 6.B. Kavka obecná Corvus monedula Samec-délka křídla :223 mm do 250 mm Samice-délka křídla od : 214 mm do 243 mm Samec-hmotnost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výr velký (Bubo bubo).
Advertisements

Honza Martinek 3.A Lyska černá.
Jestřáb lesní Accipiter gentilis
VOLAVKA POPELAVÁ JITKA SVIČARSKÁ A.3.
Pica pica Straka obecná.
Dravci Silný zahnutý zobák Nohy se silnými drápy =>lov
Krkavcovití.
Tučňák brýlový Tučňáci
Živočichové opakování Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová.
Třídění živočichů Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.16
Užovka obojková ZPRACOVALA: VERONIKA TRNKOVÁ.
NAŠI KRKAVCOVITÍ PTÁCI
Kopřivka obecná (Anas strepera)
PTAKOPYSK PODIVNÝ.
Autorem materiálu a veškeré fotodokumentace, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
Tulák sob a jiné zajímavosti
KACHNA DIVOKÁ (Anas platyrhynchos).
Husa běločelá.
Dudek Chocholatý.
Sluka Scolopax rusticola Štěpánka Pechmanová 3.A.
Krocan divoký Třída: Ptáci (Aves) Řád: Hrabaví (Galliformes) Čeleď:
Křepelka polní.
Husa velká. Délka těla: cm Délka těla: cm Rozpětí křídel: 160 cm Rozpětí křídel: 160 cm Hmotnost: 2,5 - 6 kg Hmotnost: 2,5 - 6 kg Dospělý.
Živočichové našich polí PTÁCI 4. ročník
Zdroj obrazového materiálu
Tučňák císařský Vypracoval: Petr Skrutek
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Ptáci okrasných zahrad a parků 1
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích
Měkkozobí Dominika Sattková.
Jak jsem pozorovala krkavcovité ve svém okolí
Ledňáček říční.
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
PTÁCI.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Anotace: Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. STANISLAVA OHANKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_294_ŽIVÁ_PŘÍRODA_ŽIVOČICHO.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
KORMORÁNI U LITICKÉ PŘEHRADY A V ČESKÉM ÚDOLÍ leden 2006 Fotografie Jaroslav Limburský.
Živočichové kolem rybníku
Ara arakanga/Ara macao Žije v tropickým deštném pralese, na plantážích a savaně – v jižní a střední americe/USA Žíví se např.: semínkamy, plody, ořechy,
PTÁCI.
Latinský název: (Melopsittacus undulatus) Žijí v Austrálii Aktivní ve dne Živí se zrním.
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: listopad 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1.
Název projektu: Živá příroda ve škole
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Kavka obecná David Švarc Gymnázium Budějovická 680 Praha 4.
KAVKA VE MĚSTĚ – KAVKA VE ŠKOLE Zaletím se podívat co se děje ve škole. ZDROJ PTÁCI PRŮVODDCE PŘÍRODOU.
Pozorování kavky obecné Základní škola Kolín II, Kmochova 943 jaro 2010.
Binomické jméno: Corvus monedula Řád: Pěvci Třída: Ptáci.
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: listopad 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_PRV1,2_26.
3. SKUPINA 3. SKUPINA. KDE ŽIJÍ? Vrabci žijí v Euroasii a byli převezeni i do Ameriky, jižní Afriky, Austrálie a na Nový Zéland. Vrabec polní vyhledává.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Třídění živých organismů
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.04 Domácí ptáci.
Etologie ptáků.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření duben 2013 Ročník
Název projektu: Živá příroda ve škole
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
PTÁCI STĚHOVAVÍ PTÁCI NA JAŘE.
PTÁCI – LETCI (DRAVCI) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Randáková. Dostupné z Metodického portálu
PTÁCI OKOLÍ LIDSKÝCH SÍDLIŠŤ
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
Bažant obecný.
Rozmnožování a chování ptáků
PTÁCI - PĚVCI.
Mapky přirozených ekosystémů z naší přírody
Transkript prezentace:

Kavky potřebují pomoc Daniel Dvořák 6.B

Kavka obecná Corvus monedula Samec-délka křídla :223 mm do 250 mm Samice-délka křídla od : 214 mm do 243 mm Samec-hmotnost těla od : 224 g do 270 g Samice-hmotnost těla od : 193 g do 215 g O bývá velkou oblast od severozápadní Afriky přes celou Evropu s výjimkou severní části Skandinávie, až po východní Himaláje a jezero Bajkal v Asii. Varování : v České republice velmi ohrožený druh !!! V České republice se vyskytuje po celý rok, nejhojněji však přes léto, kdy na našem území hnízdí v počtu párů.

