TISKOVÁ KONFERENCE 8. 12. 2015 KVALITA Z EVROPY – chutě s příběhem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÝROBA PIVA Barbora Šenková, Ondřej Staněk
Advertisements

Výroční konference OP Rybářství
Moderní metody intenzivní produkce ryb
Úspěšné projekty podpořené Operačním programem Rybářství na podniku Pstruhařství Mlýny Josef Bláhovec EVROPSKÝ RYBÁŘSKÝ FOND INVESTOVÁNÍ DO UDRŽITELNÉHO.
Organizace akvakulturního chovu v Evropě. (Systémy chovu v zahraničí)
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Prvouka 3.ročník Gabriela Mikulková 2012
PŘÍPRAVA RYB KE ZPRACOVÁNÍ
TISKOVÁ KONFERENCE KVALITNÍ EVROPSKÝ VÝROBEK.
Intenzivní odchov plůdku ryb
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
TISKOVÁ KONFERENCE KVALITNÍ EVROPSKÝ VÝROBEK.
Konference „ Farmářské trhy – módní výstřelek nebo vzkříšená tradice?“ Národní zemědělské muzeum Praha MVDr. Jan Váňa Státní veterinární správa.
Střední škola rybářská a vodohospodářská
Cesta potravin na náš stůl.
Kvalita potravin, příležitost pro české produkty
ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ
Trvanlivost, skladování a tepelná úprava potravin
Praha, 1. června 2012 Ministerstvo zemědělství Regionální potravina tisková konference.
UGO.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka, přírodověda Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_06_11.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Chemie Odpady Projekt Dimmerová Tereza, Bednář Jan.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
MASO.
Zemědělství ČR Živočišná výroba
Strava při zánětu jater
Výroční konference OP Rybářství Víceletý národní strategický plán pro akvakulturu na léta 2014 – 2024 Praha, 12. prosince 2012.
Předpokládaná funkčnost trhu s elektřinou v roce 2005 Ing. Miroslav Marvan Asociace energetických manažerů Praha 14. dubna 2004.
TISKOVÁ KONFERENCE KVALITNÍ EVROPSKÝ VÝROBEK.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Problematika využití papírových obalů Lukáš Lehovec TTZO 2007/2008.
Regionální potravina a novinky v legislativě
Zemědělství ČR. Živočišná výroba Chov skotu Rozhodující odvětví v živočišné výrobě Mléko, hovězí maso, trus jako hnojivo Po celém území, zejména východní.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Regionální potravina. Projekt Regionální potravina podpora malých a středních producentů potravin cílem je představit to nejlepší z potravinářské produkce.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
TISKOVÁ KONFERENCE KVALITA Z EVROPY – chutě s příběhem.
Sladkovodní rybářství a akvakultura  Sladkovodní rybářství  Situace a produkce  Spotřeba a prodej.
RYBY SLADKOVODNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_52_INOVACE_23_ryby TémaŽivočichové.
Inovace předmětu Gastronomické technologie III (FT6A/2014) Praktické použití nových metod pro výrobu pokrmů Institucionální program UTB Zlín (2014)
Kateřina Čadilová konference Venkov 2016 Význam partnerství pro rozvoj lokální ekonomiky a služeb.
KVALITA Z EVROPY – chutě s příběhem
VY_32_INOVACE_14_PRAKTICKÉ ČINNOSTI
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Tisková konference Informovaný spotřebitel
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
KVALITA Z EVROPY – chutě s příběhem
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Technologie 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
KVALITNÍ POTRAVINY PRO ČESKÉ ZÁKAZNÍKY! OTAZNÍKY PŘETRVÁVAJÍ
Vratislav Janda ředitel pro korporátní záležitosti Nestlé ČR
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
KVALITNÍ POTRAVINY PRO ČESKÉ ZÁKAZNÍKY! OTAZNÍKY PŘETRVÁVAJÍ
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Marketingové strategie
KVALITA Z EVROPY – chutě s příběhem
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
ZAVÁDĚNÍ PŘÍKRMŮ.
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Název společnosti Obchodní plán.
Transkript prezentace:

TISKOVÁ KONFERENCE KVALITA Z EVROPY – chutě s příběhem

Ing. Miroslav Koberna, CSc. Ředitel pro programování a strategii PK ČR

SLADKOVODNÍ RYBY S OZNAČENÍM -V současnosti je kapr obecný hospodářsky nejvýznamnějším druhem ryby v České republice, ročně se ho vyprodukuje přibližně tun, což je 90 % celkové produkce ryb u nás. -Chráněné zeměpisné označení Třeboňský kapr -Chráněné označení původu Pohořelický kapr

SLADKOVODNÍ RYBY S OZNAČENÍM CHRÁNĚNÉ ZEMĚPISNÉ OZNAČENÍ TŘEBOŇSKÝ KAPR -Ve vymezené oblasti Třeboňska probíhá rozmnožování, chov a sádkování Třeboňského kapra. Následné zpracování v některých případech probíhá i mimo vymezenou oblast. CHRÁNĚNÉ OZNAČENÍ PŮVODU POHOŘELICKÝ KAPR -CHOP Pohořelický kapr poskytuje zákazníkovy jistotu, že celý výrobní cyklus kapra (od výtěru po jeho tržní realizaci) probíhá v daném regionu a že v kvalitní svalovině kapra, zdroji suroviny pro lidský konzum, se odráží jedinečné přírodní podmínky tohoto regionu.

Zdroj: (Rybářské sdružení ČR) Zhodnocení tržních ryb v České republice v letech (tis. tun) Rok Prodej živých ryb v tuzemsku Zpracované ryby (v živé hmotnosti) Vývoz živých ryb

Zdroj: (Rybářské sdružení ČR) Druhové složení tržních ryb vyprodukovaných chovem v ČR v letech (t) Ryby podle druhů Kapr Lososovité ryby Lín, síhové Býložravé ryby Dravé ryby Ostatní

SLADKOVODNÍ RYBY S OZNAČENÍM PRVOTNÍ ZPRACOVÁNÍ RYB Existuje celá řada druhů ryb a také několik základních způsobů, kterak je usmrtit, očistit, vykuchat a následně popřípadě naporcovat. PORCOVÁNÍ A FILETOVÁNÍ RYB Pro konečnou kuchyňskou úpravu ryby je její patřičná úprava v syrovém stavu velmi důležitá. Při porcování, nařezávání a filetování dochází často ke značným ztrátám i poškození samotných ryb.

SLADKOVODNÍ RYBY S OZNAČENÍM ZPŮSOBY ÚPRAVY RYBÍHO MASA Na rybí maso je třeba nahlížet jako na velmi jemnou a cennou potravinu a k tomu přizpůsobit samotnou úpravu. Snahou při úpravě by mělo být docílit šťavnaté maso, jehož svalovina drží jemně při sobě. Maso ryb je možné konzumovat i syrové a tak není vůbec potřeba důkladně a hlavně dlouhodobě tepelně upravovat. Uvnitř porcí stačí dosáhnout jen mírných teplot k tomu, aby se příslušná porce stala odpovídající lahůdkou. TYPY ÚPRAV -VAŘENÍ -DUŠENÍ -PEČENÍ

SLADKOVODNÍ RYBY S OZNAČENÍM

Děkujeme za pozornost