Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Libuše Sochorová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802-4785, financovaného.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace JEHLIČNATÉ STROMY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře.
Advertisements

Jehličnaté a listnaté stromy DUM 16/1
Kvetoucí rostliny Michaela Běhůnková.
Stromy.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Prvouka – 2. ročník „Podzim v sadu“
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Listy, květy a plody rostlin
JEHLIČNATÉ STROMY INTERAKTIVNÍ TEST (HRA)
Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XVI _ ČJS, DUM 6
PŘÍRODOVĚDA.
OVOCNÉ STROMY A OVOCE PODPORA PRO VÝUKU
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
JEHLIČNATÉ STROMY PODPORA PRO VÝUKU
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Pracovní listy k vytisknutí
Kam letí letadlo? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Řekni, proč se tomu směju?
STROMY LISTNANTÉ Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
LISTNATÉ STROMY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Lesy a jejich význam Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hulejová VY_32_INOVACE_17_LESY A JEJICH VÝZNAM_HULEJOVÁ Člověk.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_32_INOVACE_11_PRVOUKA.
Důležitou část přírody tvoří stromy a keře. Strom má tyto části:
Ekosystém les Stromy Přírodověda 4. ročník
TEST - SPOLEČENSTVO LES
LISTNATÉ STROMY A JEJICH PLODY
PRVOUKA – 2. ročník, JEHLIČNATÉ STROMY
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Ovocné stromy Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
VY_32_INOVACE_Sib_III_16 Dřeviny
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
OVOCNÉ STROMY A OVOCE PODPORA PRO VÝUKU
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Člověk a příroda
Vyber, co na obrázek nepatří, a řekni proč.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
SPOLEČENSTVO - LES Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
LISTNATÉ DŘEVINY Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Ruský obrázkový slovník XXXIV Stromy – Дерево
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_61_PRV1
Zakresli popř. načrtni dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
Třídíme podle dvou kritérií
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
Les v průběhu roku Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Podzim v lese a plody. Jehličnaté a listnaté stromy.
Název učebního materiálu
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
MLÁĎATA ZVÍŘAT PUZZLE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
PEXESO – OVOCE francouzsky
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
PEXESO – OVOCE anglicky
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Ruský obrázkový slovník I Ovoce − фрукты
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY
VY_52_INOVACE_05_ Ovocné stromy a keře
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
PEXESO – stromy ruský jazyk
M O T Ý L Í L O T O 2 Najdi stejného motýla!
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Na které písmenko začíná obrázek?
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_03_Les_stromy
Zakresli popř. načrtni dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Libuše Sochorová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Důležitou část přírody tvoří stromy a keře. Strom má tyto části:

Kmen je pokryt kůrou Dřevorubci kácí vybrané stromy a klády odvážejí z lesa. Dřevo se dále zpracovává a vyrábí se z něj např. nábytek. V lesní školce se pěstují nové sazenice stromů pro obnovu lesa.

V lese můžeme najít lesní plody a houby. borůvky lesní jahody maliny ostružiny

Stromy můžeme rozdělit do dvou skupin: příklady smrk borovice jedle modřín – na zimu opadává lípa jírovec buk dub javor bříza jabloň hrušeň třešeň broskvoň švestka meruňka Jehličnaté stromy mají místo listů jehlice, které na zimu neopadávají.

Modřín Smrk Jedle Borovice

Lípa Bříza Dub Buk žalud bukvice plody

Javor JírovecJeřáb kaštan jeřabina plody

jabloň hrušeň třešeňmeruňka jablko hruška třešně meruňka plody

broskvoň slivoň švestkaslivoň bluma broskev švestka bluma plody

zlatý déšť šeřík jíva šípkový keř

1.Jmenuj části stromu. 2.Jmenuj 5 ovocných stromů. 3.Čím je pokryt kmen stromu? 4.Jaký je rozdíl mezi stromy jehličnatými a listnatými? 5. Jmenuj 4 druhy jehličnatých stromů. Který z nich na zimu opadává? Je některý v okolí školy? Koruna, kmen, kořeny. Kmen je pokryt kůrou. Např. třešeň, jabloň, hrušeň, švestka, broskvoň. Listnaté stromy mají listy, které na podzim opadávají, jehličnaté stromy mají jehlice, které neopadávají. Borovice, jedle, smrk a modřín, který opadává.

6. Vyhledej na obrázku větvičku a) lípy, b) břízy, c) dubu, d) buku, e) javoru, f) jírovce, g) jeřábu. a) f) b) c) e) d) g)

7. Ukaž na obrázku plody a řekni, kterému stromu patří: žalud, kaštan, bukvice, jeřabina. jeřabina kaštan žalud bukvice jeřáb jírovec dub buk

8. Jmenuj některé keře. Je některý v okolí školy? 9. Které lesní plody sbíráme? 10. Nakresli kládu, pařez. Co je paseka? 11. Co dělá dřevorubec? 12. Co je lesní školka? Jíva, zlatý déšť, šípkový keř, šeřík. Lesní jahody, maliny, ostružiny, borůvky. Dřevorubec kácí stromy, klády se odvážejí z lesa k dalšímu zpracování. V lesní školce se pěstují nové sazenice stromů pro obnovu lesa.

Zdroje: PEDRO1267. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:. [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. DEZIDOR. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:. [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: MDK09. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:. MASHAUNIX. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:. STÜBER, Kurt. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:.

MALTE. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:. EXPLORERCDT. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:. [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. PRZYKUTA. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:. KNUT. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:. URBAN. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:. VACULÍK, Filip.[cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:. [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. OPIOŁA, Jerzy. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:. KENPEI. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:.