Kavka je v ohrožení Tam, kde dřív byli tisíce těchto inteligentních ptáků jsou dnes pouhé stovky. Je to způsobeno práškováním polí. Chemikálie, které jsou obsažené v práškovacích prostředcích zabíjejí hmyz i jiné živočichy, nejvíc postihují hejna živící se na polích nebo u nich hnízdící.Je to jako když dáte chlór do vody, je sice pitná, ale všechno živé v ní zemře.

Kde hnízdí a jak si staví hnízdo Příklad zříceniny na které by mohly hnízdit. Hnízdo Výskyt: Pravidelně hnízdící druh. Kavky hnízdí v dřevěných budkách, komínech i na zříceninách. Kavky si hnízda stelou srstí zvířat,větvičkami Kavky udržují ve svém hnízdě čistotu neboli kavky výkaly z hnízda vynášejí.

Stavba hnízda Kavka si bere srst na vystlání hnízda Zajímavosti k hnízdění Na vejcích nepravidelně sedí též samec. Kavčí matka po vylíhnutí mláďat svoje hnízdo čistí od nečistot a výkalů. Když se mláďata kavky vylíhnou a začnou volat z hladu tak matka i otec jdou na lov a mláďatům ukážou že krmení není a když se vrátí tak naznačí že je krmení, mláďata začnou volat a rodiče je krmí, když jednomu z nich potrava dojde tak druhý mu dá a tak krmí dokud potrava nedojde oběma.

Péče o mladé Hnízdění Doba hnízdění minimálně v dubnu a maximálně v květnu. Snůška minimálně dvě vejce a maximálně sedm vajec. Hmotnost vejce od 8.14g do 13.55g, průměrná hmotnost 10.95g, hmotnost skořápky od 0.42 g do 0.99 g, průměrná hmotnost 0.79 g. Délka vejce od mm do mm, průměrná délka mm. Šířka vejce od mm do mm, průměrná šířka mm. Délka vysezení minimálně 17 dnů, maximálně 19 dnů. Vyvedení minimálně 28 dnů, vyvedení maximálně 35 dnů.

Útok a obrana Kavka v hnízdě Obrana Kavka se někdy dokáže ubránit i poštolce. Když je kavka v budce a vlítne na ní poštolka, tak se poštolka snaží dostat svoje drápy na kavku. Kavka má silný zobák a tak poštolku stále vystrkuje a vystrkuje, až poštolka odletí. Poštolka se nevzdává, zase přiletí a snaží se dostat kavku ven z budky.Kavka ale chytne poštolku za nohu a stoupne si na stranu nohy. Čím víc se poštolka snaží ze sevření dostat, tím víc jí kavka do nohy klove, až jí pustí a poštolka odletí.

Inteligence Kavka jako papoušek Kavky byli dřív jako papoušci, protože tito inteligentní ptáci se dokážou naučit i různé kousky, slova a zvuky. Dokážou se naučit i různé odlišné zvuky které po té dokážou vydávat. Kavka je také inteligentní v tom, že když někam letí a obrátí třeba pět listů a najde tam potravu, že jí vyzobe a poté se tam vrátí a když jí najde znova, tak to dělá dokud tam potrava je.

Ornita, pomáhá těmto úžasným zvířatům Každý by si měl uvědomit, že člověk je na přírodě závislý. Proto by se měli ptáci, savci, plazi, ryby i někteří bezobratlí chránit, stejně jako rostliny. Právě společnosti jako je Ornita se o to snaží.

Mé pozorování

Poděkování Rád bych poděkoval za podporu a motivaci při vytváření této práce zejména svému tátovi a paní učitelce Svatkové.