Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad použití elektrických zařízení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektrické stroje - transformátory
Advertisements

Elektromotory Definice: Elektromotory jsou stroje, které přeměňují elektrickou energii na mechanickou práci. ZŠChodov, Komenského 273.
Elektromotor a třífázový proud
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
ELEKTROMOTOR ZŠ Velké Březno.
Elektromotor poloprstence komutátoru kartáčky
ELEKTROMAGNETICKÉ JEVY, STŘÍDAVÝ PROUD
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Elektrické příslušenství motorových vozidel 2. ročník, 1
Výuková centra Projekt č. CZ.1.07/1.1.03/
ELEKTROMAGNETICKÁ INDUKCE.
Střídavé harmonické napětí a proud
Fy_102_Elektrické jevy_Elektromotor
* Jev, při kterém se do vodiče umístěného do proměnného magnetického pole indukuje elektromotorické napětí. * Jestliže je vodič v uzavřeném elektrickém.
Elektromotor.
Synchronní stroje I. Konstrukce a princip.
Vznik střídavého proudu sinusoida
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673,
Automatizační technika
Elektrické stroje a zařízení
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Elektrický generátor Elektrický generátor je elektrický stroj, sloužící k přeměně jiných druhů energie na energii elektrickou. Nejčastěji se jedná o rotační.
Generátory elektrického napětí
Elektromotor Smetanová Michaela.
Stejnosměrné stroje.
ELEKTRICKÉ JEVY ELEKTRICKÝ OBVOD.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
OB21-OP-STROJ-SMV-JEŘ-U-3-002
Dynamo, alternátor, elektromotor
Faradayův zákon Každá změna magnetického pole v okolí vodiče indukuje v tomto vodiči napětí.
Dynama a alternátory Kryštof Klika, 3E.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: MIROSLAV MAJCHER Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_ALTERNÁTOR_E1-3.
Parametry střídavého napětí a proudu
TROJFÁZOVÉ STŘÍDAVÉ NAPĚTÍ
Didaktický učební materiál pro ZŠ INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT Autor:Bc. Michaela Minaříková Vytvořeno:září 2012 Určeno:9. ročník ZŠ.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Střídavý proud (9. ročník) Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Ing. Miluše Pavelcová NÁZEV: VY_32_INOVACE_ M 14 TÉMA: Elektromotor ČÍSLO PROJEKTU:
Elektromotorky A Vypracoval: Ing. Bc. Miloslav Otýpka Kód prezentace: OPVK-TBdV-IH-AUTOROB-AE-3-ELP-OTY-004 Technologie budoucnosti do výuky CZ.1.07/1.1.38/
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad konstrukce schodiště a použitého materiálu.
VY_32_INOVACE_06_20_Generátory. Anotace: prezentace slouží k pochopení učiva generátory Autor: Mgr. Marcela Matyščáková Jazyk: čeština Očekávaný výstup:přehled.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru MIEZ, předmětu ELEKTRICKÉ STROJE A PŘÍSTROJE, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Elektrické stroje a přístroje Elektrikář 3. ročník OB21-OP-EL-ESP-VAŠ-U Skluz a princip činnosti asynchronního motoru.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr.Jiří Macháček Název: VY_32_INOVACE_07_F9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Stejnosměrný.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů plastů a jejich použití.
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
Bc. Karel Hrnčiřík Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/
ELEKTROTECHNIKA Strojírenství – 2. ročník OB21-OP-EL-ELT-VAŠ-M Stejnosměrné stroje – dynamo.
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
Elektromotory Elektromotory jsou stroje, které přeměňují elektrickou energii na mechanickou práci.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Dynamo – princip Tematická oblast:Zdroje elektrické energie motorových vozidel.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr.Jiří Macháček
Elektrické stroje a přístroje
STEJNOSMĚRNÝ ELEKTROMOTOR
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Fyzika – Asynchronní elektromotor
Komutátor.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Elektrické točivé stroje
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
ELEKTROTECHNIKA Strojírenství – 2. ročník OB21-OP-EL-ELT-VAŠ-M-2-019
Stykače (Výkonová relé)
Elektrické točivé stroje
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měření elektrického proudu a napětí Číslo DUM: III/2/FY/2/2/8 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast:
ELEKTROMOTOR Marek Kačmár 2.A.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Elektromagnetické jevy
ELEKTROMAGNETICKÁ INDUKCE.
Člověk a technika – ELEKTŘINA A MAGNETISMUS
Člověk a technika – ELEKTŘINA A MAGNETISMUS
Transkript prezentace:

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad použití elektrických zařízení.

Elektrická zařízení – ke své činnosti využívají elektrické nebo magnetické jevy. Skládají se z elektrický obvodů, elektrických předmětů a z elektrické instalace.  Elektrický obvod – soustava vodičů, kterou může protékat el. Proud  Elektrický předmět – konstrukční část, sestava nebo celek připojovaný do elektrického obvodu  Elektrická instalace – sestava vzájemně propojených elektrických a částí zařízení v daném prostoru Elektrická zařízení – ke své činnosti využívají elektrické nebo magnetické jevy. Skládají se z elektrický obvodů, elektrických předmětů a z elektrické instalace.  Elektrický obvod – soustava vodičů, kterou může protékat el. Proud  Elektrický předmět – konstrukční část, sestava nebo celek připojovaný do elektrického obvodu  Elektrická instalace – sestava vzájemně propojených elektrických a částí zařízení v daném prostoru třífázové asynchronní elektromotory ZUREKS. Wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: mmons/thumb/3/3a/Silniki_by_Zureks.jpg /800px-Silniki_by_Zureks.jpg

Obecná schematická značka elektromotoru

Stejnosměrný motor MARTIN BROŽ. Wikipedia.cz [online]. [cit. 12,10,2012. Dostupný na WWW:

3 fázový synchronní elektromotor v pohybu, vektory ukazují výsledné magnetické pole vytvořené statorem. CREATIVE COMMONS. Wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: rmf-320x fc.gif

1.otázka: Vyrábí alternátor i dynamo stejnosměrný proud? 2. otázka: Otáčí se rotor uvnitř statoru? 1.otázka: Vyrábí alternátor i dynamo stejnosměrný proud? 2. otázka: Otáčí se rotor uvnitř statoru? Použité zdroje: vlastní zdroje NE ANO